Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

The Simpsons

The Simpsons

Handling: TV-serien kretsar kring familjen Simpsons bestående av den lata och korkade fadern Homer, den husliga hemmafrun Marge, den rebeliska bråkstaken till son Bart, underbarnet till dotter Lisa och det lilla spådbarnet Maggie som sällan gör något större väsen av sig. Handlingen kretsar kring deras vardagsliv i den typiskt amerikanska småstaden Springfield och deras fantastiska förmåga att hamna i problem.Säsonger: 21
Genre: Animerad / Sitcom
Originalvisning: 17 december 1989 - Idag
Medverkande: Dan Castellaneta / Julie Kavner / Nancy Cartwright / Hank Azaria / Harry Shearer

The Simpsons får en 23:e säsong

by Stefan on 17 november 2010

I takt med att en del serier faller i glömska (Dollhouse) så fortsätter andra i år efter år. Nu är det klart att TV-bolaget Fox ger Simpsons en 23:e säsong vilket bör vara något sorts rekord när det kommer till animerade TV-serier (se Wikipedia).

Verkställande producent Al Jean kommenterar:

Like many 22-year-olds, The Simpsons is extremely happy remaining at home, on FOX, and hopes it doesn’t have to go out into the real world for many years to come.

Serien som följer familjen Simpsons bestående av Homer,…

Vad kan du om Simpsons?

by Stefan on 27 oktober 2009

Igår passade jag på att registrera ett konto på den populära sajten Pusha där man kan tipsa om innehåll och sajter man gillar. All uppmärksamhet för omTVserier är bra uppmärksamhet, så du får gärna passa på att hålla ett extra öga på våra inlägg och rösta om du hittar något intressant.

Jag la även upp vår första quiz, vilket blev en The Simpsons quiz. Nu kan du testa dig själv och se hur mycket du kan efter alla dessa timmar du har spenderat på att följa Homer och…

Här är bilderna på Marge i Playboy

by Stefan on 20 oktober 2009

Att publicera bilder från Playboy bär emot, men det har varit mycket prat om det hela sedan det blev klart att hemmafrun Marge från The Simpsons skulle visa upp sig naken i Playboy. Som jag har förstått det så ska det vara första gången någonsin en animerad figur är med i Playboy.

Idag fick jag bilderna skickade till mig och av allmänintresse så väljer jag att publicera dem här.

Topp 9 klassiska TV-fraser

by Stefan on 28 maj 2009

Idag hittade jag en kort sammanfattning på klassiska citat från olika filmer och jag började fundera på vilka TV-fraser, även kallade slagord, som har slagit igenom och blivit klassiska och populära även utanför sin serie. Det hela slutade med en lista på 9 fraser där majoriteten har slagit igenom och flera av mina vänner har börjat använda dem.

Majoriteten av citaten kommer från relativt nya serier då jag fortfarande är ganska ung och serierna man har sett nyligen ligger lättare till hands. Däremot så är jag fundersam kring nummer 7…

Simpsons orsakar bråk i Skottland

by Stefan on 26 maj 2009

Den amerikanska TV-serien The Simpsons har varit kontroversiell i flera länder i världen, men aldrig tidigare av orsaken som nu är på väg att splittra Skottland. Det handlar nämligen om den skottske skolvaktmästaren Groundskeeper Willie.

2005 röstades Willie fram till den mest kände skotten, framför celebriteter som Sean Connery och Ewan McGregor. Ett ytterst förvånande val då personen bakom rösten är född och uppvuxen i Chicago. Å andra sidan så röstades Homer Simpson fram till världens mest kända amerikan i en BBC-omröstning förra året.

Anledningen till bråket ska vara…

Droger i fokus av Family Guy och Simpsons

by Stefan on 21 april 2009

I måndags var det inte enbart säsongspremiär av Sit Down, Shut Up utan det kom dessutom ut nya avsnitt av The Simpsons och Family Guy. Ett genomgående inslag i de båda serierna var droger och diskussionen kring droger. Händer något borta i USA just nu, eller har vi bara ett sammanträffande?

I Family Guy valde man att förlöjliga polisens prioritering av droger. Vi fick bland annat se en scen där polisen stoppar Peters bil. Trots att han har blod på kläderna och ett lik i baksätet så…

Två nya säsonger av The Simpsons

by Stefan on 16 april 2009

Det är egentligen en nyhet som har legat ute ett bra tag nu, men för alla er som har missat det så är det nu klart att The Simpsons får förnyat förtroende med två nya säsonger av den populära TV-serien. Tack vare det nya beslutet så betyder det att Simpsons nu blir den serie som har gått allra längst på TV, genom att passera den förra ledaren Gunsmoke.

När de två nya säsongerna har passerat så har serien upplevt fyra presidenter, fem olympiska spel och skapat 22 säsonger med…

Simpsons nya intro består

by Stefan on 04 mars 2009

För inte så länge sedan skrev jag och berättade att The Simpsons har fått ett nytt intro. Då var jag osäker på om det skulle bestå, med tanke på att det är över 1 minut långt i ett avsnitt som endast varar i 20 minuter. I måndags kom det ett nytt avsnitt av Simpsons och åter igen fick vi se samma intro.

Själv är jag tveksam till det långa introt då det lämnar mindre plats till huvudhandlingen, men samtidigt var det kul att få se familjen Simpsons besöka gamla…

Nytt intro till The Simpsons

by Stefan on 16 februari 2009

Tidigare idag skrev jag ett inlägg om det senaste avsnittet ur TV-serien The Simpsons. Där berättade jag bland annat att avsnittet visade en ny introduktion som jag aldrig tidigare har sett. Nu har jag fått information om att det är en del i deras arbete att gå över till HD, något jag givetvis uppskattar.

Tyvärr så sänder serier som Family Guy och American Dad fortfarande inte i HD, men det är förmodligen en tidsfråga nu när Simpsons har gått över till det.

Nu är frågan om det…

The Simpsons S20E10

by Stefan on 16 februari 2009

Dagens avsnitt av Simpsons inleddes med ett ovanligt långt intro på hela två minuter. Därefter fick vi följa med på en återblick till Homers förflutna där det berättas om att han ställde upp till skolans presidentval. På grund av fusk från skolans rektor så slutade valet med att han förlorade.

Vetskapen om valfusket gör att Homer blir deprimerad och när han får chansen att se hur framtiden kunde ha slutat så är han inte sen att ta den.

Tack vare köttfärssåsen på en italiensk restaurang får Homer veta att…