Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Glee

Glee

Handling: I Glee får vi följa skolungdomarna på McKinley High där vi har en salig blandning av hejaklacksledare, fotbollsspelare och nördar. I ett försök att återuppleva sin barndomsdröm bestämmer sig skolans spansklärare Will Schuester (Matthew Morrison) att ta över kören och leda den till nya glansdagar, något som visar sig vara svårare än han trott då skolan vägrar finansiera projektet. Till sin hjälp har han en grupp på 6 fantastiska sångare och hela världen ligger framför deras fötter.Säsonger: 1
Genre: Musikal / Komedi
Originalvisning: 19 maj 2009 - Idag
Medverkande: Dianna Agron / Chris Colfer / Jessalyn Gilsig / Jane Lynch / Jayma Mays / Kevin Michael McHale / Lea Michele / Cory Monteith / Matthew Morrison / Amber Riley / Mark Salling / Jenna Ushkowitz

TV4 lanserar ungdomskanalen TV11

by Stefan on 11 november 2010

För några dagar sedan kom nyheten att TV4 kommer sända en ny säsong av Big Brother och i det inlägget spekulerade jag kring om TV4 skulle lansera en ny kanal eller sända Big Brother i TV400.

Nu visade det sig att jag hade mer rätt än väntat på så vis att TV4 väljer att döpa om TV400 till TV11 och där lansera en ungdomskanal med fokus på tittare i åldern 15-39 år.

- Med TV11 tar vi ytterligare ett stort kliv för att utmana konkurrenterna inom det yngre segmentet.…

Underlig japansk reklam för Glee

by Stefan on 29 januari 2010

Att japansk underhållning har fått en ganska udda stämpel under de senaste åren är ingen nyhet och program som Wipeout, Silent Library och Hål i Väggen har enbart spätt på dessa fördomarna.

Av denna anledningen borde man egentligen inte bli förvånad när det dyker upp nya klipp, men på något vis är det just det man blir. I detta fallet har man plockat fram tre sumobrottare som sjunger i takt till den populära låten Don’t Stop Believin.

Väldigt underligt men på samma vis väldigt Glee på något vis.

Glee får en andra säsong

by Stefan on 23 januari 2010

En av höstens stora TV-succéer har utan tvekan varit Glee som nyligen vann priset som bästa komedi och musikal på TV under den amerikanska Golden Globe-galan. Även Lea Michele, Matthew Morrison och Jane Lynch var nominerade i olika varianter av bästa skådespelare men ingen av dem lyckades vinna sin kategori.

Därför är det ingen större förvåning när det förra veckan blev klart att Fox beställer ytterligare en säsong av serien. Kevin Reilly på Fox förklarar:

Vi har varit förtjusta i Glee sedan manuset för piloten blev klart, så det…

Neil Patrick Harris till Glee

by Stefan on 22 januari 2010

Min favoritskådespelare just nu på den manliga sidan är utan tvekan Neil Patrick Harris som, enligt mig, ensam bär upp TV-serien How I Met Your Mother genom karaktären Barney Stinson. Det är hela tiden nya upptåg där han blandar en skön livssyn med humoristiska upptåg där hans vänner aldrig får tråkigt.

Därför är jag oerhört glad över nyheten att NPH kommer gästspela i Glee i ett avsnitt som stjärnregissören Joss Whedon ska regissera. I hans bagage hittar vi sedan tidigare Buffy, Angel, Firefly och nu senast Dollhouse

Glee S01E03 – Acafellas

by Stefan on 26 november 2009

Ikväll var det dags för tredje avsnittet av musikalkomedin Glee och jag var ganska spänd på hur det skulle arta sig. Första avsnittet var jag oerhört besviken av och därefter kom andra avsnittet och även om det inte var något fantastiskt avsnitt så var det långt ifrån dåligt.

Dagens handling var lite småtråkig enligt mig eftersom där inte var något som verkligen lockade mina känslor. Till skillnad mot tidigare avsnitt så blev jag även lite besviken på musiken då det har varit Glees stora framgång hittills. Åter igen…

Glee S01E02 – Showmance

by Stefan on 20 november 2009

Förra veckan fick vi se premiäravsnittet av Glee där jag inte var övertygad, varpå jag skrev en ganska negativ sammanfattning som en hel del klagade på. Majoriteten var tittare som redan följer serien i USA så det kan vara en bidragande anledning till att dessa fått en annan bild av serien.

I kvällens avsnitt fick vi se Sue Sylvester (Jane Lynch) påpeka att mästerskapen kräver 12 medlemmar och att klubben därför bör lägga ned. Istället väljer Will (Matthew Morrison) att försöka värva nya genom att uppträda inför hela skolan…

Godkända tittarsiffror för Glee

by Stefan on 16 november 2009

I torsdags var det premiär för den amerikanska musikalkomedin Glee som har blivit en större succé i USA. Personligen så blev jag inte särskilt förtjust i Glee men majoriteten av er verkar vara det och jag har beslutat mig för att ge den ett par chanser till.

Tyvärr blev första avsnittet ingen jättesuccé tittarmässigt, men med sina 415 000 tittare så blev det den åttonde mest populära amerikanska TV-serien på svensk TV förra veckan. Tätt därefter har vi FlashForward på en niondeplats med 405 000 tittare. Intressant är att…

Glee S01E01 – Pilot

by Stefan on 12 november 2009

Ikväll var det premiär för den amerikanska TV-serien Glee som, programpresentatören poängterade, lockade 24 miljoner tittare borta i USA. Kortfattat kan jag säga att det var en klichéful besvikelse.

Inför dagens premiär läste jag på om serien och skrev bland annat ett inlägg på en blogg där jag jämförde serien, baserat på handlingen från TV4, med den närmast kulförklarade ungdomsfilmen High School Musical. Det dröjde inte långt tid förrän flera personer förklarade att jag fel ute och att där inte fanns särskilt många likheter. 43 minuter och åtskilliga klichéer…

Premiär för Glee

by Joakim Lang on 11 november 2009

Imorgon, torsdag 12/11 kl 21.00 är det premiär för den nya komedi/dramaserien Glee på TV4. Serien hade premiär i USA den 9 september och nu är den äntligen här i Sverige. Glee handlar om läraren Will Schuester (Matthew Morrison) som vill sätta ihop en musikalgrupp och de enda som söker till gruppen är ett gäng töntar. Trots det antar Will utmaningen och börjar kämpa för att få fram töntarnas talanger.

Kanske är det en High School Musical wannabe serie? Skulle inte förvåna mig om det blir så och då…