Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

World.Without.End.S01E01

World Without End

by kennet on 06 november 2012

Jag vet att det är många som har väntat på fortsättningen av historien om det som utspelar sig i staden Kingsbridge. Nu kommer fortsättningen på The Pillars of the Earth, den 4:e september var det premiär för World Without End som visas på bland annat Channel 4 i England. Vi som följer amerikansk tv kan se den på ReelzChannel och där hade serien premiär den 17:e oktober.

World Without End bygger precis som sin föregångare på en Ken Follet roman med samma namn och utspelar sig 150 år efter de händelser som utspelade sig i The Pillars of the Earth.

Flera kända skådespelare/skådespelerskor förekommer i denna Tony och Ridley Scott produktion. Cynthia Nixon (Miranda i Sex and the City m.m.), Miranda Richardson (Harry Potter-filmerna, Sleepy Hollow m.m) och Ben Chaplin (The Thin Red Line, Remains of the Day) är några av de som figurerar i World Without End. Serien regiseras av Michael Caton-Jones som tidigare gjort bland annat Rob Roy, The Jackal och Scandal.

Serien är uppbyggd som The Pillars of the Earth och består av 8 episoder som har ca 45 minuter i speltid.

Handlingen i World Without End utspelar sig under 1300-talet och den engelska kungen leder sin nation in i det hundraåriga kriget mot Frankrike.

Jag kommer i denna text inte att göra någon bedömning av serien då jag endast hunnit se en episod, men jag rekommenderar alla som sett The Pillars of the Earth att se denna serie.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/world-without-end/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: