Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

teen-wolf-first-8-minutes

Teen Wolf – från film till tv-serie?

by kennet on 10 juli 2011

Tv-serien Teen Wolf som produceras för MTV bygger inte, som många tror, på kultfilmen med samma namn från 1985. Handlingen i denna serie och fimen med samma namn skiljer sig lite åt. I filmen med Michael J. Fox i huvudrollen så spelar Fox en tonåring som inte vet om att han egentligen är en varulv från början medan tv-serien har lagt upp handlingen på följande vis:

Scott McCall är en dag ute i skogen då han blir attackerad av en varg, efter attacken börjar Scott att utveckla olika typer av förmågor som t.ex skarpare hörsel och ökad snabbhet. Han förvandlas till Teen Wolf. Scott får hjälp av sin bästa vän med att dölja och anpassa sig till sitt nya liv, han får även hjälp av en annan varulv. 

Scott McCall spelas av Tyler Posey som vi tidigare sett i bland annat Brothers and Sisters. Posey har kallats för den näste Taylor Lautner, vilket jag tycker är lite löjligt då det känns som om det endast beror på att de båda spelar varulvar. Lautner spelar varulv i filmserien Twilight, för er som missat det, och jag tror inte att denna serie kommer att få lika många fans som den nämnda filmserien har.

Serien hade premiär den 5 juni och premiäravsnittet visades efter MTV Movie Awards 2011 och följdes av ca 2 miljoner tittare. Serien har fått blandad kritik och har ett imdb-snitt på 6.0 av 10.0 och det stämmer ganska bra  överrens med min egen uppfattning av den. Jag rekommenderar alla som gillar varulvs- och vampyrserier att ge den en chans, utan att påstå att ni garanterat kommer att gilla den. Själv kommer jag inte att följa den slaviskt utan det får bli en serie jag ser i brist på annat, vilket trogligen betyder att jag inte kommer att se klart den.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/teen-wolf-fran-film-till-tv-serie/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: