Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

TV4 köper in Överlevarna 2

by Stefan on 14 september 2009

SurvivorsTill skillnad mot Kändisdjungeln så blev Överlevarna en stor succé på TV4 och därför är det inte förvånande att man redan nu gör klart att säsong 2 ska köpas in. Tyvärr är säsongen fortfarande under inspelning och vi lär därför inte få se den på TV4 förrän den senare halvan av 2010.

Samtidigt vill jag passa på att uppdatera informationen angående att delar av serien klipptes bort. Efter att ha reagerat på att avsnitten var väldigt korta på TV4 beslutade jag mig för att se ett avsnitt både på datorn och TV4 samtidigt och det var just i denna jämförelsen jag upptäckte att 10-13 minuter av serien försvann i varje avsnitt.

Smått upprörd publicerade jag ett inlägg om att TV4 kortar ner Överlevarna då jag visste att avsnitten sändes i sin helhet på BBC men inte på TV4. Slutsatsen från min sida var att TV4 måste ha gjort något för att få plats med reklamen. Direkt efter att jag publicerade inlägget tog jag även kontakt med TV4:s tittarombudsman  som svarade mig idag.

De som tror att TV4 har klippt i avsnitten har fel, TV4 sänder allt man fått från distributören BBC.

Det är alltså BBC som är boven i dramat och än en gång visas det hur du bestraffas som tittare genom att se avsnitten på TV istället för att välja andra vägar att gå. Härmed vill jag alltså be om ursäkt åt TV4 samtidigt som jag fortfarande är ganska upprörd över att ni tittare har förlorat hela 60 minuter av serien genom att följa den på svensk TV.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/tv4-koper-in-overlevarna-2/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: