Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

comeflywithme2

Come Fly With Me

by kennet on 11 februari 2011

Come Fly With Me är Matt Lucas och David Walliams nya komediserie som producerats för det brittiska tv-bolaget BBC. Serien är en mockumentary i sex episoder där handlingen är förlagd till en flygplats och driver med reality-serier som till exempel Airport. Lucas och Walliams är mest kända för sin komediserie Little Britain, men har även medverkat i en del filmer så som Alice i Underlandet, Shaun  of the dead samt Dinner for Schmucks.

Jag vill inte påstå att denna serie uppnår samma humornivå som den väldigt underhållande Little Britain-serien, om man bortser från Little Britan USA som jag tyckte var riktigt dålig. Problemet med Come Fly With Me är att jag tycker att det känns som om Lucas och Walliams går för mycket på rutin. Karaktärerna känns inte så genomarbetade som tidigare och de känns snabbt ihopslängda.

Det jag anser är roligast i denna serie är de karaktärer som ska ut och resa med de flygbolag som porträtteras, dessa karaktärer är fantastiska karikatyrer av alla olika typer av resenärer som man sett då man zappat förbi Airport då den sändes. Man har dessutom fått med sig David Schwimmer i en cameoroll där han får referera lite till sina glansdagar i Vänner. Att Schwimmer dyker upp i denna serie känns inte så konstigt eftersom han tidigare arbetat med Lucas och Walliams i tidigare nämda Little Britain USA där han regisserade delar av vissa episoder.

Enligt rykten på internet så förhandlar SVT om att köpa in denna serie och vi får se om det sker, men eftersom SVT sänt Little Britain så kan jag förstå intresset av att även få visa denna serie. Däremot vet jag inte om den svenska publiken kommer uppskatta denna serie då de inte sänts så många av de realityserier som den driver med.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/come-fly-with-me/ sort:published

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Kennet 18 april 2011 kl. 20:18

*edit*

Tv4-gruppen har nu köpt sändningsrättigheterna till denna serie.

2 Henrik 17 maj 2011 kl. 02:23

Jag håller inte med om att karaktärerna inte är genomarbetade. Serien är mycket rolig. Little Britain var toppen, men vissa karaktärer var faktiskt inte roliga. I Come fly… är i stort sett alla roliga.

3 kennet 24 maj 2011 kl. 17:43

Smaken är som baken, delad . :)

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: