Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Ny TV-serie – Spartacus: Blood and Sand

by Stefan on 02 augusti 2009

SpartacusRomarstuket är fortfarande ytterst intressant och tittare som gillade Rome, Gladiator och 300 kommer med stor sannolikhet älska Spartacus: Blood and Sand. I denna nya TV-serie får vi åter igen följa Spartacus och hans lyckade slavuppror innan det slutligen går utför och han besegras. Då slutet är självklart på förhand är frågan, hur lång kommer serien vara?

I Spartacus: Blood and Sand kommer vi få ta del av stora mängder blod, mycket naket, åter igen stora mängder blod och lite extra naket. Det blir mycket nakenscener där ni som tittare ska få se allt och lite till. Vi vet sedan tidigare att sex och våld säljer, men finns där en gräns? Trailern varar enbart i 1:45 och när vi når slutet så har jag redan tröttnat på det.

Rome blev en succé och jag skulle bli förvånad om vi inte har en ny tittarsuccé här. Det blir garanterat ingen serie du kan ta fram och se med familjen, men bland 15-30 åringar så lär det bli serien på allas läppar.

Den riktiga Spartacus

Historiker är överens om att Spartacus (109-71 f.Kr.) var från Thrace, en region spridd över Bulgarien, Grekland och Turkiet. Efter att ha deserterat från den romerska armen blev han tillfångatagen och såld som slav. Spartacus blev köpt av Lentulus Batiatus och tränades på hans gladiatorskola i Capua.

73 f.Kr. lyckades Spartacus och cirka 70 andra gladiatorer fly från Capua genom att använda sig av köksknivar och en vagn full av vapen. Detta slavuppror blev starten på det tredje slavkriget, även kallat Spartacusupproret och Gladiatorkriget.

Genom sina goda taktiska kunskaper lyckades Spartacus bygga en arme på 120 000 man samtidigt som han plundrade södra Italien. Långt om länge blev Spartacus slutligen besegrad i bergen nära Patelia. Spartacus dog i strid men hans kropp hittades aldrig då där var så många kroppar.

Trailer för Spartacus: Blood and Sand

Lucy Lawless pratar nakenscener

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/spartacus-blood-and-sand/ sort:published

{ 9 comments… read them below or add one }

1 Nisse 19 oktober 2009 kl. 21:11

Hej!

Vet man något datum när Spartacus kommer till Sverige,
och isf på vilken kanal?

Jag som älskar allt som handlar om romarriket ser verkligen fram emot serien och tror att det kommer att vara en riktig höjdare.

Det kanske inte är rätt forum för böcker, men jag kan tipsa dom som är intresserade av romarriket (eller deckare för den delen) om en författare som heter Steven Saylor. Han skriver just historiska deckare som utspelar sig runt samma tid som b.l.a slav upproren, jag kan speciellt rekommendera hans bok ”Roma” som handlar om Roms historia helt enkelt.

//N

2 Stefan 19 oktober 2009 kl. 21:21

Absolut tidigast hösten 2010, men det är rena spekulationer då vi fortfarande inte riktigt vet när den kommer till amerikansk TV.

3 Emil 19 april 2010 kl. 02:54

Vid det här laget bör ni ha koll på att säsongs finalen (säs 1) sändes i USA den 16 April,
men jag lägger denna kommentar för att underlätta för andra besökare. Jag har sett serien, och den är mycket bra. rekommenderas startk!

4 Stefan 21 april 2010 kl. 22:42

Tack Emil, det uppskattas.

5 Suddinho 26 april 2010 kl. 03:26

Sista avsnittet av denna serie är den bästa säsongsavslutning jag någonsin har sett på en serie, abstinens för att se säsong 2!

6 Emil 27 april 2010 kl. 00:39

Aa, haha. Utan att tvekan det starkaste avslutning jag sett.

7 LKPG 28 juni 2010 kl. 22:04

Bästa serien som finns, när kommer ses.. 2? någon som vet

8 Emil 02 juli 2010 kl. 11:32

Vet ej om det finns ett datum på det, har hört att skådespelaren som spelar Spartacus fått cancer(eller någon annan elak sjukdom) och att han ska återhämta sig innan de börjar med säs 2. Det är vad jag har hört, så jag kan inte garantera att det är 100% korrekt.

9 Tobbe 23 juli 2011 kl. 23:11

tjena någon som har hört något mer om säsong 2?

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: