Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

topmodel17

America’s next top model säsong 17

by Sanna on 20 april 2012

I tisdags hade en ny säsong av America’s Next Top Model (ANTM) Sverige-premiär på TV3. Realityserien har säsong efter säsong lockat miljontals tittare över hela världen, även i Sverige.

Denna säsongen är dock lite speciell jämfört med tidigare säsonger. Det är en så kallad ”All-star” säsong. Med det menas att endast gamla deltagare ur tidigare säsonger ur ANTM, (dvs, de som inte vunnit) deltar i denna säsongen. Tanken är att det denna säsongen ska vara den ultimata tävlingen, eftersom alla deltagare redan har erfarenheter av programmet. I och med att konkurrensen hårdnar blir priserna desto större. Man får som vinnare inte bara modellkontrakt och modeuppslag i Vouge. Man får även släppa en singel, vara ansiktet för den nya ANTM-parfymen ”Dream Come True” etc.  Anledningen till att säsongen döpts till ”All-star” är dock inte bara pga av att det är gamla deltagare med, utan även för att man ska vara så mycket mer än bara en bra modell för att vinna. Man ska vara sitt egna varumärke, man ska kunna sjunga, dansa, vara en programledare och mycket mer.

Jag har redan sett hela säsongen eftersom den sändes i höstas i USA. Jag måste dock säga att jag blev väldigt besviken. Det hela blev lite för mycket när man inte bara skulle vinna som model, utan som någon slags ”super-människa”. Att programmet hela tiden cirkulerar kring Tyra Banks nysläppta bok kändes som överdriven reklam.  Deltagarna skulle ha ett eget ”Alias” och hela tiden försöka föreställa det i sina plåtningar. De skulle göra reklamfilmer för Tyras bok etc. Boken verkar för övrigt vara grymt dålig.

Utan att säga för mycket kan jag ändå avslöja att säsongen dessutom kommer sluta i ett fiasko. Jag vet att det redan nu sänds en ny säsong av ANTM i USA för tillfället. Men den säsongen måste nog gå mer tillbaka till seriens rötter för att fortsättningsvis ha lika många tittare. För om det blir likadant som i ANTM All-stars är nog seriens dagar räknade.

Älskar ni ANTM och inte sett säsongen så går den på tisdagar kl. 20.00 på TV3.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:https://omtvserier.se/americas-next-top-model-sasong-17/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Matilda Sunnerstam 16 juni 2012 kl. 16:58

Hoppas verkligen att ni kommer fortsätta för jag brukar följa er.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: