Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Melodifestivalen 2013

Vem vann Melodifestivalen 2013? Det gjorde Robin Stjernberg!

by Micke on 10 mars 2013

Ja, ibland har man helt enkelt bara fel. Min magkänsla och sportsiternas experter hade glömt att kolla upplägget för Melodifestivalen 2013, vilket innebar att de internationella jury-grupperna skulle ha halva makten. Jag misstänkte redan från början att Yohio inte riktigt skulle gå hem i Europa, men att den skulle göra det i Sverige, så hade jag vetat om maktfördelningen så hade jag nog inte varit lika självsäker på att Yohio skulle vinna.

Så vem vann Melodifestivalen 2013? Jo, det gjorde Robin Stjernberg med låten ”You”. Han blev även den…

Vem vinner melodifestivalen 2013?

by Micke on 08 mars 2013

Ja, om man får tro spelbolagen så är det Yohio med Heartbreak hotel som vem vinner melodifestivalen 2013 och de har haft rätt de senaste tre åren på vem som vinner melodifestivalen. Även tvåan har de haft ganska rätt om också (2 rätt av 3 de senaste 3 åren). Den som spelbolagen tror ska komma tvåa är Ralf Gyllenhammar med Bed on fire.

Själv trodde jag redan på låten innan jag såg spelbolagens odds och det är av två orsaker:

Låten hänger kvar och är lätt att komma ihåg. När jag och frun skulle

Melodifestivalen 2013 artister i finalen

by Stefan on 08 mars 2013

På lördag smäller det, där är det äntligen final i Melodifestivalen 2013. Jag även om man hört många säga att det var bättre förra året, så tycker jag ändå att årets startfält är helt ok, med många bra artister (om man bortser från Ravaillacz, men de trodde ju inte ens själva att de skulle gå till final.

Så på lördag blir det att lägga lilla dottern i tid, ladda upp med brie, kex och ett glas tranbär/sprite och bara njuta av underhållningen.

Melodifestivalen 2013 artister i finalen 

Klicka på låttitlarna för…

Anton Ewald och Robin Stjernberg tog sista finalplatserna i Melodifestivalen 2013

by Stefan on 03 mars 2013

Det blev en spännande omgång som vanligt när det var dags för Andra chansen i Karlstad. Av de åtta bidragen så var det fyra stycken som fick slåss om två finalplatser i två dueller.

I den första duellen tävlade Anton Ewald med ”Begging” mot Behrang Miri – ”Jalla, Dansa, Sawa” och vinnare blev Anton.

I den andra duellen tävlade Robin Stjernberg med ”You” mot Martin Rolinski – ”In And Out Of Love” och vinnare blev Robin.

Så det var de unga pop-flickidolerna som tog hem det helt enkelt.

Båda låtarna är bra och…

Ni som missade, missade inget

by Agneta on 27 februari 2010

Melodifestivalen den fjärde veckan.

Sibel, otroligt tråkig låt och avsaknad av kjol. Om man ska ha ingen kjol får man hålla ihop benen (jag har själv det problemet, och går därför sällan utan kjol)

Py som Elton John? Bäst (nåja) låt hittills av dessa två, men har inte i melodifestivalen att göra. Hon är cool, men så fel på något sätt.

Neo,  den hittills klaraste melodifestivalslåten, hittills. Ingen jättehit. Verkligen inte.

Lovestoned, den här har jag hört förut, fast i annan tappning. Trist framträdande. Låtarna blir i alla fall bättre…

Mer Dolph åt folket!

by Agneta on 27 februari 2010

Ikväll är det Melodifestival igen. För vilken gång i ordningen den här vintern har jag ingen koll på, men jag tror det är den fjärde. De är i Malmö, det vet jag. Melodifestivalen är ingen favorit hos mig, men med tre barn så blir det ett måste här hemma. (Även om jag är mer sugen på att se tremilen.) Fast jag måste erkänna att jag älskar alla program som har omröstningar! Det spelar inte så stor roll vilka personerna är, eller hur låtarna låter – en omröstning är alltid…

Vinnande melodifestivalbidrag diskas?

by Mathilda on 21 februari 2010

I gårdagens Melodifestival bjöds vi på en hel del underhållning från våra Svenska artister. Darin och tjejgruppen ”Timoteij” lyckades knipa varsin plats i den stora finalen.

Lyckan varade dock inte länge för tejerna, som nu har blivit anklagade låtstöld. Skivbolagsdirektören Per Sonerud anklagar gruppen för att ha stulit refrängen som han anser är en exakt kopia av Sareks låt ”Vinterland”.

Gustaf Euren som skrivit Timoteijs tävlingsbidrag ”Kom” slår ifrån sig påhoppen och påstår att han aldrig har hört ”Vinterland” förut.

Låten är nu  anmäld och ska granskas av Stim för…

Melodifestivalen 2010 del 1

by Mathilda on 07 februari 2010

Med stor förväntan satte jag mig i går kväll framför tvn för att se den första delen av årets Melodifestival. Behöver jag ens säga att jag blev besviken? Det är precis samma sak varje år. Man tänker att man ska ge programmet en chans men sen inser man att: NEJ det blir inte bättre.

Egentligen kan jag inte riktigt sätta fingret på vad det var som var så dåligt. Det är helt enkelt en låg typ av underhållning. Programledarna gjorde sitt bästa för att försöka underhålla publiken, men skämt…

Startordningen i Melodifestivalen 2010

by Stefan on 27 januari 2010

Här följer startfältet för samtliga fyra deltävlingar i Melodifestivalen.

Deltävling 1 – Örnsköldsvik, 6 februari

1. Bidragets titel: Unstoppable
Upphovsmän: Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Dimitri Stassos, Ola Svensson
Artist: Ola

2. Bidragets titel: A Place To Stay
Upphovsmän: Torben Hedlund
Artist: Jenny Silver

3. Bidragets titel: You’re Making Me Hot-Hot-Hot
Upphovsmän: Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren
Artist: Linda Pritchard

4. Bidragets titel: Road Salt
Upphovsmän: Daniel Gildenlöw
Artist:: Pain Of Salvation

5. Bidragets titel: The Saviour
Upphovsmän: Henrik Janson, Tony Nilsson
Artist: Anders Ekborg

6. Bidragets titel: I…

Salem Al Fakir i Melodifestivalen 2010

by Stefan on 16 november 2009

Förra veckan blev det klart att Darin var den första jokern i Melodifestivalen 2010. Igår meddelandes det att den andra jokern blir Salem Al Fakir som tidigare har jobbat med artister som Snook, Robyn Och Willie Crawfoord. I TV-sammanhang så har han dykt upp i bland annat Sommarkrysset, Bingolotto och Allsång på Skansen.

- Jag får göra det jag vill göra och då kändes det naturligt. Jag kände att det var dags att prova på att gasa på lite. Det var tajmingen och en låt som jag kan stå för,…

Programledarna i Melodifestivalen 2010

by Stefan on 12 november 2009

Då är programledarna för Melodifestivalen 2010 klara och det har för första gången någonsin blivit en trio. Programledartrion består av Christine Meltzer, Dolph Lundgren och Måns Zelmerlöw, något som avslöjades på en presskonferens på SVT tidigare i veckan.

Personligen så ställer jag mig djupt tveksam till samtliga tre, men kanske kan det bli en lovande kombination som överraskar? Måns Zelmerlöw var väl egentligen ingen större chock med tanke på att han utstrålar Melodifestivalen, men jag trodde ändå att vi skulle få se honom i fler program än Cirkus

Diskat bidrag i Melodifestivalen 2010 ersätts

by Stefan on 22 oktober 2009

Den 15 oktober diskvalificerades bidraget ”Never Heard of Him”, skrivet av Figge Boström (t & m) och Anna Engh (t & m) från deltagande i Melodifestivalen 2010, just för att vi har hört bidraget innan. En mindre skandal hävdar jag då man borde ha sett till att detta inte får ske, men jag misstänker att vi alla är mänskliga och kan göra misstag.

Enligt SVT så har Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman valt att ersätta det diskade bidraget med ”You’re Making Me Hot-Hot-Hot” skrivet av Tobias Lundgren (t &…

Bidrag i Melodifestivalen 2010 diskat

by Stefan on 18 oktober 2009

Det vore egentligen kraftigt missvisande att hävda skandal, men nu är det klart att årets första diskning har kommit i Melodifestivalen 2010. Bidraget det gäller är ”Never Heard Of Him”, som är skrivet av Figge Boström (t & m) och Anna Engh (t & m).

Det visar sig att bidraget har varit publicerat på nätet, vilket inte är tillåtet eftersom bidragen i Melodifestivalen måste vara opublicerade, säger Thomas Hall, projektledare och tävlingsansvarig för Melodifestivalen 2010.

Det är glasklara regler och jag ställer mig smått fundersam till hur man kunde…

Bidragen till Melodifestivalen 2010

by Stefan on 18 oktober 2009

Förra årets Melodifestivalen var tyvärr ingen lyckad tillställning där man la rent för mycket krut på Christer Björkman och den överskattade Petra Mede. Jag förstår fortfarande inte hur hon lyckats hanka sig vidare från program till program utan att egentligen producera någon större humor. När jag tänker efter så är detta iofs ganska synonymt för den så kallade humoreliten i Sverige.

Däremot så kommer Melodifestivalen 2010 bli fantastisk av den enkla anledningen att det blir omTVseriers första Melodifestival någonsin. Varje år blir det en folkfest och vår tanke är…