Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Allmänt

Playboy Club nerlagd efter bara 4 avsnitt

by Mikael on 09 november 2011

Det är väl ingen av oss mad men fantaster som missat att spana in den liknande retro serien ”The playboy club” och för er som gillade serien och såg potential i den har jag tyvärr tråkiga nyheter, efter endast 4 sända avsnitt har serien blivit nerlagd av kanalen NBC.

Serien utspelade sig på tidigt 60-tal i staden Chicago där storyn kretsar kring dem arbetande tjejerna och gästerna på herrklubben ”The playboy club”. Serien är till viss del baserad på det som hände och förse gicks på den riktiga playboy club som Hugh Hefner startade…

Julklappstips 2010

by Stefan on 26 november 2010

För ganska exakt ett år sedan publicerade jag ett uppskattat inlägg med titeln julklappstips 2009. I år började delar av släkten fråga så tidigt som i september men nu känner jag att det är hög tid att komma med några julklappstips för 2010. Tipsen bygger främst på statistik från Filmfynda och är något stereotypa.

Till barnen

Bärgarns hejdlösa historier – Uppföljaren till uppskattade filmen Bilar. Tyvärr har jag inte sett den själv men statistiken visar att den är populär och uppskattad bland de yngre.
Toy Story 3

Bygg upp julkänslan med våra filmtips

by Stefan on 20 december 2009

Igår skrev jag om julklappstips för alla som inte har hunnit fixa dessa ännu. Faller inget av dem i smaken så kan du alltid ge bort en gratis prenumeration på omTVserier Magazine. Idag tänkte jag försöka gå igenom den kommande julveckan och bygga upp julstämningen inför julafton med hjälp av julfilmer på TV.

Pluto Nash

På tisdag börjar vi bygga upp julstämningen genom att slå på TV6 och komedin Pluto Nash med Eddie Murphy. Filmen anses vara största floppen genom tiderna när man endast lyckades tjäna $10 miljoner efter…

Julklappstips 2009

by Stefan on 19 december 2009

Julafton närmar sig med stormsteg men jag vet att där fortfarande finns en mängd personer som fortfarande inte har inhandlat årets julklappar. Framför allt tjejer och killar mellan 12 – 20 verkar vara svårast att hitta julklappar till. Är man äldre så går det alltid bra med köksredskap och är man yngre så fungerar väl leksaker fortfarande?

Själv så köpte jag Guitar Hero till min syster förra året och det ger en hel del underhållning under juladag. Kom ihåg att ordna två gitarrer så att man kan spela mot…

Sändningstid utan väntetid döden för nerladdning?

by Stefan on 19 oktober 2009

Idag blev jag rekommenderad en nyhet på Svenska Dagbladet där man diskuterar det nya fenomenet att programmens sändningstider kommer allt närmare amerikanska sändningstider. När jag började blogga om TV-serier så var det vanligt att man fick vänta ett halvt, till två år innan en TV-serie blev översatt och flyttades över till våra svenska kanaler.

För att nämna ett av våra senaste exempel så har vi NCIS och NCIS LA som båda började sändas i slutet av september. Båda dessa serierna kommer till TV3 i början av november.…

Sociala medier – döden för TV-serier, eller för ett förlegat TV-tittande?

by Joakim Aittamaa Lindström on 12 oktober 2009

Idag har det blivit dags för omTVseriers första gästinlägg och personen bakom det är JoakimNachos Deluxe. Är du intresserad av att skriva ett inlägg så får du gärna ta kontakt med oss.

Jag har sedan barnsben varit fast i TV-serieträsket. Och då ska man inte jämföra med någon sorts partyknarkare från Östermalm, nä, mer som en riktig heroinist i en pendeltågstunnel. Men även jag gjorde skillnad på skit och skit. Våra Bästa År gick bra, medan Glamour föll bort. Men det var serier som Dallas, Macahan och…

8 gratis Spotify invites delas ut

by Stefan on 14 september 2009

Jag har under en längre tid haft ett störande meddelande varje gång jag startar upp Spotify som berättar att jag har flera invites att dela ut. Därför tänkte jag göra både mig och er en tjänst genom att dela ut 8 gratis Spotify-inbjudningar här på omTVserier.

Har du inte hört talas om Spotify tidigare så är det en gratis musiktjänst på nätet där du enkelt kan lyssna på hela världens musik helt lagligt. Från och med nu kommer jag börja använda mig allt mer av programmet här på omTVserier…

Nya nakenbilder på Vanessa Hudgens

by Stefan on 06 augusti 2009

2007 blev det stor uppståndelse kring Vanessa Hudgens då det började dyka upp nakenbilder på henne från ett hotellrum. Först diskuterades det om bilderna var fejk men kort därefter gick hon själv ut i media och berättade att bilderna var menade för Zac Efron och att någon ska ha stulit bilderna från hennes mobiltelefon.

Då bad hon om ursäkt och förklarade att hon hade gjort ett otroligt misstag.

I want to apologize to my fans, whose support and trust means the world to me,” she said back in…

11 bästa intro i TV-serier

by Stefan on 06 augusti 2009

Det är nu ett par månader sedan jag publicerade topp 9 klassiska TV-fraser och jag tyckte därför att det var dags med en ny topplista. Denna gången har tuden kommit till bästa öppningarna i TV-serier.

En svår lista och jag kommer förmodligen få en del skit för den, men se det istället som din chans att dela med dig av dina åsikter. Vilken saknas? Vilken platsar inte? Gör dig hörd!

Listan kommer nedanför utan inbördes ordning. Tyvärr lyckades jag inte hitta videor med hög kvalité åt alla serierna, men…

Rabattkoder till CDON

by Stefan on 03 augusti 2009

Egentligen har detta inte särskilt mycket att göra med TV-serier och omTVserier men då jag är medveten om att en hel del av er köper film och TV-serier från CDON tänkte jag passa på att tipsa om en ny sida där det med jämna mellanrum publiceras en ny rabattkod CDON, nämligen cdonrabattkod.se.

Det hela fick mig att fundera kring köp av film och TV. Var beställer vi egentligen våra filmer? Efter en kort stunds fundering så insåg jag att samtliga filmer jag har köpt de senaste 2-3 åren har…

TV-serier hösten 2009

by Stefan on 03 augusti 2009

Igår var det säsongsavslutning av Top Gear och även om det är ganska sorgligt så har vi en mängd serier att se fram emot i höst. Vad sägs om redan nämnda Vampire Diaries, NCIS: Los Angeles, Chuck och en mängd andra serier.

För att göra det lättare för dig så följer här en lång lista på samtliga TV-serier som har premiär i höst. Skulle det mot förmodan saknas någon så är det bara att ropa till. Glöm inte bort att du även hittar bilder från flera…

Lista på TV-bloggar

by Stefan on 09 juni 2009

Tyvärr är det inte helt enkelt att hänga med i allt som händer inom TV-världen och eftersom vi på omTVserier endast tar upp en bråkdel av allt så tänkte jag passa på och tipsa om åtta stycken TV-bloggar som med stor sannolikhet intresserar dig.

Precis som med TV-forum så finns det ytterst få aktiva TV-bloggar och listan blir därför inte särskilt lång. Har du fler förslag på andra sidor så får du gärna dela med dig och framförallt så får du gärna sprida denna listan genom din egen blogg.

Det bör först nämnas att jag har otroligt dåligt tidsperspektiv och av den anledningen så kan hela inlägget vara aningen förhastat, däremot så är jag säker på att jag inte är ensam om mina åsikter.

TV6 har gjort ett bra arbeta med att marknadsföra sig själv som en ungdomskanal och under åren så har vi fått ta del av en hel del intressanta TV-serier som The Simpsons, Family Guy, Two and a Half Men och Smallville. Tyvärr känner jag att serierna har gått lite väl länge…

Se TV-serier online

by Stefan on 24 maj 2009

Tyvärr finns där väldigt få aktiva TV-forum på svenska, men i ett av dem jag är aktiv i så diskuterades Draknästet och många av medlemmarna var inte medvetna om att majoriteten av svenska TV-serier finns att se gratis på internet.

Vi i Sverige har tyvärr inte möjligheten att se amerikanska serier som The Simpsons, Family Guy, The Mentalist, mfl. på samma sätt som amerikanarna kan genom sitt Hulu. Förhoppningsvis så lyckas man lösa rättighetproblemen i framtiden, men fram tills dess så måste du gå andra vägar…