Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Ullared fortsätter fantastiska tittarsiffror

by Stefan on 10 november 2009

UllaredFörra veckan slog Ullared rekord när man lockade hela 1 072 000 tittare och diskussionen i veckan har kretsat kring om man kommer lyckas locka i närheten av lika många tittare denna veckan. Aningen oturligt krockade gårdagens sändning med den årliga fotbollsgalan på TV4, men trots det fick man ändå 960 000 tittare. Väldigt intressant då det samtidigt var 1 045 000 tittare på TV4 och fotbollsgalan.

Kan man dra slutsatsen att fotbollsintresserade inte bryr sig om Ullared?

Annars har diskussionen även kretsat kring hur äkta serien egentligen är. Schulman påstår att man har ringt in folk för att spela en specifik roll efter ett manus, samtidigt som Filip (från Filip & Fredrik) påstår att Mattiaz har drabbats av kamerafeber och spelar över enbart för att där råkar vara en kamera i närheten.

Vad tror du? Hur mycket är egentligen sanning?

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/ullared-fortsatter-fantastiska-tittarsiffror/ sort:published

{ 7 comments… read them below or add one }

1 Marie 10 november 2009 kl. 16:51

Om jag pratar om mig själv, så hade jag helt glömt bort att det överhuvudtaget var Fotbollsgalan igår. Jag måste ha läst det i tablån, men antagligen bara skummat förbi det. Min pappa (som iochförsig inte är ett dugg fotbollsintresserad), han sitter bänkad framför varje avsnitt av Ullared, och han tittar aldrig självmant på
Kanal 5 i vanliga fall. Jag tror att många av tittarna är de som själva brukar åka till Ullared. Man tittar för att man känner igen sig, eller ser personer man känner igen. Jag skrattade gott åt mannen som pratade om Kärringracet, för vi har åkt till Ullared så länge jag kan minnas och det har alltid funnits ställen där männen har samlats för att ta en paus, och man hör alltid uttråkade män som har fått nog. ”Vi åker aldrig mer till Ullared.”

Sen kan man diskutera hur mycket av programmet som gränsar mot lyteskomik, och hur mycket som är sant. Självklart är programmet klippt på ett speciellt sätt av producenterna, men jag har svårt att tänka mig att personerna i programmet säger saker som inte är sanna. Man ser ju förstås bara en del av dessa personers liv.

2 Jenny 13 november 2009 kl. 13:01

Jag kommer vara med i Ullared, om jag tycker det är roligt eller ej, låter jag vara osagt nu när man sett serien. I jämförelse måste man ju ändå tycka att jag är trist och alldaglig, eller så har jag bara taskig självinsikt…

Något manus varken såg, eller hörde jag talas om iaf. Dom hängde på bara, och så gjorde man det man ville..:-)

Hoppas det klipps så att det åtminstone roar tittarna.. själv hade jag sjukt roligt!:-D

3 Stefan 13 november 2009 kl. 14:09

Låter kul Jenny. Du får gärna återkomma och berätta hur du tycker Kanal 5 har skildrat dig.

4 Jenny 13 november 2009 kl. 21:54

Japp, jag tittar in om ngn vecka sådär…:-)

5 Jenny 24 november 2009 kl. 14:33

Jaha.. igår sändes det då.. Puttenuttprogrammet med mig och maken. Stefan.. det var precis som jag mindes det… fast i kortare format förstås. Kunde ju tänka att det varit mysigare med bilden av oss borstande tänderna i bäcken vid campingen som slutbild istället för mina smutsiga fötter in i tältet..*s*

Kan inte säga att dom vinklat oss felaktigt eller ngt sånt. Det var en överaskning, en rejäl sådan för maken. Han har givit igen genom att lokaltidningen smällde upp oss på en helsida:-).

Det var en underbar, ”once in a lifetime experience”… Och i jämförelse med Kjell och Rose-marie är man ju trist, alldaglig och helt normal… Men det är dom som gör programmet till en tittarsucce.. det gör inte sötsliskiga kärlekspar.

Tack för mig, over and out..//J

6 Mathilda 24 november 2009 kl. 15:46

Åh, var ni det där söta paret? Jag tänkte verkligen när jag såg det att; äntligen är det någon vättig människa med! Ni verkade så grymt sköna! Bra underhållning och man kunde skratta med er istället för åt er som fallet är med Kjell och Rosemarie!

7 Jenny 25 november 2009 kl. 15:47

Åh..tack Mathilda.. Vad kul och höra! Vi hade roligt iaf.. och man kunde ju aldrig tro att en miljon skulle följa det där programmet. Jag själv tittar inte på färjan eller andra sådana där dokusåpor. Men, jag fick ett infall, och det ångrar jag inte..:-)

hälsar
Jenny

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: