Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

TV3
Foto: TV3

Så gick det för Vanita efter Lyxfällan

by Stefan on 23 oktober 2010

Jag har inte tittat på Lyxfällan sedan Charlie Söderberg och Mathias Andersson lämnade men råkade av en händelse fastna framför programmet när jag kände igen ett ansikte.

Det visade sig vara Vanita Bergman från TV-serien Bartenderskolan och baserat på de två avsnitten jag har sett henne så visste jag att det skulle gå utför.

Trots att Vanita varken pluggade eller arbetade så hade hon lyckats spendera närmare 50 000 kr på kläder under 5 månader som hon bott i Stockholm. Allt med hjälp av ett kreditkort som hon kraftigt övertrasserade. Patrick Grimlund och Magnus Hedberg, som tillsammans visade sig vara riktigt bra, klev in och gjorde upp en ny budgettavla där hon inte längre fick köpa kläder.

Nu har TV3 gjort en intervju med henne.

Du var med i Lyxfällan, när förstod du att din ekonomi var i botten?

Det var precis innan jag anmälde mig. Jag hade ringt runt till de olika företagen och försökt få ner räntorna på mina lån men lyckades inte och då tänkte jag att jag skulle höra av mig till Lyxfällan. När jag kom med i programmet så hjälpte de mig med det.

Vad var det för jobb du tog istället för det på Subway?

Ja det var ju Bartenderskolan då. Jag hade sökt och ville ha semester men det blev det ju inte riktigt. Det var rätt hårt och lärarna på skolan var tokiga på mig när jag låg på stranden istället för att vara på lektionerna. Jag jobbade på Subway i två dagar, men det var värsta skitjobbet. De jag jobbade med var jättetrevliga men det var för oglammigt för mig.

Det finns de som ifrågasätter om du var värd Lyxfällan hjälp, vad tycker du?

Jag tycker att jag var värd hjälpen. Är man dålig på något ska man inte vara rädd för att be om hjälp. Jag har svårt för ekonomi och siffror och då är det väl bra om jag kan få hjälp med det. Oftast är svenskar dåliga på att be om hjälp.

Du jobbar på en finansrådgivningfirma nu?

Ja nu jobbar jag som kundbokare åt rika pensionärer som har placerat sina pengar fel. Då hjälper vi dem med fördelaktiga lösningar.

Hur ser ditt liv ut om 5 år?

Då bor jag absolut i Los Angeles eller har provat att bo där. Jag tror de är mer som mig där, varma, tar kontakt och pratar med andra. Inte så stela. Min dröm har alltid varit Hollywood. Om man inte lyckas har man åtminstone försökt. Jag vill bli skådespelerska eller yachtförsäljare, alltså båtförsäljare.

Visserligen ska man fokusera på sina drömmar – men att bli advokat, yachtförsäljare eller skådespelare är inte helt enkelt – inte minst när man dessutom blir sjösjuk.. Ser nu dessutom att hon har varit kandidat till Miss Universe och jag förstår ingenting…

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/sa-gick-det-for-vanita-efter-lyxfallan/ sort:published

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Matte 19 januari 2015 kl. 15:42

Eller så sitter man inlåst i 3 år!!!!

2 M 19 januari 2015 kl. 16:17

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: