Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Simpsons orsakar bråk i Skottland

by Stefan on 26 maj 2009

The SimpsonsDen amerikanska TV-serien The Simpsons har varit kontroversiell i flera länder i världen, men aldrig tidigare av orsaken som nu är på väg att splittra Skottland. Det handlar nämligen om den skottske skolvaktmästaren Groundskeeper Willie.

2005 röstades Willie fram till den mest kände skotten, framför celebriteter som Sean Connery och Ewan McGregor. Ett ytterst förvånande val då personen bakom rösten är född och uppvuxen i Chicago. Å andra sidan så röstades Homer Simpson fram till världens mest kända amerikan i en BBC-omröstning förra året.

Anledningen till bråket ska vara diskussioner kring vilken del av Skottland Willie egentligen kommer ifrån. Då han blev framröstad till årets skotte så vill givetvis alla städer få all möjlig PR från honom. I säsong åtta beskrev Willie sig själv som ”The Ugliest Man in Glasgow”, vilket har gjorde att staden tog in honom i sin Hall of Fame, tillsammans med Joakim von Anka. På den andra sidan av bråket har vi Aberdeen som hävdar att Willies uttryckliga stöd till stadens fotbollslag, The Dons, givetvis måste betyda att han kommer ifrån just Aberdeen.

Givetvis har allting blivit uppförstorat av medier och jag tror inte att någon av städerna egentligen bryr sig, så länge båda får ha honom i sin Hall of Fame. Däremot så kan det vara starten till en intressant diskussion och kanske bestämmer sig skaparen bakom The Simpsons att göra ett avsnitt där vi får följa med Willie i hans unga dagar, i stil med Family Guy.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/simpsons-orsakar-brak-i-skottland/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: