Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

yohio

Vem vinner melodifestivalen 2013?

by Micke on 08 mars 2013

Ja, om man får tro spelbolagen så är det Yohio med Heartbreak hotel som vem vinner melodifestivalen 2013 och de har haft rätt de senaste tre åren på vem som vinner melodifestivalen. Även tvåan har de haft ganska rätt om också (2 rätt av 3 de senaste 3 åren). Den som spelbolagen tror ska komma tvåa är Ralf Gyllenhammar med Bed on fire.

Själv trodde jag redan på låten innan jag såg spelbolagens odds och det är av två orsaker:

  1. Låten hänger kvar och är lätt att komma ihåg. När jag och frun skulle försöka komma ihåg låtarna till finalen, var det vara Yohio och Ralf som jag kunde komma ihåg bra. Så när det är dags att rösta så röstar man nog på den som känns bekant och bra.
  2. Det är alldeles för många pop-pojkar i finalen, vilket gör att deras målgrupp behöver välja vem de vill rösta på, så rösterna fördelas mellan fler och det blir mindre till varje. Men en mer unik artist som Yohio kan då få många av alla andras röster som inte vill rösta på pop-pojkar. Samma sak med Ralf och Louise som också är mer unika i sina låtar.

Nu när SVT också väljer att låta Yohio starta sist i finalen på lördag som statistiskt är en av de bästa startpositionerna (att starta först är också bra), så stärker det också bara mitt val av vinnare.

Tittar man på en omröstning på VK om vem vinner melodifestivalen 2013, så utses där också Yohio som etta och Ralf som tvåa:

  • Yohio (28%, 821 röster)
  • Ralf Gyllenhammar (18%, 519 röster)

Men det spännande med melodifestivalen är att man faktiskt inte vet förrän det är över vem som vinner melodifestivalen…så vi får se om jag får rätt.

Vem tycker du ska vinna melodifestivalen 2013? Skriv gärna en kommentar.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/vem-vinner-melodifestivalen-2013/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: