Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Ulf Berglund/TV3
Foto: Ulf Berglund/TV3

Charlie och Mathias lämnar Lyxfällan

by anna on 13 april 2010

Lyxfällan är ett bra program endast tack vare sina programledare. Människorna som inte klarar av att räkna ut att 1+1 är 2 och om man bara har två kronor så handlar man inte för sjuttioelva, de är det bara synd om. Nej programmet är bara bra för att Charlie och Mathias inte är rädda för att idiotförklara dem, precis som vi i TV-soffan gör, de säger rakt ut att de är knäppa som inte har koll på sin ekonomi och skäller på dem tills de skäms.

I två säsonger försökte TV3 köra programmet med andra programledare. Programledare utan pondus och utan blickar som idiotförklarade. Programledare som var för snälla och mesiga helt enkelt. Det var skit. Pannkaka av alltihop. Vi brydde oss inte ens att kolla längre. Men så kom hjältarna tillbaka och programmet blev roligt igen.

Nu tackar de för sig, väljer att inte förnya sina kontrakt utan vill istället göra annat. Jag förstår att de tröttnat och att de faktiskt vill få göra något nytt. Men Lyxfällan förlorar på det, för jag är nog inte den enda som tvivlar på att några nya programledare kommer kunna axla dessa mantlar.

Anna
liteta.blogspot.com

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/charlie-och-mathias-lamnar/ sort:published

{ 5 comments… read them below or add one }

1 Stefan 13 april 2010 kl. 14:36

Där är uppenbarligen något fel i det svenska samhället när människor, precis som du skriver, gång på gång köper över sina tillgångar. Kanske vore det en idé att införa ”budget” som delmål i grundskolans matematik.

Själv har jag endast följt Lyxfällan sporadiskt senaste året men är du intresserad av liknande program så vore kanske Vinna eller försvinna något för dig. Liknande koncept men med egenföretagare istället.

2 anna 13 april 2010 kl. 14:49

Tack för tipset! Ska def kolla igenom den serien.

3 Michael Lindqvist 13 april 2010 kl. 16:52

Jag kan nog tycka att det räcker nu och att TV3 borde lägga Lyxfällan på hyllan. Det går inte att göra så mycket nytt med formatet och de säsonger som gjorts räcker. Tyvärr tror jag dock inte att TV3 vågar släppa den kassako som programmet är.

4 Stefan 13 april 2010 kl. 18:31

@Michael: Jag instämmer delvis. Kanske vore det möjligt att vidareutveckla programmet?

5 Glödhet 13 januari 2011 kl. 09:15

Tråkigt att dom lämnade, för dom nya herrarna är då inget vidare !

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: