Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Spartacus Blood and Sand

Spartacus: Blood & Sand får en andra säsong

by Stefan on 22 december 2009

Jag spår en fantastisk TV-vår för alla er som älskar krigs- och historiska serier. Sedan tidigare är det klart att The Pacific får premiär den 14 mars och nu bekräftas det även att kommande Spartacus: Blood & Sand blir förlängt med en andra säsong innan första säsongen har startat. Med tanke på budgeten i denna serien så kan vi inte annat än tro att serien har mottagits mycket väl av testpubliken och jag ser verkligen fram emot att få se serien.

För dig som inte har hört talas om serien och huvudpersonen tidigare så rekommenderar jag dig att läsa mitt inlägg om Spartacus. För er andra så rekommenderar jag er att besöka vårt bildarkiv med bilder från serien. Under dagen kommer detta fyllas på med ett trettiotal fler bilder.

Serien drar igång den 22 januari i USA och därefter dröjer det tyvärr ett bra tag innan den tar vägen till svensk TV. Ska jag själv spekulera i det så tror jag att Canal Digital och möjligtvis Kanal 5 kommer visa serien.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/spartacus-blood-sand-far-en-andra-sasong/ sort:published

{ 51 comments… read them below or add one }

1 andros 22 december 2009 kl. 12:55

Friskt vågat hälften vunnit som man brukar säga.

Jag har en väldig abstinens efter något nytt historisk drama sedan Rome gick i graven.

2 This Is Madness 03 januari 2010 kl. 19:46

Jag har sett del 1 och 2 av denna serie och kan säga att det är bland det roligaste jag har sett!

Serien är som en blandning mellan 300, Rome, Gladiator och PS2 spelet Shadow of Rome, då den innehåller lika brutala scener som slaktscenerna i det spelet.

Det hela ser ganska så lågbudget ut i början, men efter ett tag blir man indragen i storyn, som är fylld med våld och sex (lemmar huggs av och ”full frontal nudity” förekommer ganska så ofta).

Jag personligen älskar denna serie och väntar nu ivrigt på att den skall sändas så att jag får se resten.

Svenska tv-kritiker kommer nog att kalla den för en styggelse, men gillar man våld, blod, sex och dataanimerade effekter som de i filmen 300 (hela serien är rent visuellt en kopia av 300) så kommer man att älska den, då den innehåller mer av den varan än någon annan serie som någonsin gått på TV.

Våldsnivån är så hög att man skulle kunna kalla den för Splatter, hahahah…

3 Stefan 20 januari 2010 kl. 17:39

Det låter intressant med liknelser som Rome, 300 och Gladiator men samtidigt är jag inte särskilt förtjust när våldet går till överdrift. Kärleksaffärer, slagsmål och även mord är helt okej men jag undviker gärna att se när blod sprutar.

Vad tänker du på specifikt när du nämner lågbudget? Ryktesvis så har jag hört att den versionen som ligger ute på internet saknar en del effekter och möjligtvis kan detta ge intryck av lågbudget?

4 This Is Madness 25 januari 2010 kl. 19:58

@Stefan

Blodet sprutar definitivt i denna serie och kroppsdelar flyger i luften. Men, det hela blir mer som en Anime och väcker inte anstöt så som vissa nyhetsinslag från t ex Haiti, där ruttnande lik visas upp, kan göra. Det hela är väldigt underhållande och om man gillar våldsamma actionfilmer, som de som nämndes tidigare och kanske Conanrullarna, så kommer man nog inte ha något problem med denna serie.

Men, man skall inte inbilla sig att det handlar om något annat än ren underhållning och ÖS!

Kan vara så angående det att det såg lite lågbudget ut. Den version jag såg påminde som sagt om 300, men såg inte alls lika proffsig och stilrent ut. Sen var det sådana detaljer som att vissa av skådespelarna kanske såg lite ”out of place” ut och såg ut att vara samma statister som användes i t ex Supernatural eller Förhäxad. Svårt att förklara, men det finns självklart skillnader mellan en proffsig långfilm och en tv-serie som är inspirerad av den.

Jag vill dock fortfarande hävda att denna serie är bland det bästa jag har sett och att jag längtar efter de nya avsnitten.

Swords and Sandals 4 Ever! :)

5 Kidden 21 februari 2010 kl. 18:51

Kort o gott! Helt klart den bästa serien jag nånsin sett o jag har sett allt, Så otroliga scener o skådespelerie, o grymt bra story, Har nu sett 5 avsnitt o väntar förväntansfullt på nästa..

6 Bermudabenny 02 mars 2010 kl. 22:57

Beroendeframkallande serie minst sagt!

7 Emil 19 april 2010 kl. 02:55

Bra skit! Har nyss avnjutit säsongs finalen. Den var episk.
Super pumpad efter säs 2!

8 Nordeng 22 april 2010 kl. 14:59

Nån som vet när säsong 2 börjar?

9 Stefan 22 april 2010 kl. 23:28

Sett sista avsnittet me! asbra serie! Så när börjar season 2 ?

10 This Is Madness 25 april 2010 kl. 19:32

Han som spelar huvudrollen har fått någon form av cancer, men det verkar som om han kommer att klara sig, men inspelningen blir försenad när det gäller andra säsongen, så det blir en lång väntan.

I väntan på nästa säsong skall jag snart se hela Rome igen och sedan hela första säsongen av Spartacus!

Det som jag tyckte såg lågbudget ut med Spartacus tycker jag nu har utvecklats till någonting som är mer storslagen än Rome!!!

Spartacus , Blood and Sand ÄR den bästa serien som någonsin gått på TV, i alla fall när det gäller action och röj!

11 sofia 29 april 2010 kl. 11:41

den e suverrän!!! bästa jag o min man sett på länge!

12 Spartacus 02 maj 2010 kl. 21:52

Underhållande men den går inte att jämföra med Rome. Väldigt, väldigt mycket blod och nakna kroppar. Tunn story. Nästan som en ungdomsserie där de pratar med varandra i olika studios hela tiden! Massor av tid på träningsplanen för gladiatorerna i varje avsnitt.

13 Robin 03 maj 2010 kl. 20:37

Eller hur, den här serien är skit bra och kan verklingen rekomendera den!

14 atter 18 maj 2010 kl. 04:26

Det är och kommer förbli den bästa serien som någonsin visats,

15 Gladde 20 maj 2010 kl. 11:42

Någon som vet om det går att komma över inspelningar på första delen av denna serie?

16 Claeson brothers 23 maj 2010 kl. 23:22

Första avsnittet gav inte något större intryck och vi funderade på om det var någon större mening med att fortsätta följa serien men…tack ni romerska gudar för att vi så gjorde!

Serien blev allt bättre för varje avsnitt. Miljö, skådespeleri, spänning, dramatik när den är som bäst. Manusförfattarna har verkligen lyckats. Oväntade som trovärdiga vändningar och säcken knyts ihop på ett magiskt sätt!

Visst finns där mycket naket och våld men lämnar aldrig fokus från handlingen utan istället förstärker den.

Gillar NI Rome, Gladiator, 300 så är denna serie ett måste. Jäklar vad vi väntar på säsong två.

17 Kennet Axelsson 03 augusti 2010 kl. 20:40

Då huvudpersonen drabbats av cancer så vet man inte så mycket om s.2 i nuläget.

”Production has been halted on the Sam Raimi-produced show while heading into its second season, due to star Andy Whitfield being diagnosed with cancer. Whitfield has been diagnosed with early-stage Non-Hodgkin Lymphoma and will begin undergoing treatment immediately. With the first season of Spartacus completed, production will be delayed on the second season” (Källa: imdb)

MVH
Kennet

18 Mirella 13 september 2010 kl. 23:27

Hej,
Jag undrar om har sett säsong 2?
Om ja, vart kan jag hitta och ladda dem ner?
Jag är tacksam om du svara på detta :)

19 Emil 14 september 2010 kl. 18:21

Tjenare Mirella.
Säsong 2 har inte kommit ännu, då skådespelaren som spelar Spartacus blivit sjuk i vad jag
hört är Cancer.

20 Kennet 14 september 2010 kl. 18:24

Mirella, Emil har delvis rätt men om du läser på http://omtvserier.se/spartacus-blood-and-sand-prequel/ så får du mer info.

MVH
Kennet

21 Robban 24 september 2010 kl. 18:55

avsnitten kunde man ladda ner dagen efter de sänts i USA så om serien början den 22a så antar jag att serien börjar i Sverige den 23e :)

22 Kennet 25 september 2010 kl. 10:54

Starz uttalande om att Andy Whitfeild nu plockas bort ifrån Season 2 och Season 2 läggs på is då Whitfeilds cancer har blivit mer aggresiv.

Andy Whitfield, star of Starz’s ”Spartacus: Blood and Sand,” has been advised by his doctors to immediately resume aggressive treatment for a recurrence of cancer, as a result of which he will not be returning for the series’ second season, which was tentatively set to air in September 2011.

”It’s with a deep sense of disappointment that I must step aside from such an exceptional project as Spartacus and all the wonderful people involved. It seems that it is time for myself and my family to embark on another extraordinary journey. Thank you sincerely for the support so far,” said Whitfield.

”Our hearts and prayers are with Andy and his family during this difficult time,” said Starz President and CEO Chris Albrecht. ”Andy is not only an incredible actor whose portrayal of Spartacus made an indelible impression on Starz audiences, he is also an amazing human being whose courage, strength, and grace in the face of adversity have inspired all of us.”

No decisions have yet been made about the future of the series. ”Right now, we just want to extend our concern and support to Andy and his family,” said Carmi Zlotnik, Managing Director, Starz Media. ”We will address our programming plans at some later date.”

Starz still plans to air the prequel to Spartacus: Blood and Sand in January 2011. Entitled Spartacus: Gods of the Arena, it focuses on the House of Batiatus before Spartacus arrives in Capua and stars returning cast members John Hannah, Lucy Lawless, Peter Mensah and Manu Bennett, along with newcomer Dustin Clare.”

Källa: Starz

23 Mirella 03 oktober 2010 kl. 23:18

Kennet och Emil..
Tack så mycket! Tråkigt att en av skådis har sjukdom…
Jag längtar efter få se säsong 2…
Ha det bra

24 Duracell 08 oktober 2010 kl. 10:43

Hej. Jag hoppas och önskar att Andy Whitfeild ska bli fri från sin cancer så han kan fortsätta i filmen för den kommer inte vara den samma utan honom.
Tankade ner säsong 1 här om dagen och man fastnade fort i serien, Kollade på alla 13 avsnitt på en och samma dag och när jag hade sett klart på den det så ville jag se säsong 2 och när man då får höra att Andy Whitfeild har fått cancer så vill man bara att han ska överleva och fortsätta som skådis till filmen.
Mvh Duracell.

25 mmh 24 oktober 2010 kl. 12:23

Spartacus säsong 2 kommer att ha namnet Spartacus Gods of the Arena och sparkar igång i amerika januari 2011 igen :]

26 glasman 02 november 2010 kl. 23:50

Gods of the Arena?
Säsong 2 måste väl ändå handla om slavkriget med den rike Crassus som slutlig segrare.
Ett krig i stor skala borde kräva en bra mycket större budget.

Rome skötte sina krig snyggt utan stora scener, men den serien var ju inte lika action betonad.

27 Kennet 03 november 2010 kl. 14:21

Nu tror jag att vi får ta och reda ut lite saker här:

Mmh:
Spartacus: Gods of the arena är INTE Spartacus: Blood and sand Season 2. Gods of the arena är en prequelserie till Blood and sand, dvs Gods of the arena kommer att handla om det som utspelades innan Spartacus hamnade hos Batiatus. Fokus i serien kommer att ligga på Batiatus och hur han blev den han är. Vi kommer bland annat få se mer av Crixus och Doctoré då dessa kan antas ha bärande roller i det som utspelades på arenorna innan Spartacus kom. Spartacus kommer att finnas med i två avsnitt av denna serie men inte i en så bärande roll som han haft tidigare. Med Prequel menas alltså att serien utspelar sig innan den tidigare sända serien. Inom filmer e detta ännu vanligare, se t.ex. Star Wars som exempel där de tre första filmerna som spelades in är del 4-6 i sagan, medan de senaste filmerna då är prequels då de är inspelade efter ”orginalfilmerna”.

Du har däremot rätt i att serien börjar sändas i jan 2011.

Glasman:
Du har helt rätt. Blood and sand season 2 kommer med största sannolikhet att fokusera på slavkriget. Dock har Starz gått ut med att de kommer att re-casta rollen som Spartacus pga Whitfeilds sjukdom.

5 October 2010

Spartacus Role Casting Call

CASTING NOTICE: SPARTACUS (SERIES REGULAR ROLE)
Posted by Edgemar Center on October 4th, 2010

[ SPARTACUS ]

In his mid to late 30s, tall and muscular, leader of men, smart, intense, passionate. Having successfully led the revolt against the house of Batiatus, he now turns his vengeance against the Roman soldier who enslaved him.

LEAD. WILL BE SIGNED TO A 3 YEAR OVERALL OPTION. MUST HAVE AUTHENTIC BRITISH ACCENT. SEXUAL SITUATIONS. TALENT MUST BE COMFORTABLE WITH BACKSIDE NUDITY. NO FULL FRONTAL.

STORY LINE: The second season of the breakout hit “Spartacus: Blood and Sand” continues as Spartacus and his men plot to seek revenge against Rome

To submit directly please visit http://www.actorsaccess.com

MVH: Kennet

Källa: http://spartacus.ausxip.com/season2.html

28 Matte 04 november 2010 kl. 13:42

Fy fan såg avsnitt 1 – 4 på 6an innan jag tanka ner hela skiten. Suttit fast klistrad i soffan hela dagen och igår. Fy fan bästa serien jag sett! Skildrar verkligen hur brutalt det va på den tiden och vad man hade för människosyn. Gillar dessutom alla sjukt snygga brudar som får smaka varje avsnitt!

29 jayjay 16 november 2010 kl. 23:36

den här serien är sjukt bra, whitfeild är helt grym, va lite skeptisk mot honom i början men fan va han växer för varje avsnitt. ännu en anledniing att längta efter fredagar

30 Kennet 21 november 2010 kl. 21:22

Lite rykten angående re-castingen av rollen som Spartacus:

Enligt vissa källor så finns det tre namn som kan vara aktuella att ersätta Whitfield, dessa tre är:
Stephen Amell ( http://www.imdb.com/name/nm1854386/ )
Aiden Turner ( http://www.imdb.com/name/nm1205178/ )
McIntyre ( http://www.imdb.com/name/nm2553987/ )

Det ryktas även att starz funderar på att flytta fokus från Spartacus och rikta historien mer till att handla om Crixus. Detta, vilket jag inte skulle vilja, skulle underlätta för tv-bolaget att göra fler säsonger av serien eftersom Crixus valde att lämna huvuddelen av Spartacus armé och fick med sig ca: 30 000 man för att plundra i Italien. Spartacus ville lämna Italien för att ta sig in i Gallien. Crixus gick 72 f.Kr i strid med romerska styrkor och dog sedan 73 f.kr.

31 Viktor 26 november 2010 kl. 22:23

Kennet:
Dog han ett år innan han gick i strid med de romerska styrkorna?? ;)

32 Kennet 27 november 2010 kl. 19:38

*asg*…
nä… självklart en miss, 71 f.kr så klart :)

33 jonas 29 november 2010 kl. 21:26
34 Kennet 30 november 2010 kl. 17:46

Jonas:
Samma info hittar du typ här:

http://omtvserier.se/spartacus-blood-and-sand-prequel/

35 flexis 18 december 2010 kl. 00:05

Ser just den svenska versionen på 6:an och kan konstatera att de har klippt bort en del av det värsta våldet i förhållande till originalet. Förstår varför de har gjort det men tycker ändå det är synd med tanke på att man gärna vill se skaparnas ursprungliga version i sin helhet.

36 Kennet 18 december 2010 kl. 15:50

Flexis: Kan du ge exempel på vad de klippt bort, har inte följt den i tv6 eftersom jag redan sett den.

37 glasman 18 december 2010 kl. 16:58

Gallern som försökte mörda S.
Får ju sin penis avskuren när han torteras.
Både kommentaren om att han inte golade trots sina egna genitalier i munnen,
och bilderna på underlivet när han korsfästs klipptes bort.

En avskuren penis med blod rinnande ur vill man ju inte missa :)

38 Kennet 18 december 2010 kl. 21:08

Vad töntigt, med tanke på vilken sändningstid programmet har…

39 johan 21 december 2010 kl. 18:17

det skulle vara synd i fall kanal digital lägger beslag på säsong två.

40 Fía 22 december 2010 kl. 00:27

Sooo sad to here that the main actor has cancer :( Best show I’ve seen for awhile, just got hooked on it, and now I found out that it was the last episode and that Season 2 is on hold. Very bad news indeed!!! Andy Whitfield, I hope that you’ll fight the cancer and will get well soon!!

41 This is Still Madness! 25 december 2010 kl. 14:29

Saken är den att bara de spelar in flera avsnitt som håller samma klass som de gångna avsnitten är jag nöjd, även om de sätter Kurt Olsson som Spartacus, för jag älskar serien i dess helhet och anser ej att huvudrollsinnehavaren är den som bär hela serien.

Därför ser jag fram emot prequelserien och sedan de nya avsnitten med en ny Spartacus.

Man kommer att tycka att han är en tönt de första 3 avsnitten och sen vänjer man sig.

Då denna serie är BÄST kan jag ta små konstiga ändringar. Med allt detta sagt, så är det självklart synd att han skulle gå och bli sjuk.

Men, when life serves you shit just make shit pudding! ;)

MADNESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!

42 Kennet 03 januari 2011 kl. 00:04

Spartacus: Gods of the arena

snart e det dags:

The House of Batiatus is on the rise, basking in the glow of its infamous champion Gannicus, whose skill with a sword is matched only by his thirst for wine and women. These are the times a young Batiatus has been waiting for. Poised to overthrow his father and take control, he’ll freely betray anyone to ensure his gladiators are in the highest demand. And he’ll have his loyal and calculating wife Lucretia by his side for every underhanded scheme, drawing on the brazen talents of her seductive friend Gaia when it counts. Together, they will stop at nothing to deceive the masses, seize power, and bleed Capua dry in this audacious prequel to “Spartacus: Blood and Sand.”

Premiering, January 21 “Spartacus: Gods of the Arena,” the highly anticipated prequel to “Spartacus: Blood and Sand,” tells the story of the original Champion of the House of Batiatus. Joining returning stars, John Hannah (The Mummy, Four Weddings and A Funeral) as Batiatus, Lucy Lawless (”Xena: Warrior Princess”) as Lucretia and Peter Mensah (300, The Incredible Hulk) as Oenomaus, will be additional cast members Dustin Clare (“Underbelly”) as Gannicus, Jaime Murray (“Hu$tle”) as Gaia and Marisa Ramirez (“General Hospital”) as Melitta.

taget från starz hemsida.

43 LolMan 13 januari 2011 kl. 18:32

Ehm jag har sett på youtube där dom sa att han hade blivit botad från cancer från inte så länge sen.

44 Kennet 13 januari 2011 kl. 21:32

@lolman
Enligt starz egen hemsida eftersöks fortfarande en ersättare.

45 redx 11 mars 2011 kl. 16:04

när kommer Season 3 ut .. redan sätt 1 och 2 nu o längtar redan efter nr 3 :)

46 kennet 31 mars 2011 kl. 18:53

@Redx

intressant att du redan sett säsong 2 eftersom de börjar spela in den nu i april 2011… ;)

Någon säsong 3 av Spartacus: Blood and Sand är inte inplanerad ännu.

kolla in: http://omtvserier.se/spartacus-blood-and-sand-s-2/

47 madness 03 april 2011 kl. 23:18

Med säsong 2 menar han nog Gods of the Arena. Den var bra som Fan!!!

48 kennet 06 april 2011 kl. 07:24

@madness

Jag vet, jag var lite ironisk :)

49 elias 13 maj 2011 kl. 17:59

jag måste bara börja med att lovsjunga spartacus blood and sand:) den bästa serien jag har sett tror jag. Är nyss klar med spartacus gods of the arena och tyckte den var asbra men inte riktigt lika bra som blood and sand. och ni tycker säkert att jag är trög men måste ändå fråga om det är nån som vet hur det går för Andy Whitfield, kommer han bli frisk och finns det någon chans att han kommer spela spartacus i den andra säsongen av blood and sand?

50 kennet 15 maj 2011 kl. 12:41

@elias

Andy kommer inte fortsätta. Han har redan blivit ersatt. För mer info:

http://omtvserier.se/spartacus-blood-and-sand-s-2

51 elias 17 maj 2011 kl. 19:24

tack för info:) det var synd jag älskade som sagt serien och jag tycker även om många andra säkert inte dellar min uppfattning att det kommer bli svårt att vänja sig vid nån annan:P

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: