Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Anders Ylander
Foto: Anders Ylander

Det blir en andra säsong för Ullared

by anna on 14 april 2010

Det är nu klart för ytterligare en säsong av Ullared – programmet om människor som älskar att handla billigt. Att kanal 5 vill fortsätta med detta program är inte svårt att förstå eftersom det har slagit tittarrekord på kanalen med över en miljon personer bänkade i TV-sofforna. På aftonbladet.se visar en omröstning att över 70% av de som gått in och t(r)yckt till ser fram emot de nya avsnitten.

Jag ska villigt erkänna att jag tittade på alla avsnitten och det var väl inte förrän på slutet av programserien som jag kände att jag hade blivit belåten. Men den mättnadskänsla som uppstod då kvarstår än idag. För hur roligt det än är att få skratta åt alla tokiga människor som kommer dit och ska shoppa eller åt Boris och hans personal med Morgan i spetsen, så känns det som att nu är det bra för min del. Tack, det räcker. Serien känns bitvis alldeles för regisserad och det man vill åt i dessa typer av serier är väl det verkliga, det spontana? Men inte här. Här vänder man och vrider på varje liten sten för att hitta ytterligare udda människor att följa som vi tittare sedan kan få sitta och skratta åt (ÅT, inte MED). Hittar man inte tillräckligt många knasbollar bjuder man in de som redan varit med för ännu en shoppingrunda i varuhuset.

Morgan har gjort succé och det ryktades tidigare om att Boris inte ville att Morgan skulle vara med i fler avsnitt om det skulle bli aktuellt. Boris ville istället lyfta fram andra anställda. Nu verkar det inte bli så, Morgan är kvar i rutan. Jag tror att Boris insåg det Morgan inte gör själv, att man vill ha med honom för att han är så annorlunda. Att man vill ha med honom så att folket kan sitta hemma och himla med ögonen och undra hur det är ställt. Jag tror att Boris inte tycker om att programmet lyfter fram Morgan som ett rikspucko och anledningen till att han inte ville ha med honom är för att han vill skydda Morgan. För trots att Morgan har blivit ”stjärna” och fått massor med beundrarbrev så är det ju inte direkt som den skarpaste kniven i lådan han har framställts.

Att lyfta fram udda karaktärer i TV börjar gå till överdrift. Bara i kanal 5 har vi förutom i Ullared även fått se dem i Färjan och i Håkans Bar. Jag är trött på att TV tror att de lockar tittare på det här sättet. Trött på att förväntas skratta åt personer som inte verkar ha alla chips i påsen. För mig räcker det nu. Jag är mätt. En ny säsong av Ullared känns för sliskigt, precis som en alldeles för söt efterrätt som bärs fram efter en brakmiddag där man har ätit på tok för mycket. Men nog fan smakar man lite ändå. Och nog fan kommer jag säkert kolla på något avsnitt i alla fall.

Anna
liteta.blogspot.com

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/ullared-ny-sasong/ sort:published

{ 2 comments… read them below or add one }

1 a 04 maj 2010 kl. 11:49

haha ja han var precis likadan, fast han hade nog lite mer koll än vad det framstår som i serien!

2 MYMiC 14 maj 2010 kl. 23:02

Alltså folk har verkligen ingen fantasi och on top on that en idétorka på extrem nivå. Huvva :

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: