Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Kanal 5
Foto: Kanal 5

Susanne från Ullared nekas assistent

by Stefan on 24 mars 2010

1 juli förra året spelade man in TV-programmet Ullared som efteråt blev väldigt populärt och omtalat. En av kunderna som blev mycket omdiskuterade var Mattiaz Björling och hans mamma Susanne Björling. I programmet sågs de båda av miljoner tittare när man vandrade omkring på varuhuset och genomförde gymnastik.

En vecka efter inspelningen ansökte Susanne om personlig assistent och gav följande anledning till Expressen.

- Jag kan inte röra högerarmen vid vinter och kyla eller om jag mår psykiskt dåligt. Kotorna är sönderslagna i nacken och ryggen är helt söndertrasad. Jag har droppfot och kan inte gå de flesta perioderna på året.

Problemet var att även omsorgsnämnden såg TV-programmet där hon genomförde bland annat gymnastik och valde därför att avslå hennes ansökan av följande orsak.

I inslaget från Ullared rör sig Susanne obehindrat. Susanne använder båda sina armar för att ta i varor, göra armhävningar och bära kassar och bagage. Det arbetsutskottet faktiskt sett tillmäts stor betydelse.

Till Expressen bemöter hon kommentaren från omsorgsnämnde.

Om du ser vilket ben jag lyfter så är det bara ett. Det är ihopklippt. Det är sådant jag inte skulle klara i dag men klarade några sekunder där, säger Susanne.

Efter avslaget från omsorgsnämnden så valde hon att överklaga till förvaltningsrätten som också har avslagit hennes ansökan. På Mattiaz egen blogg skriver han att hon nu mår så dåligt att hon är rullstolsbunden och att det är jobbigt för honom att prata om det.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/susanne-ullared-nekad-hjalp/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: