Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

True Blood

True Blood

Handling: Tack vare att människoblodet har bytts ut mot "True Blood", ett syntetiskt blod på flaska, kan vampyrer leva tillsammans med människorna i samhället som "vanliga" medborgare. Serien utspelar sig i den lilla staden Bon Temps i Louisiana där människorna fortfarnde har svårt att acceptera vampyrerna. Sookie Stackhouse jobbar som servitris på den lokala puben, hon vet precis hur det känns att vara annorlunda. Enda sen hon var liten har hon levt med förmågan, eller förbannelsen, att läsa andras tankar. Hon har en öppen inställning till vampyer, framför allt när det kommer till Bill Compton. När hon träffar den 173 år gamla vampyren blir hon förälskad direkt, men med honom följer en hel del mystiska saker...Säsonger: 3
Genre: Drama / Skräck / Fantasy / Romantik
Originalvisning: 7 september 2008 - Idag
Medverkande: Anna Paquin / Stephen Moyer / Alexander Skarsgård

True blood season 6 startar ikväll i Sverige

by Micke on 17 juni 2013

Näst efter Game of Thrones så var True Blood season 6 den serie som jag längtat mest efter denna vår.

Det hände som sagt en del i de sista avsnitten, så det ska bli riktigt intressant att se hur det utvecklas nu.

Dock får man inte veta så mycket om avsnittet förrän man tittar på det.

”Bills blodiga reinkarnation frambringar en ny epok för vampyrer, älvor och människor.”

Är allt som står i avsnittsbeskrivningen för första avsnittet av säsong 6 av True Blood.

Den stora frågan är bara om man…

True Blood säsong 4 ger blod och spänning

by Emma on 11 oktober 2011

Med sin blandning av romantik, spänning, mystik och humor har “True Blood” blivit en jättesuccé. Rollen som vampyren Eric Northman har förvandlat Alexander Skarsgård till världsstjärna och serien har blivit HBO:s största tittarframgång sedan ”The Sopranos”. De blodtörstande vampyrerna kommer tillbaka i höst, i en fjärde säsong på CANAL+.

I fjärde säsongen av True Blood får se se en massa mer mystik, romantik, spänning och humor. Vi får dessutom se mycket mer av Alexander Skarsgård, med och utan kläder. Vi får se en del av Eric Northman som man inte…

TV-serier med premiär i mars

by Stefan on 01 mars 2010

Idag tog OS slut och över hela Sverige jublar icke sportfantaster. OS-sändningarna på SVT har lockat i snitt 1-2 miljoner tittare varje dag och ett resultat av det är att samtliga reklamkanaler plockade bort sina mest populära program och istället visade repriser.

Nu är OS över och samtliga kanaler rivstartar i ett sällan skådat tempo. Enbart i mars månad har vi över 40 seriepremiär vilket borde vara något slag av rekord.

Tittar vi närmare på serierna så tror jag starkt på True Blood, Desperate Housewives, Fuskbyggarna, Saltön, Det Kungliga Bröllopet…

Alexander och Stellan spelar mot varandra i True Blood

by Mathilda on 07 februari 2010

Rykten går just nu om att far och son skarskård kommer att spela mot varandra i den tredje säsongen av True Blood.

Anledningen till att dessa rykten skapats är för att HBO gått ut med att  vi kommer att få se mer om Alexanders karaktär  ”Eric Northman”s bakgrund och hans rötter i Sverige. I ett avsnitt  kommer hans far att dyka upp, kravet på den som ska spela karaktären är att denne ska kunna prata svenska och vem passar inte bättre in i rollen än Stellan Skarsgård?

Vem som…

True Blood Tävlingen – Avgjord!

by Mathilda on 21 december 2009

Nu är True Blood tävlingen avgjord! Igår lottade jag ut en vinnare av pocketboken “Död tills mörkret faller”  som True Blood säsong 1 är baserad på.

Och vinnaren är Camillahttp://cambam.blogg.se/

Sen drog jag även ett tröst pris, kort med motiv från True Blood serien. Dessa går till:

Sarahttp://vampirelover.blogg.se

Tack till alla som deltog!

Håll utkik här på omTVserier, liknande tävling kan dyka upp igen!

Två nya skådespelare klara till True Blood säsong 3

by Mathilda on 01 december 2009

Vissa karaktärer är nya, andra gamla… HBO bekräftar att vi kommer att få se båda delarna av karaktärer till säsong 3.

Två av de nya skådespelarna som tillkommer i säsong 3 av True Blood är Marshall Allman och  Shannon Lucio, båda tidigare kända från Prison Break.

Marshall Allman, som i Prison Break spelar Dominic Purcell’s son, kommer vi att få se som Tommy, en släktning till Sam.

Shannon Lucio, mer känd som receptionist i Prison Break, kommer att spela Bill’s fru Caroline. Ni vet frun som Bill inte återvände till när han blev…

True Blood Tävling!

by Mathilda on 22 november 2009

Det dröjer ända till våren innan du som följt tv-serien True Blood på Svt får reda på hur det ska gå för Sookie, Jason, Bill och de andra. För att göra väntan lite kortare kan du passa på fräscha upp minnet inför säsong 2 genom att delta i denna tävling och chansen att vinna pocketboken ”Död tills mörkret faller”  som True Blood säsong 1 är baserad på. Boken är på svenska.

Nu lottar vi på omTVserier ut Charlaine Harris ”Död tills mörkret faller” i pocketformat.

Sugen?

Så här gör du för

True Blood säsongsavslutning ikväll

by Mathilda on 11 november 2009

Ikväll sänds sista avsnittet, del 12 av 12 säsong 1 av True Blood. Kan inte förstå att jag missade serien när den först kom till Sverige, för nu är jag helt fast. Har tidigare haft väldigt svårt för vampyrer osv ända sen Buffy/Angel serierna. Jag har lixom inte tyckt att något har kunnat mäta sig med dem. Till skillnad från många andra tycker jag inte om Twiligt-filmerna, vampyrerna där är alldeles för konstiga för min smak. Det jag gillar med True Blood är att man verkligen får se allt, vilket gör att…

True Blood S1 E11 – To love is to bury

by Mathilda on 04 november 2009

I kvällens avsnitt av True Blood, ”To love is to bury”…

Bill får problem med Jessica, flickan som han gjort till vampyr. Han försöker lära henne allt som behövs för ett liv som vampyr, men hon är inte intresserad. Bill inser att han inte kommer någon vart med Jessica och går till Eric för att be om hjälp, vilket Eric tillslut går med på.

Sookie är chockad efter mötet med mördaren. Sam försöker hjälpa henne, men det Sookie är mest rädd för är visionen/synen som hon fått från mördaren;…

True Blood S1 E10 – Sam avslöjar sin hemlighet

by Mathilda on 30 oktober 2009

Ber om ursäkt för den lite sena resumén av veckans avsnitt av  True Blood - ”I don’t wanna know”.

Sookie vaknar och får se Sam liggandes naken på hennes säng. Övertygad om att det är han som är mördaren, springer Sookie in och gömmer sig i badrummet. Strax efter kommer hunden in till Sookie och förvandlas till Sam, mitt framför ögonen på henne. Sam försöker förklara för Sookie att han är en ”Shapeshifter” och att han kan förvandla sig till vilket djur som helst. Sookie blir arg och ber honom att lämna huset.…

True Blood S1 E09 – Bill begår ett allvarligt brott

by Mathilda on 21 oktober 2009

I kvällens avsnitt av True Blood, ”Plaisir d’amour”…

När vampyren Longshadow överfaller Sookie reagerar Bill direkt och sträcker sig efter en träbit, med ett hugg spetsar han Longshadow och blodet sprutar över hela Sookie.

Under tiden Sookie går för att tvätta av sig frågar Eric Bill hur kan kunde begå ett sådant allvarligt brott. En vampyr som dödar en annan vampyr, och framför vittnen dessutom!

”You’re not in love with her, are you?” – Eric till Bill

Jason och Amy tappar blod på vampyren Eddie som de kidnappat. Jason…

True Blood säsong 3 (OBS! SPOILERS!)

by Mathilda on 20 oktober 2009

Det har sen en tid tillbaka varit klart att säsong 3 av True Blood ska spelas in i vinter och kommer att sändas nästa sommar. Då många av er True Blood – fans säkert redan sett säsong 2 och är lite trötta nu när säsong 1 tjatas om på svt, tänkte jag ge er lite spoilers från den kommande säsongen!

OBS, detta är bara rykten/uttalanden och inga godkända spoilers. LÄS PÅ EGEN RISK!

Säsong 2 lämnade oss med massor av frågetecken. Vem tog Bill? Vad är Sookie egentligen? Kommer…

True Blood utsedd till Bästa Tv-serien!

by Mathilda on 19 oktober 2009

För att hedra alla älskade tv-serier och filmer inom sci fi, skräck och fantasy  hölls i helgen den årliga ”scream”-galan i Los angeles.

32 priser delades ut och ett av dem gick till vår egen Alexander Skarsgård som vann kategorin ”Best villian” för sin roll i tv-serien True Blood.

Publiken verkar vara som besatta av vampyr-hysterin just nu och det präglade galan på många sätt. True Blood serien snodde åt sig en hel del priser, ett av dem var ”Bästa Tv-serien”!

Galan sänds på svensk tv den 31:e oktober…

True Blood S1 E08 – Fourth man in the fire

by Mathilda on 17 oktober 2009

Detta hände i veckans avsnitt av True Blood….

Sookie är förtvivlad då hon tror att Bill dog i branden tillsammans med de andra vampyerna. Som tur är visar det sig att Bill faktiskt är ”vid livet”, han har fått de varnings meddelanden som Sookie skickat till hans telefon och han bestämde sig då för att gömma sig.

Jason är alldeles till sig efter sin V-erfarenhet med Amy. Det tar inte lång tid innan de inser att de behöver mer. De bryter sig in hos en…

11 bästa intro i TV-serier

by Stefan on 06 augusti 2009

Det är nu ett par månader sedan jag publicerade topp 9 klassiska TV-fraser och jag tyckte därför att det var dags med en ny topplista. Denna gången har tuden kommit till bästa öppningarna i TV-serier.

En svår lista och jag kommer förmodligen få en del skit för den, men se det istället som din chans att dela med dig av dina åsikter. Vilken saknas? Vilken platsar inte? Gör dig hörd!

Listan kommer nedanför utan inbördes ordning. Tyvärr lyckades jag inte hitta videor med hög kvalité åt alla serierna, men…