Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Superhjältar och Superskurkar i julkalendern

by Stefan on 02 november 2009

Julkalendern 2009Dagarna springer iväg, vilket jag tidigare har nämnt i mina sammanfattningar som publiceras varje söndag. Nu är det endast en månad kvar till 1 december och givetvis julkalendern. Oerhört kul då julkalendern var en av mina favoriter när jag var yngre. Vem kan glömma bort Tomemaskinen, Jul i Kapernaum och givetvis Mysteriet på Greveholm.

Förra året var julkalendern ingen större succé och för att vara helt ärlig så har jag inte hört en enda positiv kommentar om den, oavsett ålder på personen i fråga. Vad har hänt med den klassiska julen och julstämningen som var så notorisk i julkalendern under 1990-talet? Inför årets julkalender hoppas jag på en förbättring även om superhjältar inte direkt får dig att tänka på julen vid en första anblick.

Handling från SVT

Supersnällasilversara och Stålhenrik har blivit pensionärer och bor på en pensionärsplanet i rymden som heter Julstjärnan. Där är det alltid jul! En dag kommer deras barnbarn Vega och Nova på besök och Stålhenrik tar tillfället i akt att berätta om sitt och Supersnällasilversaras första äventyr tillsammans. Äventyret då de besegrade bov efter bov och hjälpte massor av barn i nöd.

Det första äventyret berodde egentligen på superskurken Gjerta. Hon var slug och tog över Barnverket på jorden, som har till uppgift att ordna det bra för barnen. Gjertas plan var att ta bort skrattet från alla barn. Det gjorde hon genom att skicka ut sina skurkar att förstöra för barnen på olika raffinerade, sätt.

Samtidigt händer det mystiska saker på julstjärnan, något som bara Vega och Nova lägger märke till. Men det bor ju bara pensionerade superhjältar på julstjärnan, inga skurkar så långt ögat kan se! Vega och Nova fortsätter att träna på sina superkrafter och hoppas på ett eget äventyr.

Inför julkalendern så har jag även passat på att skapa en minisajt med namnet Superhjältejul där jag kommer skriva lite mer ingående om varje avsnitt. Även om julen och julkalendern är oerhört kul så misstänker jag att majoriteten av er inte är intresserade av att läsa om dagens julkalender.

Tror du på en succé i årets julkalender?

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/superhjaltar-och-superskurkar-i-julkalendern-2009/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Örjan Karlsson 26 januari 2010 kl. 15:02

sådär

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: