Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Sammanfattning av handlingen i Vampire Diaries

by Stefan on 29 maj 2009

Vampire DiariesJag fortsätter skriva mig varm om Vampire Diaries trots att jag fortfarande inte har lyckats komma över pilotavsnittet, men det finns en orsak. Serien har nämligen allt som krävs för att bli en succé. I Vampire Diaries hittar vi kärlek, romans, flera hundra år gamla konflikter, mystik, våld, det okända, snygga vampyrer, Nina Dobrev och givetvis det vanliga tonårslivet med dess vardagliga problem.

I bakgrunden så har vi hundratusentals tittare som blev förälskade i Twilight, vilket kan bli antingen succé eller tragedi för Vampire Diaries. Antingen lyckas man plocka fram ett nytt budskap och får alla vampyrintresserade tittarna att anama en ny serie, eller så väljer alla att bojkotta den med ursäkten att det är en kopia av Twilight.

För er som fortfarande inte har hört talas om serien så har ni handlingen här:

Fyra månader efter den tragiska bilolyckan, vilken resulterade i deras föräldrars död, försöker 17-åriga Elena Gilbert (Nina Dobrev) och hennes 15-åriga bror Jeremy (Steven R. McQueen) fortfarande klara sig igenom sorgen och gå vidare med sina liv. Elena har alltid varit drömstudenten; vacker, populär och involverad i både skola och vänner, men nu får hon allt svårare att gömma sin sorgsenhet för resten av världen.

När skolåret börjar så finner sig Elena och hennes vänner allt mer fascinerade av en ny vacker och mystisk student, Stefan Salvatore (Paul Wesley). Stefan och Elena dras genast till varandra och Elena vet inte att Stefan är en flera århundraden gammal vampyr som kämpar för att leva ett naturligt och fredligt liv, samtidigt som hans bror Damon (Ian Somerhalder) är förkroppsligandet av våld och vampyrer. Nu är dessa två bröder, en god och en ond, i strid för att vinna Elenas själ, tillsammans med alla hennes vänner och resten av invånarna i småstaden Mystic Falls, Virginia.

Vampire Diaries är baserad på bokserien av L. J. Smith.

Tror du att serien kan bli något stort?

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/sammanfattning-av-handlingen-i-vampire-diaries/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: