Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Tittarsiffror för Överlevarna

by Stefan on 07 september 2009

SurvivorsIgår var det säsongspremiär för den brittiska serien Survivors som TV4 har köpt in och översatt till Överlevarna. Klokt drag från TV4 att sända serien i rådande masshysteri kring svininfluensan, vilken är ett ganska löjligt kapitel i sig själv.

I serien får vi följa 8 personer som har överlevt ett otroligt smittosamt virus. Abby, Al, Anya, David, Greg, Jenny, Najid, Samantha och Tom. Nästan samtliga personer går till sängs med vanlig feber för att sedan vakna till ett helt folktomt London där endast 10% av befolkningen har överlevt. En underlig summa som enligt mig är närmare 0.001% om man tittar på hur många människor man stöter på. Givetvis finns där en chans att fler personer överlever på landet, men nu handlar det ändå om människor som är resistenta och då bör siffran vara relativt jämn även i städerna.

Något jag är ytterst förvånad över är sändningstiden Överlevarna har fått tilldelade. Söndag, måndag, tisdag, torsdag och därefter två avsnitt på lördagen. Hur många av er har möjlighet att se på TV kl. 9 alla dagar i veckan?

Nu till det mest intressanta, nämligen tittarsiffrorna för Överlevarna. Det började relativt bra med hela 450 000 tittare i början. Därefter blev det nyheter och efter nyheterna var siffrorna nere på 372 000 tittare. Inga dåliga siffror egentligen men det tyder på att en serie med avsnitt på en och en halv timme kan vara i längsta laget.

Följer du Överlevarna?

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/tittarsiffror-for-overlevarna/ sort:published

{ 5 comments… read them below or add one }

1 Anders 11 september 2009 kl. 08:47

Är väl inte konstigt att överlevarna får så bra tittarsiffror eftersom den är direkt bakom idol vilket alla ungar verkar se på. Nej, ge oss bättre tv nu!

2 Majk 12 september 2009 kl. 16:52

Överlevarna är en otroligt bra serie, helt klart i samma känsla som LOST hade i början. Dock som alla serier är dom bra i början, sen när manusförfattarna upptäcker detta gör dom 43 säsonger till…

3 karin 12 september 2009 kl. 23:49

kommer det någon säsong 2?
Hoppas för det är en riktigt bra serie.

4 Stefan 13 september 2009 kl. 00:25

Säsong 2 håller på att spelas in. Tidigast sänds den på svensk TV i slutet av 2010.

5 Petra 14 september 2009 kl. 13:10

Jag tittade på serien o tyckte/tycker den e skitbra!!!
Blev bara lite lätt förvånad över sista avsnittet. Trodde jag missat ngt. Jag visste inte att d skulle komma fortsättning sen ngn gång. Trodde att d var en miniserie som tog slut. Det värsta e väl att tv4 antagligen inte kommer köpa in nästa. Det brukar ju vara så. Så då sitter man där…… o har tittat en massa i onödan.
Thank god for internet!!!!
=)

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: