Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

the killing3

The Killing – Joel Kinnaman

by kennet on 18 april 2011

I den amerikanska versionen av den danska serien Forbrydelsen spelar Joel Kinnaman rollen som Stephen Holder.

- Min karaktär är helt annorlunda än i orginalet, säger Kinnaman till Expressen.

Holder har precis blivit överflyttad till mordroteln i Seattle för att ta över efter Sarah Linden (Mirellie Enos) som sagt upp sig för att flytta till annan ort och gifta sig.

Holder möter Linden för första gången då hon håller på att städa ur sitt kontor inför flytten som skall ske gagen efter. De skickas tillsammans iväg för att undersöka ett ärende som till en början är en försvunnen flicka men växer till ett mordfall med eventuella politiska kopplingar.

Detta är inledningen till The Killing  som blivit uppköpt av TV4-gruppen och kommer sändas i Sverige inom en snar framtid. Expressen rapporterar att det var fler bolag som ville ha serien och jag skulle gissa på att SVT var ett av bolagen då det var de som visade Forbrydelsen, eller Brottet som den hette i svensk tv. Även om man sett Brottet rekommenderar jag er att se den amerikanska versionen då den skiljer sig mycket från orginalet på flera punkter som t.ex. vem mördaren är. 

I USA visas serien på AMC, kanalen som bland annat gett oss serier som Mad Men och The Walking Dead, och sänds på söndagar. Serien hade premiär den 3:e april och i skrivandets stund har fyra episoder visats. Hela serien består av 13 entimmes episoder.

Peronligen tycker jag att serien är sevärd och även om jag inte sett hela serien ännu så rekommenderar jag er att se den, om inte för historien så i alla fall för att det är trevligt att se svenskar lyckas bra i amerikanska tv-serier och filmer. Jag tycker att Kinnaman är överygande i sin roll som f.d narkotikapolis och det är dessutom kul att se en svensk skådis som spelar amerikan och inte någon form av europé.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/the-killing-joel-kinnaman/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: