Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Robinson Karibien avsnitt 1

by Stefan on 23 november 2009

Jonny CizmicDet var med blandade känslor jag styrde in på TV4 Play för att se reprisen av höstens Robinson som går under namnet Robinson Karibien av någon underlig anledning. En enkel metod för att få möjligheten att sända två säsonger under samma år möjligtvis? Inför avsnittet har det varit prat om programledare, knarkhärva och givetvis det dåliga vädret.

Givetvis börjar vi från starten och går framåt. Introt var helt okej om än lite tafatt. Nu kan det bero på att jag såg avsnittet på datorn men det kändes som att basen saknades och på så vis blev det inte den där riktiga kanonlåten. Väl godkänt ändå. Därefter blev det nästan ett dygns båttur i höga vågor för männen där enligt tidningar och bloggar så gott som samtliga blev sjösjuka. Inklusive filmteamet. Värst var det för Jonny som enligt egen utsago började få upp skum i slutet och avslutade båtresan med att kollapsa varpå han fick tas om hand av sjukvårdarna.

Därefter fick vi se resten av männen hoppa i vattnet för att nå stranden först och vinna immunitet. Hans överraskade och senare fick jag höra att han både var tränare i amerikansk fotboll och har legat inne som jägarsoldat. Trots hans övervikt finns där en bra grundstomme och lyckas han tappa ett par kilo så kan han bli farlig både fysiskt och mentalt. Tyvärr har ett par deltagare redan rest agg mot honom så det ska väl vara där han faller då.

Samtidigt hoppade kameran över till kvinnorna där vi fick följa dem som hastigast i deras marsch mot lägret. Det som förvånade mig var att man redan under gångfärden såg tendenser på att ett par stycken inte höll med  varandra och med ett par timmars längre vandring så tror jag att man kunde skapat sig stora ovänner innan tävlingen ens börjat. När tjejerna kom fram till lägret fick man samma tävling som herrarna och dagens frågetecken stod utan tvekan Annika för när hon stannade upp och började ta av sig kläderna istället för att rusa ut mot priset…

När alla var hemmastadda så var det dags för säsongens första Robinsontävling och jag misstänker att hela svenska folket insåg vem som skulle vinna när männen travade upp på plankan. Att två stycken på 100+ kg ska passera varandra i högt tempo på en small planka torde vara omöjligt och vi såg tidigt varthän tävlingen var på väg. Tjejerna vann tämligen enkelt och jag reagerade på att männen överlag saknar styrkan man brukar ha och istället bestod man av ett gäng mindre vältränade 40-åringar (medelålder på 37 år) vilket får mig att fundera på vilka typiska tävlingar där är man har fördel i.

Föga förvånande så röstades Jonny hem efter dagens slut. Han lyckades aldrig riktigt komma in i gruppen efter att ha varit borta hos sjukvårdarna och resten av deltagarna röstade med all sannolikhet bort honom eftersom han ansågs vara svag. Utöver Annikas dumma drag med att börja klä av sig i tävlingen så vill jag kort nämna Simon som sitter i en tropisk djungel med mössa på sig och givetvis Angelica kommentar över hur besviken hon var på stranden eftersom hon väntat sig en lyxö. Lyckades hon missa hela förra säsongen när man bodde i ett träsk?

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/robinson-karibien-avsnitt-1/ sort:published

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Tienne 23 november 2009 kl. 03:43

Vill bara nämna att du fått alla namnen förutom Hans och Jonny helt fel. Det var Ewa som tog av sig kläderna, inte Annika. Mössa vet jag inte vem som hade på sig.. Jag (Tienne) nämnde ingenting om någon lyxö, det låter som något Angelica sa.

2 Stefan 23 november 2009 kl. 04:22

Nja, Hans och Jonny är rätt precis som du skriver. Ewa tar av sig kläderna men så gör även Annika. Hon är nere vid vattenlinjen när hon helt sonika vänder om för att bland annat dra av sig sin vita t-shirt och röda shorts. Hon nämner tom vid 17:30 in i avsnittet att hon börjar klä av sig. Mössan har Simon på sig under bland annat ö-rådet och jag kommer ihåg minst en scen till. Däremot så har du helt rätt i att det var Angelica som sa följande: ”Min första tanke när vi kom till ön var att.. jag trodde faktiskt att det skulle vara lite mer strand.. asså den är jättefin och sånt men jag har sett finnare och jag trodde verkligen att vi skulle komma till en lyxö.” Inlägget är uppdaterat och ditt namn är nu ersatt med Angelica.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: