Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Vacker ceremoni i Ghost Whisperer

by Stefan on 25 maj 2009

Ghost WhispererJag fortsätter arbeta mig igenom vårens TV-serier och ikväll blev det dags för säsongsavslutningen av Ghost Whisperer. Även om jag har läst ett par spoilers inför avsnittet så var det intressant att se hur det hela utvecklade sig och jag är glad över att Melinda, Jennifer Love Hewitt, och Jim, David Conrad, valde att gifta sig.

Något nytt för mig i detta avsnittet var att vi fick veta mer om Melindas mamma, nämligen att hon var stenrik. Har man råd att skapa en isskulptur på 20 meter så har man utan tvekan gott om pengar.

Personligen så är jag inte särskilt förtjust i namnet på den onda grenen, The Others, av den ekla anledningen att det känns som tagit ur Lost. Utöver det så var det givande att få ta del av mer information kring relationen mellan The Others och Melinda.

Huvudhandlingen i kvällens avsnitt kretsade kring boken som gick under namnet The Book of Changes. Där fick vi bland annat veta vilken dag Melinda kommer dö, nämligen den 23 september. Däremot så nämndes inte året och jag misstänker att det kan bli en nervös dag för henne i resten av hennes liv.. Egentligen så spelar det väl ingen större roll, eftersom både Eli, Jamie Kennedy, och Jim överlevde sina dödsdagar.

Carl the Watcher: Eli, if this stuff was easy, anybody could do it.

Överlag så får säsongen godkänt och jag måste medge att det har varit en hel del nervösa dagar tack vare att Jim sköts ihjäl. Jag kommer fortfarande ihåg hur uppgiven jag kände mig dagen efter att han blev skjuten och vi diskuterade flitigt på engelska TV-forum om det var dags att ge upp Ghost Whisperer..

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/vacker-cermoni-i-ghost-whisperer/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Marie 26 maj 2009 kl. 14:13

Vi behöver nog inte oroa oss allt för mycket för att Melindas son ska råka illa ut. Carl berättade i slutet om barnets framtida krafter och det ska bli intressant att få se mer av detta. Antingen tvingas vi hoppa flera år framåt i tiden, annars har vi en serie som kommer pågå i minst 10 år till innan vi får se något nytt.

Fråga nummer två är då vilka krafter sonen kommer ha. Givetvis ska han ha möjlighet att se och kommunicera med de döda. Vad är mer möjligt? Den enda möjliga kraften jag kan tänka mig är att återuppväcka döda, men det känns lite väl extremt, även för Ghost Whisperer. Kanske att han kan ta livet av onda andar?

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: