Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Primeval

Primeval: New World

by annaandersson on 21 november 2012

En av de nya serier som dykt upp under hösten är Primeval: New World som produceras av kanadensiska SPACE. Huvudrollerna innehas av Niall Matter, som vi senast såg som Zane Donovan i den tragiskt nedlagda serien Eureka, och Sara Canning som flera kanske känner igen som moster Jenna i Vampire Diaries..

Handlingen bygger på att det dyker upp ”anomalier” som de kallas, en slags portaler genom tid och rum. Detta medför problem som att dinosaurier kommer igenom från andra sidan och ger sig ut på jakt i stadsparker, flygplan åker igenom från vår sida in i en förhistorisk era där de attackeras av köttätande insekter, en gigantisk orm dyker upp som ett slags Storsjöodjur etcetera.

Det har hittills bara visats tre avsnitt men man börjar redan se potentialen när de målar upp hur Evan Cross (Matter), en brilliant uppfinnare med sitt eget mångmillionföretag, har väldigt personliga skäl till att vara fixerad vid dessa anomalier och hur de fungerar. Detta i kombination med Dylan Weir (Canning), en djurspecialist, som nu arbetar tillsammans med Evan sedan hennes partner och mentor blev offer för en av anomalierna. Kombinationen av att vilja förstå och i förlängningen kontrollera dessa anomalier rent vetenskapligt med de personliga skäl som driver dem båda lovar gott för fortsättningen.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/primeval-new-world/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Sven 23 januari 2013 kl. 19:02

Primeval: New World är en riktig B-serie gentemot originalet som var helt grymt bra, men New World är så otroligt dåligt gjord att man mår illa.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: