Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Robinson

Robinson 2011 avgörs ikväll

by linn on 10 november 2011

Deltagarna från årets Robinson har nästan spenderat 40 dagar i det varma El Nido som ligger i sydvästra Filippinerna . Nu är det äntligen dags, vinnaren av Robinson 2011 ska koras i kväll klockan 20:00 i TV4. Hanna har redan tagit sig till final och Mats, Louise, Ola och Sigvald har fortfarande chans till en finalplats. En omröstning har gjorts på TV4.se och om tittarna får bestämma så är Mats den värdigaste vinnaren.

Det är ovanligt många som har valt att hoppa av och lämna programmet i år. Det väcker…

Sök till Robinson 2010

by Stefan on 24 februari 2010

Notera att inlägget blev uppdaterat den 24 februari 2010 för att stämma överrens med informationen för årets säsong och en del kommentarer innan dess kan anses vara inaktuell.

Idag meddelade TV4 att Robinson 2010 blir av i höst och redan idag kan du lämna in din ansökan. Det enda kravet är att du ska ha fyllt 18 år. Tidigare såg många Robinson som en möjlighet till betald semester där du blev både solbränd och gick ner i vikt.

Har du däremot sett senaste två säsongerna av TV-serien så vet…

Vad gick fel, liksom?

by Agneta on 30 januari 2010

Skulle inte årets Robinson bli det tuffaste hittills? Eller något åt det hållet i alla fall. Jag vill minnas att de gick ut rätt hårt i reklamen innan det satte gång i höstas. Det enda som varit hårt är väl Paolo Roberto. Deltagarna är bland det mesigaste jag sett någonsin, med några få undantag förstås!

Och i veckan hände något tydligen – som jag missat helt! De sände tre avsnitt av Robinson mitt i veckan!? Varför? För att underlätta för tittarna står det på TV4:s hemsida. Men jag tror att de…

Blev hon räddad av TV4?

by Agneta on 03 januari 2010

Lag Agwe förlorade gårdagens Robinsontävling igen, och fick sitta i örådet. Annika blev, föga förvånande, utröstad ur killaget. Tråkigt faktiskt. Hon blev en mycket trevligare person sen hon blev utröstad ur lag Brise. Ja, jag vet att de klipper och klistrar hej vilt när de gör ett program som Robinson, men ändå. Hon är ändå en av de ytterst få som har en personlighet som går genom rutan och som är underhållande! Därför blev jag glad när hon fick komma till en alldeles egen ö.

Men så läser jag…

Så var de bara tre…

by Agneta on 19 december 2009

Fel lag vann i kvällens Robinson. Jag hade hoppats att Lag Brise skulle förlora och hamna i örådet, så att den sura och griniga och något omogna Annika skulle röstats ut.

Istället var det Lag Agwe som fick sitta i örådet. Igen. De är nu bara tre deltagare kvar, efter att Sofia fick lämna. För få vinnarskallar i det laget, tro? Eller bara otur? Idag var det i och för sig nära att Agwe hade vunnit.

Det finns fortfarande ingen i årets Robinson som är en karaktär och det…

En lång gäsp

by Agneta on 06 december 2009

Jag hade hoppats mycket mer på årets Robinson, men måste tyvärr erkänna att jag är besviken. Deltagarna är tråkiga och intetsägande och tävlingarna är dåligt filmade. De verkar vara filmade och sen klippta i och sen ihopklistrade, och inte alltid i rätt ordning vad det verkar!? – urtråkigt! Det är väl inget spännande att se en tävling när man inte får se hur de ligger i förhållande till varandra?

Och deltagarna… Jag har svårt att tro att de är lika beigea som de framställs i tv. Kanske hettar det…

Robinson Karibien avsnitt 1

by Stefan on 23 november 2009

Det var med blandade känslor jag styrde in på TV4 Play för att se reprisen av höstens Robinson som går under namnet Robinson Karibien av någon underlig anledning. En enkel metod för att få möjligheten att sända två säsonger under samma år möjligtvis? Inför avsnittet har det varit prat om programledare, knarkhärva och givetvis det dåliga vädret.

Givetvis börjar vi från starten och går framåt. Introt var helt okej om än lite tafatt. Nu kan det bero på att jag såg avsnittet på datorn men det kändes som…

Premiär för Robinson Karibien ikväll

by Joakim Lang on 21 november 2009

Ikväll är det dags för en ny säsong av Robinson att dra igång. Denna gång bär expeditionen av till Karibien. Paulo Roberto som är den nya programledaren har utlovat att det kommer bli en ännu tuffare säsong än den förra. Jag tror att Paulo kommer sköta jobbet som djungelhärskare mycket bra, han är hård men rättvis.

Dessutom tycker jag det är skönt att det kommer ett proffsigt överlevnadeprogram, istället för att ett B-program som Kändisdjungeln ska ta upp hela TV-tablån på bästa sändningstid. Jag tror att jag redan ikväll…

Här är Robinson deltagarna 2010!

by Mathilda on 18 augusti 2009

Än är det långt kvar innan vi får reda på vem, men någon av dessa personer blir vinnaren av Robinson 2010!  Här kommer listan på deltagare:

Tjejer:

Tienne Jonback  22år
Veronica Lundman 31år
Ewa Ericsson 55år
Annika Holtz 28år
Sofia Sunnebo 26år
Suzanna Benjaminsson 39år
Liliana Palm 58år
Angelica Höglund  18år
Susanne Rosencrantz 34år

Killar:

Jonny Cizmic  35år
Mats Thelin 48år
Mikko Natri  35år
Simon Stålros 23år
Hans Brettschneider 43år
Jimmy Führ  32år
Johan Häggblom  50år
Anders Sjöström 43 år
Fredrik Norrström 21år

Knarkhärva vid Robinson 2010

by Stefan on 13 augusti 2009

Förra säsongen slutade med dödshot i Robinson och även om Robinson 2010 fortfarande inte har dragit igång inspelningen så skapas det stora rubriker. Just nu pågår uppbyggnaden av ö-rådet och natten till onsdagen ska polisen ha beslagtagit 520 kilo kokain.

Mitt i natten kom ett flygplan inflygandes över stranden där ö-rådet håller på att byggas upp. Från planet släpptes det sedan ner 520 kilo kokain ner i vattnet och kurrirer väntade i en båt. Då plötsligt polisen slog till.

Martin Nygren, exekutiv producent för programmet, förklarar:

När polisen…

Paolo Roberto programledare Robinson 2010

by Stefan on 05 juli 2009

Jo, det är nu över en vecka sedan nyheten kom ut att Paolo Roberto blir programledare för Robinson 2010. Trots en hel del spekulationer kring Adam Alsing föll beslutet alltså på en före detta proffsboxare med attityd och karisma vilket förhoppningsvis resulterar i att han gör mer än att bara stå med händerna på sidorna och ser arg ut.

Robinson 2009 blev enligt många ett riktigt bottenrekord då alla seriösa överlevare röstades ut ganska tidigt och kvar fick vi istället se några försynta personer som vi varken hade hört…

Uttalade dödshot efter Robinson

by Stefan on 03 juni 2009

I lördags skrev jag ett inlägg och berättade vem som skulle vinna Robinson 2009. I inlägget berättade jag bland annat om en kryssning för robinsondeltagarna där det bland annat skulle festas, spelas och se på finalen av Robinson 2009. När alkohol kommer in i bilden så sägs det både det ena och det andra och enligt deltagarna själva så slutade det med att Josefine Myrén hotade Christian Ternstedt till livet.

Det hela slutade med att Christian valde att stanna kvar över en timme på båten när den la…

Ellenor vann Robinson 2009

by Stefan on 30 maj 2009

Då är årets Robinsonfinal över och precis som jag skrev en timme före programmet så blev Ellenor den slutgiltiga vinnaren av Robinson 2009. Både på Expressen och Aftonbladet rasar svenska folket och i den senaste tittarfrågan så röstade över 90% på att Ellenor inte var en värdig vinnare.

Av den anledningen tänkte jag att vi på omTVserier kunde köra en egen omröstning där ni läsare får chansen att tycka till angående att Ellenor vann Robinson 2009. Är det rätt eller skulle Jarmo plockat hem hela tävlingen?

På Aftonbladet kan…

Här är Robinsonvinnaren!

by Stefan on 30 maj 2009

Det är nu i runda slängar 60 minuter kvar till finalen av Robinson 2009 drar igång och tack vare Expressen så avslöjas nu vinnaren! Tidigare har jag pratat om två möjliga vinnarkandidater, nämligen Jarmo och Ellenor. Nu avslöjar TV4 genom Expressen att vinnaren inte fick följa med på kryssningen, utan ska vara tillgänglig i Stockholm för intervjuer.

Givetvis började jag febrilt läsa igenom deras bloggar för att hitta en bild på Jarmo och Anna från kryssningsfartyget och genast insåg jag att vinsten måste stå mellan Ellenor och…

Idag avgörs Robinson 2009!

by Stefan on 30 maj 2009

Ikväll 20:00 avgörs årets Robinsontävling och det har blivit dags att kora vinnaren av Robinson 2009. Förra veckan lockade tävlingen hela 1 miljon tittare, vilket är hack i häl på Berg flyttar in. Statistiken visar att Robinsontittarna främst består av kvinnor med en ålder på 25+.

För ett par dagar sedan skrev jag och la fram besvis på att Jarmo vinner Robinson 2009. Givetvis väckte det protester och diskussionen kring Ellenor dök upp igen. Själv så har jag så smått börja tvivla på att Jarmo vinner av två…

Vinnare robinson 2009 lockar besökare

by Stefan on 27 maj 2009

Under de senaste veckorna har huvudfokuset på omTVserier utan tvekan flyttats från Ghost Whisperer till Robinson och idag slog besökarsiffrorna i taket när jag publicerade mitt inlägg om att Jarmo står som vinnare i Robinson 2009. Enbart idag trillade det in över 500 nya besökare genom Google tack vare olika synonymer till vinnaren av Robinson.

Intressanta siffror och samtidigt hoppas jag på att de ökar ännu mer ju närmare vi kommer finalen på lördagen. Samtidigt har det kommit ut rykten om att det inte alls är Jarmo

Jarmo vinner Robinson 2009!

by Stefan on 26 maj 2009

Det har varit stora spekulationer kring vem som vinner årets Robinson och nu pekar flera källor på att det med stor sannolikhet är Jarmo. För ett par dagar sedan packade Anna sina väskor och reste iväg till Las Vegas för att bränna upp sina pengar. Samtidigt får vi höra att Ellenor flyttar sin verksamhet till större lokaler.

Kring Nina och Jarmo har det varit tyst, fram till nu när ny information kommit fram om Jarmo. Första skvallret började gå när TV4 visade Jarmo ta emot Robinsonstatyetten i trailern…

Så mycket tappade Robinsondeltagarna i vikt

by Stefan on 25 maj 2009

Samtalsämnet i årets Robinson har utan tvekan varit maten och viktnergången hos så gott som samtliga deltagare. Inga nämnda, inga glömda.. Därför var det intressant när jag på Aftonbladet hittade information om hur mycket topp 5 gick ner i vikt. Förståligt så har samtliga i topp 5 tagit sig till finalen.

Personligen så anser jag att Christian gick in i Robinson med en sund inställning och ett vettigt mål, nämligen att gå ner i vikt och få en vacker solbränna. Därför smärtar det en aning när man har fått…

Tävlingarna i Robinson uppgjorda på förhand

by Stefan on 24 maj 2009

Tog du del av gårdagens Robinsonavsnitt så fick du utan tvekan se årets största chock i Robinson när den anonyma Ellenor Pierre på några sekunder lyckades med bedriften att göra upp en eld, utan tidigare kunskaper. Har du dessutom följt den amerikanska versionen Survivor så vet du att exakt samma sak har hänt där. En sedan tidigare helt anonym kvinnlig deltagare klev in och lyckades göra upp en eld, precis som Ellenor, utan att hon hade några tidigare kunskaper om hur det fungerar.

Därefter fick vi se Erik Blomman…

Tvingades springa nakna i Robinson

by Stefan on 21 maj 2009

Årets upplaga av svenska Robinson har varit relativt befriat från skandaler och där finns väl egentligen endast två saker pressen har lyckats förstora upp, nämligen djurplågeri och alla myggbetten träsket resulterade i.

I vårt grannland Danmark har det däremot varit aningen vildare och inledningsvis så tvingades alla deltagarna springa nakna över stranden på den malaysiska ön där Robinson spelas in. En kvinnlig deltagare som vägrade ta av sig kläderna blev automatiskt utesluten.

Enligt flera källor så ska fallet nu ha tagits ända upp på regeringsnivå i Malaysia och…

Bittra förlorare i Robinson

by Stefan on 17 maj 2009

Under kvällen trillade jag in på TV4:s sajt där jag hittade ett nytt videoklipp, som spelades in direkt efter att Lukas åkte ut, med Ranjit, Rafael och Angela. Även om man som tittare genast upptäcker en bitterhet hos den tysta juryn så har alla tre personerna en bra poäng.

Tyvärr missade jag tre avsnitt och har därför möjligvis missat något viktigt, men under alla avsnitt jag har sett av årets Robinson så har Nina och Ellenor aldrig visat upp några större överlevnadskunskaper.

Angela skrev en hel del om…

Alla har chans att vinna Robinson 2009

by Stefan on 17 maj 2009

Till en början hängde jag på Robinson och missade inte ett avsnitt av den enkla anledningen att det har varit ett otroligt populärt program tidigare år. Nu har jag missat en mängd avsnitt och en av mina favoriter, Erik Billing, har tydligen åkt ut. Däremot så är Lukas fortfarande kvar och jag hoppas på att han kan plocka hem det hela.

När det gäller överlevnadsserier som Robinson så finns det alltid en tendens att vilja rösta ut den svage i början när man vill lagets bästa och så fort…

Djurplågeri i Robinson

by Stefan on 18 april 2009

Årets samtalsämne i den nya säsongen av Robinson har utan tvekan varit träsket och matbristen där deltagarna en efter en har tvingats ta till läkarhjälp för att klara av dagarna. I kvällens avsnitt kommer Valpen, efter att ha legat i flera dagar, be om hjälp av läkarna för att få tillräckligt med näring.

Vi får även se personerna i Robinson nacka en av hönorna som dem vann för ett tag sedan. Något som har väckt starka reaktioner hos vetrinär Johan Beck-Friis.

Enligt Johan så är det otroligt hyckleri från…

TV4 producerar Robinson 2010

by Stefan on 15 april 2009

Årets version av Robinson har fått fantastiska tittarsiffror med 1.8 miljoner tittare i premiären och sedan följts med 1.5 och 1.4 miljoner tittare. Tack vare tittarsiffrorna flaggar nu TV4 för att Robinson 2010 med stor sannolikhet blir verkligt.

Åsa Sjöberg, programdiriktör för allmän-tv på TV4 förklarar: ”Det är klart att vi med en sådan här supersuccé i tablån måste försöka hitta vägar för att ge tittarna det igen. Det pågår en diskussion om fler säsonger”

Även jag har fattat tycke för årets Robinson och ser fram emot de kommande…

Michel Berendji utröstad från Robinson

by Stefan on 15 april 2009

Första avsnittet av Robinson är över och vi har fått ta del av vårt första öråd, ett relativt torftigt öråd där programledaren Linda Isacsson hade fått rollen att göra sexuella anspelningar och få deltagarna att berätta om pågående romanser. Informationen kom fram väldigt fort och därefter kändes det hela som upprepningar.

I mitten av programmet dök den ökända tävlingen Plankan upp och jag blev kraftigt förvånad. Vad jag kan komma ihåg så har plankan alltid varit en viktig deltävling i finalen och jag blev därför konfunderad över vad TV4…

Deltagare i Robinson 2009

by Stefan on 15 april 2009

Efter tre års uppehåll så har TV4 nu köpt upp rättigheterna till att fortsätta sända Expedition Robinson under det nya namnet Robinson. Själv var jag sen i starten men beslutade i veckan att plocka upp TV-serien och efter att ha sett ett kort maraton på fyra avsnitt så har det här blivit dags att sammanfatta vad som händer.

Expedition Robinson var en av de populäraste serierna på SVT när den var aktiv mellan 1997-2004. Under de sista åren tappade serien tittare och man beslutade sig för att sälja rättigheterna…