Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Community och Stargate Universe till TV6

by Stefan on 26 januari 2010

I höstas skrev jag spaltmeter om Vampire Diaries vilket resulterade i att det har blivit omTVseriers mest omskrivna serie, tätt följd av svenska Idol. Därför var det stor lycka när jag kunde avslöja att TV6 köpt upp Vampire Diares. Serien kommer utan tvekan bli en succé och jag ser fram emot att följa den tillsammans med er.

Nyligen skickade Viasat ut ett nytt pressmeddelande där man berättade att TV6 även kommer sända komedin Community och scifi-dramat Stargate Universe som har fått delade reaktioner från tittarna. Personligen så tror jag att den kommer passa in väldigt bra på TV6 även om den inte har så stora likheter med Stargate Atlantis.

I Community får vi följa en grupp missanpassade människor som arbetar på Greendale Community College och väljer att starta en studiecirkel. Sägs vara väldigt bra men jag har tyvärr själv inte fått möjlighet att se den ännu.

Stargate Universe följer ett team från Jorden och deras äventyr när de finner ett av De gamlas rymdskepp vid namn Destiny och måste klara sig själva ombord på skeppet i utkanten av universum då de inte kan återvända till Jorden. Enligt mig en ganska bra serie, men inte lika humoristisk som föregångarna och här ligger det ett större fokus på relationerna mellan passagerarna. The OC i rymden, har några kritiker hävdat.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/community-stargate-universe-tv6/ sort:published

{ 5 comments… read them below or add one }

1 Linda 26 januari 2010 kl. 20:34

Har faktiskt sett Community på norsk tv3, den började där nu efter nyår, så Norge är före oss – väldigt ovanligt!
Gillar att programmen bara är en halvtimme långa.

2 Stefan 26 januari 2010 kl. 21:28

Vad tycker du annars om serien, utöver att avsnitten är lagom långa?

3 Linda 26 januari 2010 kl. 22:23

Jo, men den är bra.
Ett ganska roligt koncept. Det handlar ju om en advokat som anses ha en ogiltlig utbildning och tvingas gå på lokalt college. Där vill han ha en tjej, så han startar en spanskgrupp, en massa konstiga folk börjar i gruppen, så handlar varje program handlar om vad de gör och så.
Men jag undrar hur länge de kan hålla på med programmet, kan ju bli ganska långtråkigt efter ett tag..

4 Crille 08 februari 2010 kl. 11:20

Är det någon som vet när Stargate universe börjar på 6 an?

5 Stefan 22 februari 2010 kl. 17:36

Fredagen den 5 mars 21:00 har Stargate Universe premiär på TV6.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: