Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Tyra Banks

Recension av The Tyra Banks Show

by anna on 07 juni 2010

För en herrans massa år sedan sa Oprah Winfrey att hon trodde Tyra Banks skulle bli hennes efterträdare på talkshowtronen. Idag är det på väg att bli så. Tyra Banks har förutom sitt program Top Model numer även en egen talkshow. På TV3 visas just nu den femte säsongen av The Tyra Show. Här blandas stort och smått, ytligt och djupt, barnsligt och vuxet. Det pratas om allt ifrån skönhet, mode och kändisskap, till relationer, barn vars föräldrar bråkar och hur kvinnokroppen fungerar.

Tyra Banks kämpar hårt för att vara en bra förebild för unga människor och är noggrann med att poängtera att hon har valt en hälsosam linje nu när hon har tappat sina överviktskilon, visar hur hon ser ut utan smink och retouch, plockar bort allt löshår och visar hur hon ser ut i sitt eget hår och försöker skaka av sig all den yta som hon har fått porträttera under sina år som fotomodell.

The Tyra Show är bra underhållning, men det är en lång väg kvar tills man kan prata om att hon kan peta Oprah Winfrey från tronen. För när Oprah idag gör ett vuxet och moget program med stor dignitet, gör Tyra Banks ett mer spralligt och ungt program som inte tar sig själv på lika stort allvar. Men någonstans ska man ju börja och inte ens Oprah startade där hon är idag. Förvisso inbillar jag mig att det var lättare att hänga sig kvar i tv-tablån för tjugo år sedan då utbudet inte var lika stort.

Om Tyra Banks lyckas stanna kvar med sin talkshow kan även detta utvecklas och mogna i takt med programledarens egna utveckling och åldrande. Och får det chans till det, så tror jag mycket väl att ”Tyra Banks is the next Oprah Winfrey”. För charmen, personligheten och kompetensen har hon redan.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/recension-tyra-show/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 andros 08 juni 2010 kl. 10:29

Oprah och Tyra var jämgammla (32 år) när de började sina talkshow karriärer (Oprah började några år tidigare men hennes nuvarnade show startade det året då hon fyllde 32). Med tanke på Tyras popularitet före talkshowen kontra Ophras vid samma ålder så har Tyra alla chanser i världen att bli den störste av dem alla.

Men det får tiden utvisa.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: