Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Stargate Universe

Syfy lägger ner Stargate Universe

by Stefan on 17 december 2010

Syfy kände att vi behövde en extra bra julklapp i år och eftersom man inte kunde leva upp till det så valde man helt enkelt att lägga ner Stargate Universe istället. All kritik är positiv kritik, right?

SGU fick en hel del skit i början eftersom man, till skillnad mot sina föregångare SG-1 och Stargate Atlantis, fokuserade en hel del på dramat bredvid uppdragen. Efter ett tag blev detta tjusningen med serien tillsammans med kvalitativa actionscener. Nu har serien utvecklats till den absolut bästa scifi-serien på TV och…

TV-serier med premiär i mars

by Stefan on 01 mars 2010

Idag tog OS slut och över hela Sverige jublar icke sportfantaster. OS-sändningarna på SVT har lockat i snitt 1-2 miljoner tittare varje dag och ett resultat av det är att samtliga reklamkanaler plockade bort sina mest populära program och istället visade repriser.

Nu är OS över och samtliga kanaler rivstartar i ett sällan skådat tempo. Enbart i mars månad har vi över 40 seriepremiär vilket borde vara något slag av rekord.

Tittar vi närmare på serierna så tror jag starkt på True Blood, Desperate Housewives, Fuskbyggarna, Saltön, Det Kungliga Bröllopet…

Community och Stargate Universe till TV6

by Stefan on 26 januari 2010

I höstas skrev jag spaltmeter om Vampire Diaries vilket resulterade i att det har blivit omTVseriers mest omskrivna serie, tätt följd av svenska Idol. Därför var det stor lycka när jag kunde avslöja att TV6 köpt upp Vampire Diares. Serien kommer utan tvekan bli en succé och jag ser fram emot att följa den tillsammans med er.

Nyligen skickade Viasat ut ett nytt pressmeddelande där man berättade att TV6 även kommer sända komedin Community och scifi-dramat Stargate Universe som har fått delade reaktioner från tittarna. Personligen…

Två nya skådespelare till Stargate Universe

by Stefan on 26 februari 2009

Den kommande TV-serien Stargate Universe drar till sig än fler skådespelare och senast i mängden är Lou Diamond Phillips (Numb3rs, La Bamba) och Alaina Huffman (Smallville, Painkiller Jane).

Phillips kommer spela en man med livslång militärbakgrund som blir den utvalda ledaren när ett stjärnskepps besättning inser att de är instängda i ett uråldrigt skepp inställd på okänd kurs.

Huffman ska bli Tamara Johansen, en oerfaren sjukvårdare med järnvilja, som ska ta hand om alla skadade.

Utöver Phillips och Huffman så har serien redan kända skådespelare som…