Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Tips: Dr Horrible

by Stefan on 31 januari 2010

Hört talas om Dr Horrible och hans Sing Along Blog tidigare? Om inte så har du verkligen missat ett fantastiskt mästerverk signerat Joss Whedon och Neil Patrick Harris.

Det hela drog igång under den stora manusförfattarstredjken som pågick under 2007-2008 där manusförfattarna krävde bättre ersättning för TV-serier på DVD och internet. Joss ville skapa något litet som inte var särskilt kostsamt men ändå professionellt. Han kontaktade NPH som enligt egen utsago valde att tacka ja innan han ens fått höra vad projektet skulle handla om.

Serien, som var producerad för internet, fick namnet Dr Horrible’s Sing Along Blog och är en musikal uppdelad i tre akter på sammanlagt 43 minuter. I serien får vi följa Dr. Horrible (Neil Patrick Harris), en superskurk som vill ta över världen och bli accepterad i ”The Evil League of Evil”. Under hans väg till berömmelsen bloggar han om sina dagliga äventyr som i regel slutar olyckligt.

Historien handlar även om hur hans alter-ego Billy blir förälskad i Penny (Felicia Day), som hans ärkefiende superhjälten Captain Hammer (Nathan Fillion) senare blir tillsammans med. På ett litet hörn har vi dessutom skurken Moist (Simon Helberg) med en egenskap som jag tror få vill ha.

Whedon stod själv för hela produktionskostnaden, en slutnota som landade på strax över $200,000. I efterhand har serien blivit väldigt populär och vunnit tre priser. Dessa är Best Dramatic Presentation, Best Internet Phenomenon Award och slutligen en Emmy för Short-format Live-Action Entertainment Programs.

Köp den på Amazon för under $10, det är den utan tvekan värd. Gillar du den så kan jag dessutom glädja dig med att en uppföljare är på väg och planeras att spelas in så fort How I Met Your Mother får sitt säsongsuppehåll.

Till sist vill jag även bjuda på The Twitter Incident. Tänk på vad du säger under presskonferenser!

Har du möjligtvis sett serien? Gillade du den?

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/tips-dr-horrible/ sort:published

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Malin 31 januari 2010 kl. 21:08

Jag har den på YouTube och fullständigt älskar Dr Horribles Sing a Long blog!

2 Micke 02 februari 2010 kl. 12:59

Den här ska ägas, mycket bra extramaterial på dvd:n också. T ex Commentary – The Musical. Kommentatorsspår med bara sång! Helt underbart.
Den kommer förresten ut på BluRay senare i år också.

3 Stefan 02 februari 2010 kl. 13:12

Det 25 maj dyker den upp på BluRay. Ska bli intressant att se om där är något nytt material på den eller om det enbart är förbättrad kvalité. Oavsett så är den väl värd pengarna.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: