Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

True Blood S1 E09 – Bill begår ett allvarligt brott

by Mathilda on 21 oktober 2009

billI kvällens avsnitt av True Blood, ”Plaisir d’amour”…

När vampyren Longshadow överfaller Sookie reagerar Bill direkt och sträcker sig efter en träbit, med ett hugg spetsar han Longshadow och blodet sprutar över hela Sookie.

Under tiden Sookie går för att tvätta av sig frågar Eric Bill hur kan kunde begå ett sådant allvarligt brott. En vampyr som dödar en annan vampyr, och framför vittnen dessutom!

”You’re not in love with her, are you?” – Eric till Bill

Jason och Amy tappar blod på vampyren Eddie som de kidnappat. Jason är inte förtjust över vad som inträffat och känner medlidande för vampyren. Han tvekar först att dricka av blodet, men när han ser hur lycklig Amy verkar vara när hon smakat kan han inte låta bli.

Tara, som påriktigt börjat tro på att hon har en demon inom sig, återvänder till skogen för att träffa Miss Jeanette. Miss Jeanette förklarar att Taras demon är mycket värre än hennes mammas och för att hon ska driva bort den vill hon ha $800, något som Tara inte har.

Då Amy inte är hemma passar Jason på att prata med Eddie och medlidandet för honom växer. Eddie varnar Jason för att Amy är en psykopat, men det vill inte Jason lyssna på. Han blir sur och sticker därifrån, men är snart tillbaka. Han har då med sig ”True Blood” som han i hemlighet matar Eddie med.

Vampyrerna Eric och Pam dyker  plötsligt upp hemma hos Bill, de har kommit för att hämta honom till ”rättegången” för mordet på vampyren Longshadow. Bill insisterar på att få träffa Sookie en sista gång och de åker till baren där hon jobbar. Väl där söker Bill upp Sam och ber honom att hålla ett öga på Sookie när han är borta.

Tara hittar ett kuvert med $800 och misstänker att det är Sam som har gett dem till henne. Hon vill inte ta emot dem först, men Sam insisterar på att hon nog behöver dem och att han faktiskt tror att demoner existerar.

När Sam går tillbaka till baren finner han att Sookie är borta, han försöker springa ut efter henne men blir där stoppad av Detective Andy. Andy vill ställa frågor till Sam då han har kollat upp berättelsen om att Sams föräldrar  skulle ha varit nudister, men fått reda på att det inte stämde. Sam säger att han bara måste kolla upp något först och försvinner tillbaka in på puben. Några minuter senare kommer en hund utspringandes, förbi Andy.

Sooike som har bestämt sig för att sova i Bills hus, då det är säkrare, får syn på hunden och tar med den in i huset. Hon somnar sedan med hunden liggandes vid hennes fötter.

När hon vaknar igen nästa morgon känner hon på sig att något är fel, när hon kollar ner på sina fötter får hon en chock när hon ser en naken Sam Merlotte liggandes på sängen.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/true-blood-s1-e09-bill-begar-ett-allvarligt-brott/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: