Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

TV4
Foto: TV4

Säsongsstart för Sveriges Värsta Bilförare

by Stefan on 04 mars 2010

Ikväll är det säsongsstart för programmet där TV4 under nio programavsnitt testar åtta deltagare för att slutligen plocka fram en vinnare av den mindre smickrande titeln Sveriges värsta bilförare.

I Sveriges värsta bilförarna ska förarna med hjälp av en vän klara av allt från vanlig stadskörning, fickparkering i brant backe, halkkörning och att backa med husvagn. Är det bara tillräckligt trångt så skulle även jag få problem att fickparkera i en backa med en bil modell större, så det kan bli ett intressant moment.

I kvällens program får vi en presentation av de åtta bilförarna som sedan ska sedan köra en förutbestämd rutt. Det gäller att ha minst trafikförseelser och komma i mål på kortast tid. I den andra tävlingen gäller det att köra så mjukt som möjligt genom att köra med en vattentank på taket.

Efter premiären 2005 fick programmet stark kritik från vägverket.

– Jag blir förskräckt, jag vill nästan inte se det. Här utsätter de sig själva och andra för fara. Det är nästan som att låta någon misshandla en person framför öppen ridå och sen ska man skratta åt det, säger Claes Tingvall, trafiksäkerhetsdirektör på Vägverket.

Programserien bygger på det brittiska formatet Britains Worst Driver som gjort stor succé i upphovslandet Storbritannien, men även i Danmark, Schweiz, Australien och Belgien.

Sveriges värsta bilförare sänds på torsdagar 20:00 i TV4.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/start-sveriges-varsta-bilforare/ sort:published

{ 5 comments… read them below or add one }

1 Tiagirl 04 mars 2010 kl. 16:07

”fickparkera i en backa med en större bild”
???
Ska då inte missa detta ikväl, hoppas det inte krockar med nåt jag brukar se!!!

2 Michael Lindqvist 04 mars 2010 kl. 16:58

Jag har gillat detta program men frågar mig hur mycket som är fejkat egentligen. Jag tycker att förra årets vinnare mest försökte att göra dumma saker på tv innan han i sista avsnittet blev fråntagen körkortet. Är detta sant är programmet inte trovärdigt eller underhållning alls enligt min mening.

3 Stefan 04 mars 2010 kl. 17:44

@Tiagirl: Skulle vara bil. Fixat nu.

@Michael: Det blir ju garanterat mer TV-tid om du kör extra dåligt och på så vis håller dig kvar i programmet. Samtidigt så finns där även psykologiska aspekter med förväntade roller. Om man deltar i Sveriges värsta bilförare så förväntas då köra dåligt och då är det lätt hänt. I detta fallet handlar det förmodligen till stor del om att visa upp sig på TV och på så vis klamra sig kvar i rampljuset ett litet tag till.

4 Ted 05 mars 2010 kl. 12:48

Underhållande att titta på, men man undrar ju om det verkligen är helt äkta.

5 Anna 19 mars 2010 kl. 14:55

En jätte rolig serie, men killar som slåss i bilen och heldumma blondiner som inte vill använda bilbältet för att håret blir förstört, men jag saknar gurkan.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: