Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

AETN/TV4
Foto: AETN/TV4

Tankar om Steven Seagal Lawman

by Stefan on 17 mars 2010

Har du någon gång tittat på TV6 så har du utan tvekan drabbats av deras förkärlek till b-rullar och Steven Seagal. I år har han lyckats gå steget längre genom att lämna dessa actionfilmerna och istället fått en egen TV-serie i stil med Cops under namnet Steven Seagal Lawman där vi får följa med i hans arbete som patrullerande polistjänsteman i Jefferson Parish.

Förra veckan tog jag mig igenom samtliga avsnitt i den första säsongen och förväntningarna inför första avsnittet var delade. Egentligen har jag aldrig varit särskilt förtjust i alla dessa b-filmerna med Seagal men å andra sidan, vem gillar inte Cops? Det är humor, action och intressanta poliser fint paketerat i korta avsnitt på 20 minuter.

Den stora skillnaden jämfört med Cops är att man har introducerat något jag valt att kalla Crime Vision, en förmåga få män förunnade, och innebär kortfattat att Seagal har förmågan att förutspå vad brottslingarna ska göra innan brottslingarna själva vet det. För oss tittare resulterar det i att Seagal utbrister att han ser en 107 (kod för misstänkt person) samtidigt som kameran zoomar in på personen och bilden fylls med vitt ljus, precis som Seagal ser det.

I övrigt så verkar Steven Seagal vara en ganska jordnära person som på fritiden bland annat hjälper katastrofdrabbade och spelar i ett band för att dra in pengar till behövande. Däremot så misstänker jag att hans arbetskamrater kan tröttna på honom när man för tionde gången samma kvällen hör en brottsling utropa;

Oh my god it’s Steven Seagal!

Möjligtvis att mina förväntningar var lågt ställda men jag blev ändå positivt överraskad av serien. Tyvärr har vi den klassiska stilen att man visar klipp på vad som komma skall, vilket enbart resulterar i smärtsam upprepning, men i övrigt så är det en fullt sevärd serie för att fördriva tiden.

Steven Seagal: Lawman har premiär på TV4 den 31 mars.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/recension-steven-seagal-lawman/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: