Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

tiomtejj

Vinnande melodifestivalbidrag diskas?

by Mathilda on 21 februari 2010

I gårdagens Melodifestival bjöds vi på en hel del underhållning från våra Svenska artister. Darin och tjejgruppen ”Timoteij” lyckades knipa varsin plats i den stora finalen.

Lyckan varade dock inte länge för tejerna, som nu har blivit anklagade låtstöld. Skivbolagsdirektören Per Sonerud anklagar gruppen för att ha stulit refrängen som han anser är en exakt kopia av Sareks låt ”Vinterland”.

Gustaf Euren som skrivit Timoteijs tävlingsbidrag ”Kom” slår ifrån sig påhoppen och påstår att han aldrig har hört ”Vinterland” förut.

Låten är nu  anmäld och ska granskas av Stim för att utreda likheterna mellan låtarna. Om de skulle komma fram till att ”Kom” är en kopia av Sareks låt kommer gruppen Timoteij att diskas från tävlingen. Tyvärr kan det ta mycket långtid att få reda på sanningen och risken är då att tävlingen redan är över.

Personligen tror jag ändå inte att det finns någon risk att Timoteij skulle vinna i Globenfinalen så några större problem med att låten är stulen borde inte uppstå.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/vinnande-melodifestivalbidrag-diskas/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: