Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

True Blood S1 E11 – To love is to bury

by Mathilda on 04 november 2009

jasonI kvällens avsnitt av True Blood, ”To love is to bury”…

Bill får problem med Jessica, flickan som han gjort till vampyr. Han försöker lära henne allt som behövs för ett liv som vampyr, men hon är inte intresserad. Bill inser att han inte kommer någon vart med Jessica och går till Eric för att be om hjälp, vilket Eric tillslut går med på.

Sookie är chockad efter mötet med mördaren. Sam försöker hjälpa henne, men det Sookie är mest rädd för är visionen/synen som hon fått från mördaren; ett minne från när ett av hans offer blir överfallen.

Jason och Amy försöker städa upp i källaren efter Eddie. Jason är fortfarande mycket upprörd, han bestämmer sig för att göra sig av med allt V de har i huset och ber Amy att hjälpa honom. Han lämnar huset, skrikandes åt Amy, och åker till jobbet.

På jobbet berättar Jason för sina arbetskamrater, Rene och Hoyt, att han har problem med Amy.  Utan att nämna sin egen inblandning säger han att Amy är beroende av V och att han inte vet vad han ska göra. Rene undrar om Amy har haft sex med vampyrer. Jason svarar att hon förnekar det, men att han inte är säker på att hon talar sanning. Rene och Hoyt säger att de tror att allt kommer att lösa sig.

Sookies minnen av visionerna blir allt klarare och hon börjar se allt mer i detalj. Flickan i visionen heter Cindy och är servitris på en pajrestaurang. Sam tror att hon jobbar på restaurangen ”Big Pattie’s Pie House” och de bestämmer sig för att åka dit. Väl där får de red på att Cindy blev mördad för några år sedan. Den misstänkte var hennes bror Drew Marshall, men han försvann innan Polisen fick en chans att förhöra honom. Sookie lyckas övertala en polis att skicka över information om Drew Marshall till poliserna i Bon Temps.

När Jason kommer hem från jobbet har Amy gjort middag till honom. Han medger att han faktiskt trodde att hon skulle lämna honom och att han är glad att hon är kvar. Glädjen varar dock inte länge. Innan de har ätit klart erkänner Amy att hon faktiskt inte gjort sig av med allt V, utan har faktiskt sparat några droppar. Jason blir arg på henne men går med på att ta dem för en sista gång.

Efter att Tara kört av vägen och krockat med ett träd blir hon arresterad för rattfylleri. Tara har gett upp allt hopp i fängelset då  hon till och med blir nekad hjälp från sin egen mamma. Plötsligt dyker en mystisk kvinna vid namn Maryann upp. Kvinnan erbjuder Tara hjälp från fängelset och säger att om hon vill får hon bo hemma hos henne. Tara tvekar först, men när hon inser att hon inte har någon annanstans att ta vägen bestämmer hon sig för att följa med.

Amy och Jason hallucinerar iväg på sin sista resa så höga på V att de märker inte att mördaren har smitit in i huset. När Jason vaknar upp finner han Amy död bredvid honom. Jason, som inte vet vad som har hänt, ringer 911, säger att han dödat kvinnan han älskar. Polisen Bud är skeptisk till Jasons erkännande, men Andy är helt övertygad. Alla på polisstationen är upptagna och ingen verkar märka att en bild av Rene, med texten ”Drew Marshall”, kommer ut från deras fax…

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/true-blood-s1-e11-jason-erkanner-morden/ sort:published

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Lite upprörd 05 november 2009 kl. 11:32

Om det är så att man följer den här bloggen via RSS och inte har sett senaste avsnittet än så blir man ju ofrivilligt spoilrad när ni i rubriken skriver något så avslöjande som i det här inlägget eller i senaste om Desperate Housewives.

Det är jättebra och kul att ni skriver sammanfattningar om avsnitten, men snälla skriv inte ut en del av handlingen i rubriken alla ser inte avsnitten precis när de går på tv.

2 Stefan 05 november 2009 kl. 11:45

Jag instämmer och det blev en miss som vi kommer åtgärda inför kommande inlägg. Jag fick ett liknande meddelande på en annan sida och valde därefter att plocka bort alla referenser till detta inlägget jag kunde hitta, tyvärr så missade jag personer som följer bloggen via RSS.

3 Mathilda 05 november 2009 kl. 16:33

Åh, förlåt! Kommer givetvis att tänka på det i fortsättningen. Tack för att du sa till! Det är jättebra att du ger feedback så vi/jag vet vad som behöver ändras på.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: