Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

arrow

Arrow

by kennet on 05 november 2012

Arrow är en amerikansk tv-serie inom äventyrsgenren. Serien bygger på DC Comics-karaktären Green Arrow och huvudrollen spelas av Stephen Amell som vi tidigare sett i ett flertal tv-serier så som Private Practice, Hung och  Heartland.

Arrow finns just nu i tio episoder, 42 minuter långa, och började att sändas den 10:e oktober i USA. Pilotavsnittet sågs av ca 4,1 miljoner tittare, vilket var den största publik en tv-serie på CW har haft sedan 2009. Episod 2 sågs av ca 3,5 miljoner vilket ledde till att CW valde att ge serien en full säsong. Serien produceras av bland annat Warner Bros Television och DC comics och visas i The CW Television Network.  The CW är en kanal som bygger på ett samarbete mellan CBS och Warner Bros Television. CW är en kombination av de två första bokstäverna i deras bolagsnamn.

Handlingen i Arrow utgår ifrån Oliver Queen, som är en väldigt rik playboy. Queen har varit försvunnen och de flesta har trott att han är död när han plötsligt kommer tillbaka som en mystisk grönklädd bågskytt.

Personligen tycker jag att det är lite mycket superhjältar nu för tiden men det verkar vara en trend som håller i sig. Tidigare har man inte lyckats att producera en bra tv-serie eller film om en karaktär som haft något med färgen grön att göra. Jag tänker då på filmerna om Hulken, som varit riktigt usla enligt min smak, och filmerna om Green Lantern och The Green Hornet. Kan det vara på grund av dessa föregångare som man slopat ordet Green från orginaltiteln Green Arrow?

Arrow har i alla fall haft en ganska lovande inledning och jag kommer se färdigt första säsongen. Amell fungerar väldigt bra i huvudrollen och hela produktionen känns proffsig. En av seriens producenter och även regissör till pilotavsnittet är David Nutter som även varit inblandad i produktioner som X-files (Regi), Game of Thrones (Regi) och The Mentalist (medskapare).

 

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/arrow/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: