Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Art Streiber/NBC
Foto: Art Streiber/NBC

Recension av Parenthood

by anna on 30 juni 2010

Sommar brukar innebär repriser på TV. Eller något program som verkar ha köpts in som ett ”ta 3 betala för 2″-erbjudande, dvs något som ingen egentligen vill se eller knappt sända men som får duga när sommarsäsongen drar igång och TV-tittarna verkar ha annat för sig. I år känns det dock annorlunda tycker jag. I år finns det förutom alla repriser även riktigt bra program att glädjas åt i TV-soffan. Parenthood är ett sådant exempel.

Parenthood som nu visas på 3:an är en amerikansk dramaserie som faller mig helt i smaken. Vi får följa familjen Braverman, vilken består av mamma, pappa och fyra vuxna barn med egna familjer. Högt och lågt varvas och allt som hör familjelivet till skildras på ett sympatiskt vis. Inget känns överdrivet, inget känns buskis och inget känns orealistiskt, men det blir heller aldrig platt och ointressant.

Jag känner att jag vill veta mer om familjerna och jag ser fram emot nästa avsnitt. Serien håller inte samma dramatiska spänning som exempelvis Greys Anatomi gör men den har ändå sina tittar i ett fast grepp. Allt behöver inte gå i ett rasande tempo och allt behöver inte handla om liv och död för att vara bra. Det vi känner igen oss i, det vardagliga, kan även det kännas spännande när man ser det ur någon annans ögon. En Aspergerdiagnos och hur man som familj anpassar sig till det och jobbar för att ge sitt barn det den mår bäst av, även om det inte är det man själv hade trott, är ett exempel på vad Parenthood bjuder på. Att klara sig som ensamstående mamma med två tonårsbarn, som inget hellre vill än att passa in i den nya skolan samtidigt som de vill få vara sig själv, är ett annat. En gammal flickvän som dyker  upp med ett barn som sägs vara ditt. En tonårsdotter som plötsligt är stor nog för en pojkvän och en pappa, vars militäriska uppfostringsstrategier du aldrig tyckt om, som nu lägger sig hur du uppfostrar dina egna barn är flera andra exempel.

Parenthood känns nytt, fräscht och genomtänkt. Vi som väljer att inte bara njuta av det härliga vädret i sommar utan faktiskt titta lite på TV också, kan glädjas åt detta inköp. Att det dessutom finns en andra säsong på gång i USA gör det hela ännu bättre
.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/recension-av-parenthood/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: