Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Michael Lavine/FOX
Foto: Michael Lavine/FOX

Recension av The Good Guys

by Gabriel Eklund on 17 juni 2010

Skaparen Matt Nix har genom denna kriminalkomedi skapat en rolig och spännande TV-serie som är en av dom bästa inom sitt område. Den bygger på två karaktärer – Jack Bailey (Colin Hanks) och Dan Stark (Bradley Whitford).

Jack Bailey är en ambitiös polis som har gjort en del dåliga val vilket resulterar i att han blir ihopparad med Dan Stark, den gamla alkoliserade hjälten som en gång gjorde ett stort genombrott men har bara gått neråt i sin karriär efter detta. Deras chef, Ana Ruiz (Diana-Maria Riva), försöker hålla dom i ett stramt koppel med hjälp av bland annat Jack’s förre detta flickvän, åklagaren Liz Traynor (Jenny Wade).

Jack och Dan försöker bygga sina olika fall medans alla jobbar emot dom och ingen tror på deras metoder. Första avsnittet bygger på att vi får lära känna karaktärerna och ta del av deras metoder som är helt utdömda var för sig men tillsammans blir en farlig mix och dom löser flera stora fall. Dom har båda blivit placerade i den lägsta kedjan på polishuset och har inget att säga till om och inget förtroende runt om sig, därmed kommer det flera roliga situationer som uppstår genom slumpartade händelser.

Jag skulle tro att denna polisserie kommer få minst 5 säsonger men tyvärr tror jag inte att svensk TV kommer ta in programmet.

I betyg får den 4 utav 5 av mig.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/recension-the-good-guys/ sort:published

{ 2 comments… read them below or add one }

1 andros 18 juni 2010 kl. 09:52

Jag gillar också den här serien. Men den levde inte riktigt upp till de förväntningar jag hade. De första bilderna på Bradley Whitford (och hans mustach) satte mig i en viss sinnestämmning om hur denna serie skule vara men sedan var slutresultatet inte vad jag hade hoppats på.

2 Gabriel eklund 20 juni 2010 kl. 21:09

Det har du rätt i Andros, serien ska ge en viss sinnes stämning precis som starsky and hutch. Jag tycker dock att dom lyckas ganska bra med detta fast självklart är det ju en liten production och inte en av dom bäst producerade heller men som sagt hoppas du kommer bli lycklig av det som komma skall i denna serie.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: