Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Southland

TNT ger Southland en tredje säsong

by Stefan on 22 augusti 2010

En något gammal nyhet som jag hittade i mitt pressarkiv men för alla som inte har hört det så är det klart att polisserien Southland får en tredje säsong. Efter bristande tittarsiffror så valde tyvärr NBC att lägga ner serien men tack vare TNT så lever den fortfarande kvar. Southland får därmed minst 10 nya avsnitt och dessa är planerade att börja sändas i början av januari 2011.

Michael Wright, VD på TNT, förklarar deras beslut:

Southland är en utmanande, jordnära TV-serie som engagerar tittarna genom…

Exklusivt: Vampire Diaries till TV6

by Stefan on 02 november 2009

Följer du omTVserier sedan tidigare så vet du redan vid detta laget hur otroligt förtjust jag är i Vampire Diaries. Jag har legat på samtliga svenska kanaler och försökt luska lite i vem som kan tänkas sända serien. Idag fick jag äntligen napp när Joachim Nordlind, försäljningsdirektör på MTGTV, bekräftar att man har köpt in serien.

Vampire Diaries kommer sändas i januari på TV6. Väldigt kul att en svensk kanal ändå kommer sända den, även om jag är lite besviken över att den stuvas in på TV6 där det populäraste…

Dåliga tittarsiffror för Southland

by Stefan on 17 oktober 2009

Förra veckan blev det klart att NBC slutar sända Southland efter säsong 2 då man anser att TV-serien inte passar deras utbud, trots ganska bra tittarsiffror. Idioti anser jag som verkligen uppskattar serien. I nuläget hoppas alla på att någon annan kanal ska våga kliva in och ta över den.

Detta gjorde mig nyfiken över hur serien har klarat sig i Sverige och tyvärr ser det inte särskilt bra ut. Vid premiären den 7 oktober lyckades man locka 276 000 tittare för att följa upp nästa vecka med urusla…

Southland till TV3 den 7 oktober

by Stefan on 24 september 2009

I våras var det premiär för den nya polisserien Southland med Benjamin McKenzie från The OC i täten. Den stora skillnaden mellan denna serien och andra polisserier är främst hur den är filmad, nämligen som Cops. Jag skrev mig varm om Southland och passade dessutom på att ta med introt när jag samlade mina topp 11 serieöppningar.

Nu upptäckte jag att TV3 har köpt in serien och säsongspremiären sänds den 7 oktober vilket är ett par dagar innan säsong 2 drar igång borta i USA. Otroligt…

Southland uppskjuten till oktober

by Stefan on 07 september 2009

En av förra årets riktiga höjdare var utan tvekan Southland med fortfarande unge Ben McKenzie från The O.C. I serien får vi följa ett gäng poliser i Los Angeles som gör allt i sin makt för att tjäna staten.

Senaste nytt är att säsongspremiären blir uppskjuten från den 25 september till den 23 oktober och anledningen sägs vara att man vill ge mer publicitet till Southland. Den 25 september sänds även Ghost Whisperer, Medium, Dollhouse, och Smallville. Något säger mig att det blir…

11 bästa intro i TV-serier

by Stefan on 06 augusti 2009

Det är nu ett par månader sedan jag publicerade topp 9 klassiska TV-fraser och jag tyckte därför att det var dags med en ny topplista. Denna gången har tuden kommit till bästa öppningarna i TV-serier.

En svår lista och jag kommer förmodligen få en del skit för den, men se det istället som din chans att dela med dig av dina åsikter. Vilken saknas? Vilken platsar inte? Gör dig hörd!

Listan kommer nedanför utan inbördes ordning. Tyvärr lyckades jag inte hitta videor med hög kvalité åt alla serierna, men…

Blodig säsongsavslutning av Southland

by Stefan on 04 juni 2009

Då har jag lyckats ta mig tid att se säsongsfinalen av Southland, vilket var både underhållande och gav mig flera saker att klura på inför nästa säsong. Överlag så har vi fått se en hel del säsongsfinaler i år som har varit under all kritik och därför är det extra kul att en helt ny serie lyckas så bra.

Precis som tidigare avsnitt av Southland så var även säsongsfinalen i högt tempo och vi fick uppleva både det ena och det andra, samtidigt som vi tog ett stort kliv…

Nya avsnitt av Southland ikväll

by Stefan on 01 juni 2009

Igår skrev jag och berömde Benjamin McKenzie efter att ha sett pilotavsnittet utav Southland. Nu har jag fått chansen att se ytterligare två avsnitten och serien blir absolut bara bättre. Där finns så otroligt mycket vi tittare vill veta om karaktärerna och skaparna ger oss små halmstrån i varje avsnitt.

Förövrigt så råkade jag se Ung Rebell i lördagskväll och jag kom genast att tänka på Benjamin och hans roll i The OC. James Dean som spelade den nya eleven som inte riktigt passade in. På insidan…

Benjamin McKenzie fantastisk i Southland

by Stefan on 31 maj 2009

Några av er har säkert noterat att bilden på Benjamin McKenzie i headern här på omTVserier. Bilden är från hans nya serie Southland som jag nyligen har börjat ta mig en närmare titt på. För ett par år sedan kändes det som att alla svenska tonårstjejer följde The OC slaviskt och jag ska erkänna att även jag hakade på första säsongen. Den första säsongen var fantastiskt och med den så blev Benjamin lite av en tonårsidol.

Nu har han växt upp och tagit plats i LA på…

NBC lägger ner minst 7 serier

by Stefan on 17 april 2009

NBC har nyligen publicerat en lista på alla deras nuvarande serier och tyvärr ser det mörkt ut för många av dem. På listan över dödsdömda serier så har vi bland annat ER, Kath & Kim, Life, Knight Rider, Crusoe, Lipstick Jungle Kings och My Own Worst Enemy. Personligen så följer jag inte någon av serierna, men jag har sett fram emot att få börja på Knight Rider som var en av mina favoritserier under 80-talet.

På deras lista över bubblare så har vi däremot…