Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

The Walking Dead – När de döda väcks till liv

by Mattias on 25 juni 2013

The Walking Dead är en serie där man får följa ett gäng människors till synes hopplösa kamp mot en värld bestående av levande döda, i filmsammanhang oftast kallade för zombies. I serien heter dessa Walkers.

Första säsongen börjar med att polisen Rick Grimes (Andrew Lincoln) vaknar upp ur en koma på ett sjukhus efter att ha råkat ut för en olycka i sitt jobb. De tar inte lång tid innan han upptäcker att något gått väldigt fel. En zombieepedimi har brutit ut och och gjort att de flesta människor antingen är döda eller har blivit människoätande Walkers.  Rick har förhoppningar om att hans familj fortfarande är vid liv och han ger sig iväg i jakten på finna dem.

Mycket har självklart hänt genom de 3 säsonger som för tillfället finns. Första säsongen är bäst, och första avsnittet är bland det häftigaste jag sett på TV. Även om serien tappar en del och vissa avsnitt känns som utfyllnad så tycker jag ändå att serien överlag håller en hög klass. Det finns en spänning rakt igenom och det är svårt att förutse vad som kommer att hända eller vem som kommer att bli nästa offer. Gillar du zombie-filmer är det här en ”must see”.

Första säsongen av the Walking Dead hittar du på Viaplay.se.

 

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/the-walking-dead-nar-de-doda-vacks-till-liv/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Apart Förlag 28 juni 2013 kl. 23:40

Hej.
Gissar att alla vet att tv-serien The Walking Dead är baserad på den tecknade serietidningen med samma namn. Men alla kansle inte vet att den finns i svenska butiker och näthandlar översatt och med bonusmaterial av några av våra favoritskribenter. Volym 8 kommer till bokmässan i september och även om tv-serien är baserad på den tecknade serien så bleknar tv-serien i jämförelse.
vi har precis börjat ge ut serien som vanlig serietidning också. Nr 3 finns där du hittar alla andra serietidningar just nu. Nr 4 kommer i augusti.
(Jo, vi vet – det blir lite konstigt med samlingsvolymer först, serietidningen sen, men vi tänkte att vi skulle komma ikspp. Så vi släpper dubbelnummer istället. Men fortfarande mer avsett för spontanköp.)

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: