Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Sämre tittarsiffror än väntat för Draknästet

by Stefan on 24 april 2009

DraknästetIgår var det premiär av SVT:s nya serie Draknästet som är ett inköpt koncept från BBC:s serie Dragons Den. Jag har tidigare flera gånger skrivit positivt om serien och jag hoppades på att den skulle överträffa mina förväntningar.

Avsnittet var helt okej och även om jag inte föll riktigt för uppfinningarna så var det intressant att höra personernas föredrag och därefter få tankar och kommentarer från drakarna. Tyvärr så tyckte jag att det var lite väl lite input från drakarna, men nu har vi fått en presentation av alla och förhoppningsvis kan det ge mer tid till att höra på vad drakarna har att säga. En annan sak som jag irriterade mig lite smått på var att alla drakarna började med att presentera sig för varje ny entreprenör, vilket gav en enformig känsla.

Tar vi sedan en titt på tittarsiffrorna så blev jag lite besviken. Genom sina 419 000 tittare så lockade Draknästet endast 140 000 fler tittare än Den Rätte för Rosing och 300 000 mindre tittar än det misslyckade Grillad.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/samre-tittarsiffror-an-vantat-for-draknastet/ sort:published

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Jacob 21 maj 2009 kl. 22:41

Ville bara tipsa er om draknastet.se där man hittar en sammanfattning av samtliga bidrag samt länkar till entreprenörernas webbplatser!

2 www.draknastet.se 27 juni 2009 kl. 00:38

Hur såg det ut för senare avsnitt? Finns det någon statistik här?

3 Stefan 28 juni 2009 kl. 20:08

Jag har tyvärr inte sett statistik över övriga datum, men jag kan försöka samla ihop något och presentera avsnitt för avsnitt senare i veckan.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: