Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Premiär för Morden på SVT

by Joakim Lang on 04 november 2009

MordenDetta är första inlägget av Joakim Lang. Är du själv intresserad av att skriva på omTVserier så är vi alltid öppna för nya skribenter. Mer information här.

Ikväll är det premiär för den svenska kriminalserien Morden som är en fristående fortsättning på Graven som sändes i SVT 2004. I skådespelartruppen ser vi bland annat Kjell Bergqvist, Göran Ragnerstam, Annika Hallin, Cecilia Nilsson och Jens Hultén. Ikväll tar gruppen upp ett gammalt mord där Cege Ljung (Kjell Bergqvist) måste erkänna att han hade fel om mördaren och att den nu går fri.

Jag tror detta är en urspännande miniserie eftersom den bara består av sex avsnitt. Jag såg aldrig Graven, vilket känns lite tråkigt. Men samtidigt tror jag man kommer komma in i historien rätt bra eftersom detta ska vara en fristående serie. Ibland känns det som att Sverige producerar svenska kriminalserier och filmer på löpande band, och att de alltid inte blir de bästa resulteten. Men jag tror på denna serie.

Sänds i SVT kl 21.00 ikväll, onsdag 4/11.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/premiar-for-morden-pa-svt/ sort:published

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Bandypannan 04 november 2009 kl. 22:11

Du bör se Graven. Bästa svenska tv-serien, någonsin.

Mer än man kan säga om uppföljaren. Michael Marcimain saknas nåt enormt.

2 Daniel Lönn 25 januari 2012 kl. 09:21

Jag håller med, Graven är betydligt mörkare och obehaglig, men inte med en gång.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: