Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Lyxfällan

Så gick det för Vanita efter Lyxfällan

by Stefan on 23 oktober 2010

Jag har inte tittat på Lyxfällan sedan Charlie Söderberg och Mathias Andersson lämnade men råkade av en händelse fastna framför programmet när jag kände igen ett ansikte.

Det visade sig vara Vanita Bergman från TV-serien Bartenderskolan och baserat på de två avsnitten jag har sett henne så visste jag att det skulle gå utför.

Trots att Vanita varken pluggade eller arbetade så hade hon lyckats spendera närmare 50 000 kr på kläder under 5 månader som hon bott i Stockholm. Allt med hjälp av ett kreditkort som hon kraftigt övertrasserade.…

Charlie och Mathias lämnar Lyxfällan

by anna on 13 april 2010

Lyxfällan är ett bra program endast tack vare sina programledare. Människorna som inte klarar av att räkna ut att 1+1 är 2 och om man bara har två kronor så handlar man inte för sjuttioelva, de är det bara synd om. Nej programmet är bara bra för att Charlie och Mathias inte är rädda för att idiotförklara dem, precis som vi i TV-soffan gör, de säger rakt ut att de är knäppa som inte har koll på sin ekonomi och skäller på dem tills de skäms.

I två säsonger försökte…

Pengar är väl oviktigt?

by Agneta on 25 mars 2010

Hur kan man ha så dålig koll på sin ekonomi när man är 29 år?! Hur är det ens möjligt?! Jag häpnar över tjejen, Maria, i kvällens avsnitt av Lyxfällan.

Ok, jag erkänner, jag har inte världens bästa koll själv och jag lägger gärna papper och räkningar åt sidan för någon annan att ta hand om. En egenskap jag inte är jättestolt över… Skillnaden är att jag har någon som tar hand om det åt mig, men det har inte Maria. Hon är ensamstående mamma och har ett nystartat…

TV-serier med premiär i mars

by Stefan on 01 mars 2010

Idag tog OS slut och över hela Sverige jublar icke sportfantaster. OS-sändningarna på SVT har lockat i snitt 1-2 miljoner tittare varje dag och ett resultat av det är att samtliga reklamkanaler plockade bort sina mest populära program och istället visade repriser.

Nu är OS över och samtliga kanaler rivstartar i ett sällan skådat tempo. Enbart i mars månad har vi över 40 seriepremiär vilket borde vara något slag av rekord.

Tittar vi närmare på serierna så tror jag starkt på True Blood, Desperate Housewives, Fuskbyggarna, Saltön, Det Kungliga Bröllopet…

Inga fler ekonomiska bekymmer för mig

by Agneta on 12 november 2009

Jag valde mellan Glee och Lyxfällan i kväll. Men det blev Lyxfällan, igen. Men det var nog sista gången, tror jag. Programmet är upplagt efter samma mall torsdag efter torsdag. Ett par, större utgifter än inkomster, sälja bil och byta till billigare, kanske sälja saker på Blocket, besök hos banken som jajamensan fixar ett fördelaktigt lån. Är det någonsin något par som fått ett nej?

På något absurt sätt är det mer underhållning när det är de hopplösa paren man får se. De som gråter när de…

Feel good-avsnitt för en gångs skull

by Agneta on 06 november 2009

Jag brukar oftast förfäras över folks oerhörda dumhet, när jag tittar på Lyxfällan. Inte sällan händer det att jag till och med får ont i magen och nästan mår dåligt – hur kan man ha så dålig koll på sin ekonomi, och hur kan man försätta sig själv i en så jobbig situation? Hur kan man tillåta att göra så mot sig själv?

Men inte av gårdagens avsnitt. Till en början fick jag obehagskänslor och undrade hur killen var funtad. Han levde långt över sina tillgångar och han bjöd…

Skrämmande dålig koll i Lyxfällan

by Agneta on 24 oktober 2009

Lyxfällan är stundtals ren och skär underhållning och stundtals ren och skär tortyr. Jag får ibland ont i magen när jag ser personerna och hör deras uttalanden. Är de verkligen så dumma att de inte inser att det inte funkar att leva över sina tillgångar någon längre tid? Som om det funkar att leva så en kortare tid. Jo, det gör det kanske, men det blir oftast ganska dyrt.

I torsdagens avsnitt var det ett par som verkligen inte hade någon koll över huvud taget. Skrämmande illa skött ekonomi.

Jag…

Sök till nästa säsong av Lyxfällan

by Stefan on 23 oktober 2009

Om det är något program jag verkligen finner vettigt så är det utan tvekan Lyxfällan på TV3. Även om Mathias och Charlie ofta lämnar paret med stora skulder så blir det en varning åt alla tittare. Har programmet lyckats stoppa en från att ta ett SMS-lån så är jag nöjd. Vi har även det klassiska förslaget om att göra en budget, vilket jag verkligen rekommenderar alla att göra. Mitt personliga tips är att dessutom skriva ned exakt var varenda krona gick, varje månad, dag för dag. På så vis…