Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Vampire Diaries

Vampire Diaries S04E05 – The Killer

by Stefan on 13 november 2012

Nu börjar äntligen säsongen kicka igång ordentligt i VD. Så här efter de inledande avsnitten har vi mest fått allt utlagt för oss men vilka saker de tagit fram sen. Elena (Nina Dobrev) som nybliven vampyr och allt vad det innebär. Det nya hotet nu när de ursprungliga vampyrerna inte längre är lovligt byte är en grupp vampyrjägare som kallas för ”de fem”. Vi vet inte jättemycket om dem än annat än att de är nyckeln till ett eventuellt botemedel för vampyrism. ”De fem” har också en utmärkande tatuering, en karta till botemedlet, som växer fram mer och mer för varje vampyr som de dödar som är osynlig för alla utom de som har vampyrjägarblod i sig, och i Mystic Falls verkar Jeremy vara den enda som kan se den.

I ”The Killer” tar vampyrjägaren Connor (Todd Williams), en av de fem, Jeremy (Steven R. McQueen), Matt (Zach Roerig) och April (Grace Phipps) till fånga på Mystic Grill för att försöka locka dit, och döda, de vampyrer han känner till i staden som han vet är vänner till dessa. Han skickar ett hotfullt sms till dem med en deadline och börjar sedan sätta olika vampyrfällor runt om Mystic Grill.

Stefan (Paul Wesley) och Klaus (Joseph Morgan) jobbar ihop för att följa de ledtrådar som finns gällande botemedlet. Klaus befinner sig i Italien för att leta reda på ett svärd som är nyckeln till att tolka en karta till vart man kan hitta botemedlet.

Efter ett halvt om halvt misslyckad räddningsoperation så blir gisslan fritagna med Connor kommer också undan tack vare Stefan som vet hur viktigt det är att hålla honom vid liv för att kunna hitta botemedlet. Damon (Ian Somerhalder) tvingar Stefan att berätta varför han lät Connor komma undan och varför han jobbar ihop med Klaus igen. Även om Stefan alltid kommer att älska Elena så föredrar han henne som dödlig. Damon som egentligen inte tycker att det spelar någon roll om Elena är vampyr eller inte lovar ändå Stefan att hjälpa honom i sökandet efter botemedlet för hans skull.

Samtidigt dödar Elena Connor, hon har ju ingen aning om att de egentligen behövde honom levande. I samband med detta (även om han inte vet vad som hänt Connor) märker Jeremy hur tatueringen dykt upp på honom. Elenas värsta mardröm har blivit verklighet, hon har blivit en mördare. Hon börjar sakta falla sönder.

Parallellt med resten av handlingen har Bonnie (Kat Graham) varit hos professor Shane (David Alpay) som jobbade med hennes mormor. Han hjälper henne att återfå sin magi som häxornas andrar stal från henne när hon använde sig av svart magi mot deras önskningar.

Gillade verkligen detta avsnitt, att saker och ting börjar hända lite mer. Ska bli mycket spännande att se hur allt hänger ihop med ”de fem” och om det verkligen finns ett botemedel samt om det finns det kan fler än en ta det och VILL fler än en ta det i så fall.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/vampire-diaries-s04e05-the-killer/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: