Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

smash-about1

Smash har kommit till Sverige

by Sanna on 07 mars 2012

”Stars aren’t born. They are made”

Den amerikanska musikalserien ”Smash” hade nyligen premiär i Sverige. Serien är ett musikaliskt drama som är baserat på Marilyn Monroes liv.

Theresa Rebeck har skrivit serien och producenten är ingen mindre än Steven Spielberg.

Smash handlar om de två kompositörerna Tom Levitt (Christian Borlet) och Julia Houston (Debra Messing) som tillsammans vill skriva en musikal om Marilyn Monroe. Den kvinnotjusande regissören Derek Wills (Jack Davenport) dras med in i projektet och redan då blir det drama, eftersom Tom Och Derek har svårt att sammarbeta. Mycket fokus i serien ligger även på castingen till rollen som Marilyn. De talangfulla kvinnorna Karen Cartwright (Katharine McPhee) och Ivy Lynn (Megan Hilty) hamnar i en het strid om vem som ska få rollen.

Redan i första avsnittet bjuds det på intriger, drama och sång. Serien har jämförts med Glee fast som en vuxnare version. Jag tycker inte riktigt att de båda serierna går att jämföras, då Glee är mer ett High-school drama i grunden och Smash är mer inriktat på hur svårt det kan vara att slå igenom i musikal- och teaterbranschen. Trots att Smash är en musikalserie så tycker jag inte att allt fokus ligger på sången. Dramat är i fokus och sångerna är mer som ”tillhörade musik”. Vilket jag tycker lyfter serien till en mer seriös nivå än tex. Glee.

Ni som är American Idol fans kommer kanske bli glada över att se Kathrine McPhee som en av huvudrollerna. Hon kom nämligen på andra plats i tävlingen år 2006.

Första avsnittet av Smash ger ett lovande intryck och jag tror den blir en succé i Sverige, precis som den blev i USA. (Det första avsnittet hade 11,5 miljoner tittare i USA.) I Sverige hade serien premiär den 27 februari, och går nu att följa varje måndag kl. 21.00 på TV3.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/smash-har-kommit-till-sverige/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: