Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

twin-peaks_psd

Serietips i höstmörkret

by linn on 14 november 2011

De flesta har antagligen hört talas om kultserien Twin Peaks av David Lynch. Men alla kanske inte har tagit sig tid att se den. Jag tycker att det är en av de bästa serier som producerats även om den spelades in år 1990-91 och har några år på nacken.

David Lynch medverkar själv i den lysande rollen som den nästan döve FBI-agenten ”Gordon Cole”. I serien får vi också se Kyle MacLachlan som de flesta känner igen som ”Orson Hodge” från Desperate Housewifes. Han spelar FBI-agenten ”Dale Cooper” som åker till Twin Peaks för att lösa mordet med den vackra Laura Palmer. Trots att Twin Peaks är ett litet samhälle finns det stora hemligheter bevarade där. Det är en mystisk spänning genom hela serien och vi får följa med till en uppsjö av mörka platser. Det finns ingen klar genre utan serien är en blandning mellan thriller, drama, deckare skräck, komedi och science fiction. Slutet är både oväntat och surrealistiskt som är värt att upplevas.

Twin Peaks-boxen finns just nu att köpa på CDON för bara 279:-

http://cdon.se/film/twin_peaks_-_definitive_gold_box_edition_(10_disc)-717457

Efter 29 avsnitt och säsong två lades serien ner. 1992 gav David Lynch ut långfilmen Twin Peaks: Fire walk with me, som är en uppföljare på serien. Den blev dock inte alls lika framgångsrik.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/serietips-i-hostmorkret/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: