Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

True Blood S1 E10 – Sam avslöjar sin hemlighet

by Mathilda on 30 oktober 2009

samBer om ursäkt för den lite sena resumén av veckans avsnitt av  True Blood - ”I don’t wanna know”.

Sookie vaknar och får se Sam liggandes naken på hennes säng. Övertygad om att det är han som är mördaren, springer Sookie in och gömmer sig i badrummet. Strax efter kommer hunden in till Sookie och förvandlas till Sam, mitt framför ögonen på henne. Sam försöker förklara för Sookie att han är en ”Shapeshifter” och att han kan förvandla sig till vilket djur som helst. Sookie blir arg och ber honom att lämna huset.

Tara och hennes mamma är, vad de tror, nu båda fria från sina demoner och bestämmer sig för att fira. De åker för att köpa mat, men på vägen hem mår Lettie Mae inte bra. Tara stannar vid ett apotek och när hon går in för att handla får hon syn på Miss Jeanette iklädd peruk. Tara inser att hon blivit lurad och börjar skrika åt Miss Jeanette. Jeanette avbryter henne och erkänner, men frågar hur det är med Lettie Mae – är hon fortfarande nykter? Hon säger att tron ibland kan vara en mycket kraftfull sak. Tara lämnar besviken apoteket men tänker hålla allt hemligt för sin mamma.

Amy hittar flaskorna med True Blood som Jason matat deras fånge, vampyren Eddie, med. Hon inser att deras förhållande står på spel och på vägen upp från källaren säger hon till Jason att hon tycker att de borde vara snällare mot Eddie och behandla honom som ett husdjur. Eddie kanske i så fall skulle få Stockholms syndromet och börja tycka om dem.

På Arlene och Rene’s förlovningsfest på Merlottes blir Sookie jagad av någon, som hon tror är mördaren. Hon springer för sitt liv och som tur är springer hon på Sam som hjälper henne. Mördaren blir skrämd och smiter iväg.

Lafayette skyller Eddies försvinnande på Jason, ovetande om att det är Jason som har kidnappat honom. Lafayette försöker få Jason att  inse allvaret med alla mord som har begåtts den senaste tiden och säger han vill inte vara tur.

Tillbaka i källaren bråkar Jason och Amy om hur de ska göra med Eddie. Jason vägar att låta Eddie dö, men Amy är övertygad om att ifall de släpper  honom kommer han istället att döda dem. Jason börjar frigöra Eddie, Amy reagerar och tar upp en påle som hon snabbt stöter in i Eddie.

Bill väntar på att få sitt staff för mordet på vampyren Longshadow. Vampyr domaren tycker att det rätta vore att Bill skapade en ny vampyr, något som Bill aldrig gjort förut. En bil svänger intill och en ung kvinna kastas ut. Med alla vampyrer runt om honom har Bill inget annat val än att bita henne.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/true-blood-s1-e10-sam-avslojar-sin-hemlighet/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: