Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Desperate Housewives

Desperate Housewives

Handling: TV-serien Desperate Housewives följer gatan Wisteria Lane i den amerikanska staden Fairview. Här får vi följa livet på en grupp desperata hemmafruar genom ögonen på deras nyligen avlidna granne. Kvinnorna tar sig genom sina husliga problem och familjeliv, samtidigt som man gång på gång kommer i kontakt med hemligheter, brott och mysterier under ytan på deras - till synes - perfekta förortskvarter.Säsonger: 6
Genre: Drama / Komedi
Originalvisning: 3 oktober 2004 - Idag
Medverkande: Teri Hatcher / Felicity Huffman / Marcia Cross / Eva Longoria Parker / Doug Savant / Kyle MacLachlan / Dana Delany / Drea de Matteo / Ricardo Antonio Chavira / Maiara Walsh / James Denton

Ugly Betty stjärna till Desperate housewives!

by Hanna Cederlöf on 08 juli 2010

Texten innehåller spoilers för säsong 7!

Ugly Betty stjärnan Vanessa Williams kommer till Wisteria lane. Vanessa Williams spelade boven Wilhelmina Slater i Ugly Betty.

Vanessa Williams kommer spela en ny hemmafru i Desperate housewives. Tv guide magazine i U.S.A var först med nyheten att Vanessa Williams får en roll i Desperate housewives.

Vanessa Williams kommer att spela Renee Filmore-Jones. Renee Filmore-Jones känner en av hemmafruarna sedan tidigare och det är Felicity Huffman karaktär hemmafrun Lynette Scavo.

Lynette Scavo och Renee Filmore Jones studerade samtidigt på college på 1980-talet där de var

Säsong 7 Desperate Housewives spoilers

by Hanna Cederlöf on 04 juli 2010

Observera att texten innehåller spoilers!

Säsongsfinalen av Desperate Housewives säsong 6 sändes i Sverige den 1 Juni 2010 på Kanal 5 och säsong 7 tar vid i höst.

En av skådespelarna kommer tillbaka, nämligen Mark Moses i rollen som skurken Paul Young. Han flyttar in i Susan och Mikes hus där han av någon okänd anledning var tvungen att bo. Varför det huset var viktigt får vi veta i säsong 7.

Andra skådespelare som kommer tillbaka är Harriet Sansom i rollen som Felicia Tilman, syster till avlidna Martha Huber. Felicia har…

TV-serier med premiär i mars

by Stefan on 01 mars 2010

Idag tog OS slut och över hela Sverige jublar icke sportfantaster. OS-sändningarna på SVT har lockat i snitt 1-2 miljoner tittare varje dag och ett resultat av det är att samtliga reklamkanaler plockade bort sina mest populära program och istället visade repriser.

Nu är OS över och samtliga kanaler rivstartar i ett sällan skådat tempo. Enbart i mars månad har vi över 40 seriepremiär vilket borde vara något slag av rekord.

Tittar vi närmare på serierna så tror jag starkt på True Blood, Desperate Housewives, Fuskbyggarna, Saltön, Det Kungliga Bröllopet…

Desperate Housewives tillbaka i vår

by Mathilda on 07 februari 2010

Desperate Housewives har haft ett långt vinteruppehåll på kanal 5, många tittare har upprörts över att de inte har skrivit ut något datum för när serien börjar igen men nu har de äntligen kommit ut med ett startdatum: tisdagen den 2 Mars.

Som ni säkert minns från i höstas så slutade de senaste avsnittet med att en flygolycka drabbade Wisteria Lane där vi lämnades med frågan vem/vilka som dog. Vårens första avsnitt ”If…” tar vid där det sista slutade och ger svar på den omdiskuterade frågan. Dessutom får vi följa…

Desperate Housewives – Vårens nya hemmafru!

by Mathilda on 07 januari 2010

En av huvudkaraktärerna dör i flygolyckan på Wisteria Lane, men snart kommer vi att få träffa på en ny karaktär i vårens avsnitt av Desperate Housewives.

Den nya karaktären heter Debbie, hon är strippa och kommer till Wisteria Lane i hopp om att lämna det livet bakom sig. Självklart hjälper våra kära hemmafruar henne och Susan blir en viktig del av hennes jakt på det nya livet.

Debbie spelas inte av vem som helst, utan nämligen Julie Benz. Vi har tidigare sett Julie i bland annat Dexter, Buffy och…

Desperate Housewives S06 E09 – Would i think of suicide?

by Mathilda on 01 december 2009

I kvällens avsnitt av Desperate housewives – Would i think of suicide?…

Lynette, Gaby och Carlos

Lynette är till en början säker på att Carlos inte var seriös när han gav henne valet att flytta till Florida eller säga upp sig. Men när hon kommer till jobbet märker hon att hon redan blivit ersatt av Tim som fått hennes kontor. Lynette ber Gaby att tala Carlos tillrätta, men hon  vägrar. Senare samma kväll bestämmer sig Gaby för att prata med Carlos ändå, samtidigt som Lynette ovetande planerar att stämma Carlos.

Nästa…

Endast 42 timmar efter premiären på ABC!

by Mathilda on 01 december 2009

Kvällens Desperate Housewives-avsnitt sänds endast 42 timmar efter att det i söndags kväll hade amerikansk premiär på ABC. Bra jobbat kanal 5! Jag tycker detta är jättebra, man slipper vänta flera veckor eller månader efter det att programets orginal sändningstid varit. Förut låg avsnitten ca 1 vecka efter, och det tyckte jag var jättesnabbt men nu behöver man knappt vänta alls.  På kanal5.se kunde man idag läsa om processen från att avsnittet skickas från Los Angeles till våra tv-apparater på rekordtid. Man förstår att det ligger en hel del…

Desperate Housewives S6 E08 – The Coffee Cup

by Mathilda on 24 november 2009

I kvällens avsnitt av Desperate housewives – The Coffe Cup…

Susan får ett mindre straff för att hon skjutit Katherie, liknande samhällstjänst, då hon ska plocka skräp. Katherine svänger förbi för för att se hur det går för Susan och kastar sin dricka på marken för att Susan ska plocka upp den. Susan är då inte sen med att få Katherine att betala för nedskräpningen och även hon tvingas plocka skräp. Plötsligt ger Katherine upp och vi tror oss få ett slut på fighten. Hon säger till Susan att hon…

Drea de Matteo sparkad från Desperate Housewives

by Mathilda on 24 november 2009

Ryktet har gått på internet om att Familjen Bolen inte lyckats nå Desperate Housewives-tittarnas hjärtan och att Angie, Drea de Matteo, blivit sparkad från serien. Tidningen National Enquirer avslöjade att vi kanske inte skulle få se speciellt mycket mer av dem i fortsättningen.

Enligt Entertainment Weekly är detta inte sant.  En insider källa från serien säger att det inte finns någon som helst sanning i påståendet och att anledningen till att Drea inte kommer att få kontrakt på fler avsnitt är på grund av seriens budget. Drea de Matteo,…

Desperate housewives S6 E07 – Careful the things you say

by Mathilda on 17 november 2009

I kvällens avsnitt av Desperate housewives – Careful the things you say…

Lynette råkar höra Nick och Julie bråka och Julie tvingas berätta för Lynette att Nick är mannen som hon har en affär med. Lynette lovar att inte berätta något för Susan, men vi vet hur dåligt Lynette mår för förra gången hon höll en hemlighet för Susan.

Susan beger sig till polisstationen för att berätta om sina misstankar mot Katherine. Det verkar inte finnas någon som är intresserad av att höra Susans historia, förutom en tjej vid…

I nästa veckas avsnitt av Desperate Housewives

by Mathilda on 11 november 2009

Missa inte nästa veckas avsnitt av Desperate Housewives, Tisdag kl 21.00 i kanal 5.

- Susan tror att hon vet vem som överföll Julie

- Lynette får reda på en hemlighet

- Susan återser en gammal ”vän”

- Carlos och Gaby anställer en ny städerska som gör annat än att städa…

Desperate Housewives E6 S06 – Don’t walk on the grass

by Mathilda on 10 november 2009

I kvällens avsnitt av Desperate Housewives – Don’t walk on the grass…

Bree börjar inse att hennes känslor för Karl är sörre än vad hon tidigare trott. För att dra sig ur det hela bestämmer hon sig för att göra slut med honom, innan någon av dem blir sårad. Men när Karl plötsligt slänger ur sig att han älskar henne och att hennes känslor är besvarade vet inte Bree vad hon ska säga eller göra. Karl ger Bree en broshe som tillhört hans mormor, som ett tecken på hur speciell hon är…

I nästa veckas avsnitt av Desperate Housewives

by Mathilda on 04 november 2009

Missa inte nästa veckas avsnitt av Desperate Housewives, Tisdag kl 21.00 i kanal 5.

- Lynette får reda på att Tom fuskar i skolan

- Juanita blir avstängd från skolan

- Bree får en förfrågan av Carl…

- Katherine försöker förföra Mike

Desperate housewives S6 E05 – Everybody Ought to Have a Maid

by Mathilda on 04 november 2009

I kvällens avsnitt av Desperate Housewives, ”Everybody Ought to Have a Maid”….

Gaby hamnar i bråk med en av Juanitas kompisars mamma, efter att mamman påstått att Gaby är en dålig mamma. Mamman hotar med att hennes flicka inte kommer att komma på Juanitas födelsedagskalas. Gaby försöker göra allt för att locka grannbarnen till att vilja komma på Juanitas kalas, hon lovar dem tårta, en clown, en hoppborg och en livs levande apa.

Kalaset som till en början verkar bli en riktig succé spårar ur när apan attackerar clownen.
Gaby kan inte mer…

Tv-stjärnornas heta Halloween dräkter

by Mathilda on 04 november 2009

Även Tv-stjärnorna gillar att klä ut sig ibland och nu efter helgens Halloweenfirande kommer bilderna från deras heta och coola Halloween dräkter!

Zombie- Eliza Dushku (Buffy, Dollhouse, Tru Calling mm) tillsammans med pojkvännen Rick Fox.

  

Mischa Barton (The O.C) utklädd till påfågel?

 

Kayla Ewell och Nina Dobrev från serien Vampire Diaries.

 

 Kyle MacLachlan, eller Orson Hodge som vi känner honom från Desperate

Look-A-Like: Ulf i Plastikkirurgerna/Carl i Desperate Housewives

by Mathilda on 03 november 2009

Satt precis och kollade på Plastikkirurgerna när det slog mig; Är inte Ulf Samuelson väldigt lik Richard Burgi (Carl i Desperate Housewives)?

Vad tycker ni?

Det blir ytterligare minst 3 säsonger av Desperate Housewives!

by Mathilda on 03 november 2009

Än behöver vi inte vara oroliga, ett slut av serien Desperate Housewives ligger långt bort. Skaparen av serien, Marc Cherry, har nämligen skrivit på ett nytt kontrakt med tv-bolaget ABC om att inspelningarna kommer att fortsätta till år 2013.

”Cherry has been such a special part of the network. For me it’s been an amazing collaboration. It’s wonderful to know that he’ll be around. The new stuff that he’s already working on is a huge priority for us”. – talesman ABC

Vi har altså ytterligare minst 4 år, 3 säsonger, att se…

Teri Hatcher drabbad av svininfluensan

by Stefan on 29 oktober 2009

Svininfluensan fortsätter att sätta sina spår och senast i mängden av nyheter har det rapporterats om fotbollsmatcher som tvingas ställa in pga spelare har insjuknat. Nu är det Desperate Housewives som tvingas stoppa inspelningen efter att Teri Hatcher drabbats av svininfluensan.

Timingen kunde inte varit sämre då Desperate-teamet precis skulle spela in det stora julavsnittet. Den spektakulära episoden innehåller både kärlek, drama och en actionfylld flygkrasch.

Trots denna och liknande nyheter väljer jag fortfarande att inte vaccinera mig av två anledningar. Dels förväntar jag mig att det inte drabbar…

I nästa veckas avsnitt av Desperate Housewives

by Mathilda on 28 oktober 2009

Missa inte nästa veckas avsnitt av Desperate Housewives, Tisdag kl 21.00 i kanal 5.

- Gaby blir anklagad för att vara en dålig mamma

- Julie gör slut med Nick Bolen

- Susan råkar skjuta någon som smyger utanför hennes hus….

Desperate Housewives S6 E04 – Har Gaby fortfarande känslor för John?

by Mathilda on 27 oktober 2009

Lynettes graviditet börjar att synas, framförallt så har hennes bröst börjat växa. Hon försöker gömma sin hemlighet för Carlos och de andra på jobbet, men det är inte lätt. Carlos tror sig ha kommit på vad det är Lynette döljer; Att hon har gjort en bröstoperation. Lynette spelar med och följer med Carlos på en middag för att ”förföra” en viktig kund.

Susan får reda på att Julie har hoppat av skolan och att mannen hon träffat är gift. När Julie senare vaknar upp på sjukhuset är…

Desperate Housewives S6 E03 – Gaby återser en kär vän

by Mathilda on 20 oktober 2009

I kvällens avsnitt av Desperate Housewives, ”Never judge a lady by her lover”….

I förra avsnittet lades all skuld för Julies överfall på Danny Bolden. Han togs in för förhör, men polisen hade ingen anledning att gripa honom. Susan håller fast vid sin teori och sprider ut rykten till sina grannar om att det faktiskt var han som överföll hennes dotter och att alla borde passa sig för honom.

”Her son tried to kill my daughter! And while he’s here, nobody on this
street is safe!” – Susan

Familjen…

Zach Braff är inte död

by Stefan on 14 oktober 2009

I förrgår ska ryktet att Zach Braff är död startats på internet. Enligt ryktet så ska Zach Braff från Scrubs hittats död i sin villa tidigt morgonen efter en överdos av tabletter. På eftermiddagen dök därför denna underhållande videon upp där Zach dementerar alla rykten om att han skulle vara död, varpå Donald Faison kommer in i bilden och uppträder med någon R’nB version av Wind beneath my wings.

Personligen har jag missat händelsen helt och det var inte förrän en god vän till mig visade klippet jag…

Desperate Housewives S6 E01 – Susan och mike gifter sig!

by Mathilda on 06 oktober 2009

Idag kl 21.00 är det dags för Desperate Housewives säsong 6 premiär på kanal 5.  Nu får alla fans reda på svaren på de frågor vi lämnades med från förra säsongen.

Det var alltså Susan som fick sin Mike, för andra gången. Personligen tycker jag att det var jättebra. Susan och Mike passar bäst med varandra, och det är roligt att se att de är en hel familj igen.  Som ni kanske förstår har Katherine svårt att komma över sveket och det kanske inte är konstigt att hon agerar…

Kolla in Desperate Housewives s6 preview

by Mathilda on 03 september 2009

I slutet av Desperate Housewives säsong 5 lämnades vi med dessa cliffhangers…

Vem kommer Mike att gifta sig med?
Vem är Ana som flyttade hem till Gabi och Carlos?
Hur kommer det att gå för Lynette som väntar tvillingar igen?
Hur ska det gå med Bree och Carls affär?

Varför inte fräscha upp minnet och kolla in vad som händer i s.6!?

Ny hemmafru i Desperate Housewives s6

by Mathilda on 09 augusti 2009

I sjätte säsongen av Desperate housewives kan vi se fram emot att få träffa Angie Bolen/Vitale , som är det senaste tillskottet i Wisteria Lane. Den nya italienska frun flyttar tillsammans med sin familj till hemmafruarnas gata för att slå sig till ro efter många års kringresande. Men hennes man och son verkar gömma någonting, kanske finns det en avsikt till varför de har valt att flytta till Wisteria Lane?

Angie spelas av Drea de Matteo, som du kanske känner igen från tvserien ”Joey” där hon spelar systern Gina.

Vem blir Mrs.Delfino?

by Mathilda on 08 augusti 2009

Inspelningarna inför säsong 6 av Desperate housewives pågår för fullt! Just nu finns en hel del spekulationer kring vem av Susan och Katherine som blir Mrs Delfino. Jag har genom argumenten nu försökt att måla upp vad de båda har för fördelar och nackdelar.

Susan

+ Bruden i sista avsnittet s 5 har uppsatt hår och slöja
+ Kyssen mellan henne och mike efter olyckan
– de har redan haft sitt tillsammans
+ Varför skulle Carl sitta i publiken om Katherine gifte sig?

Katherine

- För blek i jämförelse

Gale Harold återvänder till Desperate Housewives

by Stefan on 16 april 2009

Den 39-årige skådespelaren Gale Harold – som spelar kärleksintresserad av Susan Mayer (Teri Hatcher) i den populära TV-serien Desperate Housewives – placerades i intensivvård som en följd av motorcykelolyckan i oktober förra året.

På inspelningen av den här veckans avsnitt, sade han att olyckan lärde honom att ”you can play hard, but you may have to pay a price”.

Avsnittet med Gales återkomst hänger i luften och har blivit planerat att sändas den 3 maj i staterna. Hans karaktär, Jackson, förväntas fria till Susan.

Gale Harold har kontrakt…

Så försvinner Edie från Desperate Housewives

by Stefan on 23 februari 2009

* Kraftig spoiler *

Förra veckan dök nyheten upp om att Erie lämnar Desperate Housewives och spekulationerna har därefter varit stora. Det har pratats om självmord, bilolycka eller att hon helt enkelt flyttar ifrån kvarteret.

Nu har en källa avslöjat till Us Weekly magazine vad som kommer att ske med Nicolette Sheridan’s karaktär Edie Britt i TV-serien Desperate Housewives.

Hon kommer att bli dödad. Det finns inte en chans att hon återvänder. Det finns inga hard feelings, det var inget dramatiskt beslut.

Edie har försvunnit en gång tidigare,…

Eva Longoria pratar om Nicolette Sheridan

by Stefan on 18 februari 2009

Tidigare idag skrev jag och berättade om Nicolette Sheridan’s avhopp från den populära TV-serien Desperate Housewifes. Under NBA All-Star matchen i Phoenix så lyckades Entertainment Tonight få en kort pratstund med Eva Longoria om det hela.

”She’s taking it great,” sa Longoria. ”She’s looking forward to new adventures, and she’s a star, so she’s going to go on to great things.”

Se hela intervjun här:

Nicolette Sheridan lämnar Desperate Housewives

by Stefan on 18 februari 2009

Skådespelerskan Nicolette Sheridan har, efter fem år, bestämt sig för att lämna TV-serien Desperate Housewives. Nicolette Sheridan var en av de första hemmafruarna i serien och hon har varit med sedan seriestarten för fem år sedan.

”Nicolette had a great time on the show and is looking forward to her next project”

I Desperate Housewives spelar Nicolette den manätande femte hemmafrun Edie Britt, tillsammans med de andra hemmafruarna Susan (Teri Hatcher), Lynette (Felicity Huffman), Bree (Marcia Cross), and Gabrielle (Eva Longoria Parker).

I nuläget har ABC inte avslöjat hur…