Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Vampire Diaries: Pilot

by Stefan on 11 september 2009

Nina Dobrev och Paul Wesley

(S01E01) Inatt var det äntligen premiär för Vampire Diaries i USA som jag har talat mig så varm om på sistone och jag är säker på att ingen blev besviken. På något vis känner jag mig som en nykär tonåring, men där var verkligen något i avsnittet som utsöndrade en feelgood-känsla samtidigt som historien levererades på ett trovärdigt vis. Den enda detaljen jag kan klaga på är att dimman var väldigt likt rökeffekter i en scen, men utöver det så var hela avsnittet magnifikt.

Piloten drar igång med ett rasande tempo och inom två minuter har vi fått våra två första dödsfall samtidigt som vi kommit till insikt att där är något ondskefullt och dödligt som lurar i lilla Mystic Falls, Virginia. Därefter blir vi introducerade till Stefan (Paul Wesley) och Elena (Nina Dobrev) som berättar kortfattat om deras nuvarande känslor och varför de sitter i just detta läget. Kort efteråt får vi se Elena åka till skolan där hon står för en av avsnittets bästa scener när hon skäller ut sin bror Jeremy (Steven R. McQueen).

När skolan är över beger sig Elena till kyrkogården för att umgås med sina bortgångna föräldrar och att skriva dagbok då plötsligt den dimman jag nämnde ovanför glider in. Precis som hon säger senare så är scenen som tagen ur en av Hitchcocks romaner vilket gav en avsmak av Hollywood. Förhoppningsvis blir det inte fler klichéer i den stilen.

Dagen efter är det givetvis dags för den årliga festen där man firar att skolan startar igen. Åter igen är det dags för Damon (Ian Somerhalder) att kliva in i handlingen och attackera en oskyldig tjej som överlever och är medveten om att det var en vampyr som attackerade henne. Kan det resultera i att hennes bror hamnar på krigsstigen med Stefan och kan det i sin tur vara relaterat till det gamla upproret i staden och varför Stefan tvingades lämna från början?

Jag är inte riktigt förtjust i Bonnie (Katerina Graham) eftersom hennes stil påminner allt för mycket om Andrea (Aisha Tyler) i Ghost Whisperer, men utöver henne så tycker jag att alla karaktärerna passar in bra och skådespelarna övertygar verkligen. Där utöver har vi skön musik och bra kameravinklar.

Vampire Diaries blir utan tvekan en succé och nu är frågan vilken svensk TV-kanal som väljer att sända den.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/vampire-diaries-pilot/ sort:published

{ 9 comments… read them below or add one }

1 Linda 11 september 2009 kl. 17:57

Jag håller med dig om att man efter att ha sett piloten har höga förhoppningar på resten av serien, men rollbesättningen lämnar väl ändå en del att önska? Fanns det verkligen ingen yngre än 27 som kunde spela 17-åriga Stefan?

2 nils 11 september 2009 kl. 20:47

Hur tittar ni på dessa serier, dan efter premiär i USA? Inte laddar ni väl ner dom olagligt inte? :P

3 Selma 11 september 2009 kl. 20:49

I dont know, jag kommer säkerligen att följa serien men jag fick inte den samma känsla som för True Blood och Twilight. Det är något med karaktärerna som inte riktigt stämmer. Men hoppas ändå att detta går bra, Vampire Diaries var typ min besatthet när jag var 14 år gammal och då tyckte jag att det borde göras en film om detta och se nu:)) Kunde aldrig tro att 12 år efter har min önskan blivit uppfylld.

xoxo

4 Lollo 11 september 2009 kl. 22:09

Jag håller med, första avsnittet och jag är fast direkt!
Jag skulle vilja säga att det är ungefär True Blood + Twilight, och det blir så himla bra, för man har tagit bort det dåliga från Twilight-filmen (dvs ungefär allting), och lagt in det som är bra från True Blood. Det är ungdomar i high school, minus glittrande vampyrer, som istället bytts ut mot det råa från True Blood. Kan knappt vänta tills nästa avsnitt!

5 Love 14 september 2009 kl. 00:45

Nä. Detta var ingen höjdare i min bok. Emo-inslagen från Twilight hade de försökt härma så gott de kunde, men det föll bara platt. Så platt. Ingen älskar vampyrer mer än jag, men detta är ett hån mot genren. Det sagt så kommer jag nog se nästa avsnitt ändå för att jag är galen.

6 Love 14 september 2009 kl. 00:50

Ska förtydliga mig lite. Det är ett hån mot genren, inte för att den är otroligt dålig (för det är den inte, bara helt vanligt dålig) utan för att den inte kommer med något nytt. Man känner sig utnyttjad av storbolagen när man ser denna serie. Det finns så otroligt många bra vampyrskildringar där ute. Gör en tv-serie av nå’n av dem.

7 Sandra 04 oktober 2009 kl. 16:18

Hej!!

kan du inte publicera lite om True Blood oxå?
Hade varit super bra
tack!

8 ..... 24 februari 2010 kl. 11:27

hej jag har bara kollat på 3 avsnitter och vill jätte gärna titta på dem andra avsnitter är det nån som kan hjälpa mig att hitta sidor som man kan se dem gratis eller vilken dag, tid och kanal man kan se dem på.tack så hemskt mycket om ni hjälper mig :) (L)

9 Stefan 24 februari 2010 kl. 15:21

I Sverige sänds Vampire Diaries på TV6 varje torsdagskväll 20:00. Imorgon är det dags för avsnitt 4 vilket borde passa ypperligt för dig. Dagen efter att avsnitten har sänts på TV6 så kan man se dem helt gratis på TV6 Play (http://www.tv6play.se/program/vampirediaries).

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: